Motto: ”Coffee smells like magic and fairytales.”
Aplauze, entuziasm la maxim, incantare, magie, gusturi ample, totul la superlativ despre aceasta combinatie super faina de ingrediente. Pentru ca efectiv asa a fost pentru mine cand am pregatit-o. Si mai mult decat atat, mi se parut atat de tare faptul ca in cateva minute, mai exact sub 5 minute, am putut obtine acest preparat cu toate aceste ingrediente delicioase care s-au armonizat atat de bine. Inca nu reusesc sa descriu in cuvinte, de aceea si insist sa incercati cu cea mai apropiata ocazie, sa vedeti cat de bine se imbina cafeaua cu untul de arahide, fulgii de ovaz inmuiati in ingredientele umede si toata compozitia amestecata rezultata, cat si de la cremozitatea ce vine de la toppingul creat din Skyr si pudra de cacao. Cred ca de entuziasmata ce am fost, am pregatit din start doua borcane, ca sa ma bucur de aceste combinatii doua dimineti la rand. Un al doilea motiv pentru care am pregatit reteta in doua borcane, este pentru ca am vrut sa fotografiez in acelasi timp, preparatul inainte de a se amesteca, adica imediat ce am pus una peste alta toate ingredientele, si dupa ce le-am amestecat impreuna, adica exact inainte de a fi consumate. Foarte mult mi-a placut tot ce a iesit ca si arome si texturi, culori, mirosul de cafea. De fapt, mi se pare ca orice pregatit cu cafea este la superlativ pentru mine. De aceea, printre deserturile mele preferate se afla si tiramisu. Am si pregatit o versiune de tiramisu despre care voi povesti intr-o alta postare. Pentru ca astept cu nerabdare dimineata pentru a-mi savura cafeaua, si pentru ca in multe dimineti mananc la micul dejun terci de ovaz, mi-a venit aceasta idee de a combina cele doua si ma felicit pentru ce a iesit. Ma felicit inca o data pentru ca mi-a venit inspiratia sa completez si cu unt de arahide si cu Skyr ca si decor, in loc de frisca cu care nu ma prea imprietenesc. Plus ca un Skyr are beneficii pentru sanatate de care vreau sa ma bucur la micul dejun, respectiv cantitate de proteine de 11 grame si fara grasimi, spre deosebire de frisca unde lucrurile stau cu totul altfel, adica 2,2 grame proteine si 33 grame grasimi. Partea extraordinara este ca nu am avut nevoie sa fierb preparatul, devreme ce l-am pregatit de seara, iar a doua zi de dimineata am turnat cafeaua fierbinte peste continutul gata pregatit din borcan. A fost ceva de vis! Am mai completat cu lapte de cocos de dragul aromei si pentru ca nu folosesc un indulcitor, dar si ca sa fluidizez putin continutul. De ani de zile beau cafeaua black si atunci indulcitorul nu imi lipseste, dar aromele care sa completeze si mai bine preparatul, sunt binevenite, daca va plac. De aceea am completat reteta cu o lingurita de miere, in cazul in care va place cafeaua mai dulce. Laptele completeaza preparatul cu un plus de proteine, asta daca alegeti laptele de origine animala. Semintele de chia au venit cu un aport in plus de nutrienti de calitate, respectiv omega-3, fulgii de ovaz cu fibre si va reamintesc ca sunt denumite si boabele pentru creier. Ce mai, o bogatie de nutrienti intr-un singur pahar! Daca va place ideea de a nu fierbe terciul, acest preparat poate fi consumat chiar si pe loc, desi partea de inmuiere are avantajul de a se imbina toate ingredientele astfel incat sa rezulte o textura cremoasa, aromata cu toate gusturile pe care le contine. Deci inmuierea peste noapte este de ajutor, plus ca o poti pregati seara si ai gata un preparat pentru dimineata, doar ca nu este absolut necesar sa lasi preparatul peste noapte. Ca idee, ingredientele au nevoie de 3 ore ca sa se imbine si sa declanseze aceea senzatie ca atunci cand servesti o lingura, parca gusti din toate aromele deodata. In alta ordine de idei, aceleasi ingrediente pot fi folosite si pentru un terci fiert, care necesita maxim 4 minute de fierbere. Cafeaua se poate adauga la final. Daca va place, adaugati scortisoara, cardamom sau vanilie. Partea faina este ca poti sa faci o cantitate mai mare si sa te bucuri de acest mic dejun divin pentru mai multe dimineti.
SHOPPING LIST
Fulgi de ovaz
Unt de arahide
Seminte de chia
Lapte de cocos
Skyr
Cafea
Pudra de cacao
Miere
Pudra de proteine
Made in the evening for the morning: divine coffee, peanut butter, protein powder and chia overnight oats Se pregatesc 2 borcane incapatoare in care se aseaza pe rand: fulgii de ovaz, semintele de chia, lapte, miere, unt de arahide. Se toarna cate o cafea in fiecare borcan. Optional se poate adauga si pudra de proteine. Ca si decor se adauga 1-2 linguri de skyr pentru fiecare borcan si se presara cu pudra de cacao. BRAIN FOOD FACT: Cand este consumata cu moderatie, cafeaua poate fi foarte buna pentru creier. Pe termen scurt, poate imbunatati starea de spirit, vigilenta, invatarea si timpul de reactie.Coffee overnight oats
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments