Smart Brain Foods

Broccoli breakfast bowl

Broccoli breakfast bowl

Motto: ”I’ll eat some breakfast, then change the world.”

Cred ca nu pot sa ii dau acestui preparat o denumire anume sau sa o incadrez la capitolul reteta propriu-zisa, pentru ca practic ceea ce am facut este sa pun cateva ingrediente proaspete si unele usor fierte, intr-un bol. Hai sa spunem ca am inglobat intr-un bol, acel power bowl despre care imi place sa spun ca este inteligent configurat, astfel incat sa cuprinda la un loc toti cei trei macronutrienti de care avem nevoie la o masa. Un melanj de ingrediente brain power, despre care pot sa spun ca fac parte din categoria smart food. Stiu, am folosit multe englezisme, pentru ca pur si simplu mi se pare ca definesc mult mai expresiv energia si puterea alimentelor integrate in reteta pe care urmeaza sa o descriu in detaliu. Deoarece este compusa din ingrediente care hranesc creierul, pot sa afirm ca este vorba despre un preparat inteligent. Iar un super-power bowl, este cu adevarat puternic si nutritiv, atunci cand are in componenta alimente cerebrale. Si am sa le iau la rand pe fiecare. Despre broccoli am scris in josul paginii la rubrica Brain Food Facts. Stiti ca am ales ca si simbol al conceptului meu Feed your Brain, un broccoli care iti furnizeaza nutrientii de calitate, adica acel combustibil care sa energizeze creierul si sa il ajute sa fie productiv. Avocado avand grasimi sanatoase este exact ce creierul nostru are mare nevoie pentru a functiona optim. Oul este un aliment cu beneficii extraordinare pentru creier, deoarece contine colina si proteine de care sistemul nervos se foloseste pentru buna lui functionare. 

Daca esti genul caruia ii place sa manance un preparat savuros de dimineata, ca si mie de altfel, desi nu mereu, sau nu zilnic, sunt sigura ca iti vor placea ingredientele pe care le-am pregatit pentru a crea un bol nutritiv. Iar bolul cu proprietati benefice pentru sanatatea creierului, are caracterul special de a fi usor si flexibil in ce priveste pregatirea, sau asamblarea. Daca ai la indemana mereu oua, avocado si ceva legume verzi, alimente din categoria granelor: quinoa, orez brun, bulgur sau cuscus, tot ce mai ai nevoie este sa adaugi tahini sau humus si condimentele preferate. Uneori daca nu ai la indemana gata pregatita niciuna din aceste grane, poti apela la o felie de paine integrala. Daca vrei si ceva acrisor, poti stropi cu zeama de lamaie frunzele verzi, iar aici se incadreaza perfect si chiar ajuta potentarea nutrientilor, sa adaugi ulei de masline peste salata sau baby spanac, sau orice alegi din zona verde. Eu pun zeama de lamaie si peste broccoli, mi se pare ca se potriveste fantastic cu sarea si formeaza o combinatie acrisor-sarat de bucurat papilele gustative. Am folosit telemea de capra pentru ca imi place tare mult si la gust dar si pentru ca are beneficii pentru care merita uneori sa mai schimbi branza de orice fel, pentru ca are si mai putine grasimi si mai multe proteine. Am folosit pasta de susan, cel negru, pentru ca pe acesta l-am avut, dar merge foarte bine si tahini alb sau humus. Dau un plus de grasimi sanatoase pentru creieras. Per total cam acestea sunt componentele principale ale unui breakfast bowl matinal cu care sa pornesti la drum pentru o zi productiva. Orice altceva iti doresti sa adaugi, este binevenit. Dar hai sa iti dau mai multe exemple, adica: rosii cherry, castraveti, naut, seminte, nuci, edamame, somon afumat, pancetta. Ocazional bolurile mele pentru micul dejun contin: iaurt grecesc sau skyr, in loc de sos, peste care presar ierburi aromatice, sare si piper. Toate acestea amestecate cu orezul sau bulgurul cald si broccoli fierbinte, creeaza o bucurie de culori si arome.

Folositi aceste tipuri de boluri pline cu nutrienti si ca o oportunitate de a reduce risipa alimentara, dar si pentru a experimenta noi combinatii gusturi, arome si culori in farfurie. De ce sa nu incepi ziua cu o farfurie frumoasa si nutritiva? Daca descoperi o combinatie care te-a dat pe spate, te-a incantat grozav si vrei sa imi spui si mie despre ea, m-as bucura tare mult sa stiu cum arata bolul tau cu ingrediente puternice pentru un mic dejun pentru productivitate.

SHOPPING LIST:

Broccoli

Ou 

Avocado

Cuscus integral

Telemea de capra

Pasta de susan

Sare

Piper

Broccoli breakfast bowl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 7 minute

Broccoli, eggs, avocado breakfast bowl

Ingredients

  • Broccoli fiert 85 grame
  • Ou fiert 55 grame
  • Avocado 60 grame
  • Cuscus integral 75 grame
  • Branza de capra 25 grame
  • Pasta de susan negru 2 grame
  • Sare 0.5 grame
  • Piper 0.5 grame

Instructions

1

Se fierbe oul pentru 3 minute in apa clocotita pentru a obtine un ou moale.

2

Broccoli se taie in buchete mici si se fierbe in apa clocotita pentru 3 minute.

3

Couscousul integral nu are nevoie de fierbere. Doar se toarna apa fierbinte si se lasa a inmuiat pentru 5 minute dupa care se poate consuma.

4

Se pun intr-un bol sau o farfurie: broccoli, ou fiert si couscous.

5

Se adauga avocado taiat felii si branza de capra.

6

Se presara cu tahini, sare si piper dupa gust. Si dupa preferinte se poate adauga zeama de lamaie, ulei de masline sau otet balsamic. In loc de tahini se poate folosi humus.

Nutrition

  • 415.28 Calories
  • 35.71g Carbohydrates
  • 23.09g Fat
  • 17.34g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Broccoli – contine luteina, un pigment din plante despre care se spune ca este legat de ”inteligenta cristalizata”. In plus, este bogat in substante nutritive sanatoase ale creierului, vitamina K, folat si beta-caroten. Este bogat in crom, care poate creste nivelul de serotonina, norepinefrina si melatonina in corp.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply