Ateliere Corporate ”Energize Your Work Day”


Mananci pe fuga, de multe ori chiar in fata laptopului?
Iti scade energia si productivitatea imediat dupa masa de pranz?
Desi lucrezi online, remote, micul tau dejun inseamna (tot) un croissant si o cafea, in timp ce lucrezi deja?
Pranzul, la fel, o gustare rapida – nutritiva oare? –  in timp ce te “deconectezi de lucru”, cu scroll up & down in feed-urile de social media? 
Stii deja ca sportul nu e suficient, dar nu stii cum altfel sa fii energic si cu randament optim intreaga zi?   

Stresul si tensiunea oamenilor isi spun cuvantul in performanta echipei tale?
Iritabilitatea si stresul au crescut odata cu pandemia?
Starea de bine, motivatia, productivitatea si performanta echipei au scazut?


Daca te confrunti cu oricare dintre provocarile de mai sus, fie la nivel individual, fie la nivel de echipa, cea pe care o conduci, am o veste buna!

 Te invit sa citesti mai departe solutia propusa de programul nostru de wellbeing, cu rezultate validate inca de inainte de pandemie.


“Energize Your Workday!

este programul Corporate Wellbeing pentru Productivitatea Creierului, prin care aducem la biroul tau (fizic si online) ateliere prin care tu si echipa ta sa aflati cat de usor (si necesar) este sa hranesti motorul principal al energiei si productivitatii tale: Creierul.

 


Iata pe scurt despre ce e vorba!

Le luam pe rand:

 1. Relatia Nutritie – Creier – Energie si Productivitate.
 2. Provocarile Profesionistului in Era Digitala. Efecte Individ – Companie.
 3. Importanta programelor de wellbeing si Solutia adusa de Brain Nutrition Coach, Daciana Sabău
 4. Beneficii pentru Tine, Echipa si Compania ta.
 5. Programul este pentru tine si echipa ta, daca…
 6. Ce spun alte echipe corporate despre program?
 7. Autorul atelierelor „Energize Your Workday!”
 8. Batem palma?

1. Relatia Nutritie – Creier – Energie si Productivitate

Nutritia este unul dintre principalii factori care sustin activitatea creierului, alaturi de odihna si activitate fizica.

Un creier hranit cu alimente bogate in nutrienti, sustine energia corpului, fizica si mentala, intelectuala, si implicit productivitatea si performanta.

Studiile au aratat ca prin consumul de alimente nutritive, care contin antioxidanti, aminoacizi, flavonoide, vitamine si minerale, este sustinuta sanatatea creierului si se imbunatateste functia cognitiva.

Dieta occidentala bazata pe alimente procesate, rafinate, afecteaza moleculele din creier care sustin cunoasterea.

Studiile recente sugereaza ca alegerile privind stilul de viata care afecteaza metabolismul celulelor nervoase, cum ar fi dieta si exercitiile fizice, pot oferi, in unele cazuri, o strategie neinvaziva si eficienta pentru a contracara tulburarile neurologice si cognitive.


2. Provocarile Profesionistului in Era Digitala. Efecte Individ – Companie

 

Angajatii apeleaza de cele mai multe ori la gustari sau mese rapide, slab sau chiar, zero nutritive. Motivele principale? Lipsa de timp. Lipsa de inspiratie. Comoditatea. Neplanificarea. Prea multe sarcini acumulate si negestionate.

Profesionistul este influentat de alegerile echipei. De cele mai multe ori comanda toti de la acelasi furnizor sau restaurant.  

Obisnuintele alimentare gresite se mentin chiar si atunci cand lucreaza online, de acasa.

In conditii de stres si presiune la locul de munca, efectele negative, potentate de alimentatia slab, spre zero nutritiva, sunt:  stari de oboseala, iritabilitate, tulburari digestive, oculare, dureri de cap la anumite persoane, nivel de energie scazut, lipsa de concentrare si, implicit, productivitate si performanta scazuta.

EFECTE Individ – Companie: 

 • Performante individuale si de echipa fluctuante.  
 • Nivel de stres individual crescut.
 • Munca suplimentara din partea angajatilor. Nemultumiri si frustrari indiferent de salariul lunar sau recompensele oferite pentru ore suplimentare.
 • Cereri de analize, tratament, concediu medical sporite.
 • Absenteism si Migratia fortei de munca.
 • Efort suplimentar pentru noi angajari si formarea noului personal.

3. Importanta programelor de wellbeing si  SOLUTIA ”Energize your Work Day”!

 

O mare parte din companiile din Romania aduc deja in “bucataria” angajatilor si in intalnirile de echipa, gustari sanatoase si nutritive pentru creier (ex. fructe crude, fructe uscate, nuci, seminte etc.).

Cu toate acestea, atelierele informativ-practice sunt un aspect inca neglijat. Programele de nutritie implementate de companii sunt in proportie de 44% (in 2016), fata de 61,29% cat reprezinta programele de managementul timpului. Iar impactul general pozitiv este extrem de ridicat (rezultate validate in echipe si companii din România – vezi mai  jos pe pagina de testimoniale):

 • Pe termen scurt, imediat: dupa o ora de activitate de well-being, practica, complet diferita de cea profesionala, starea de bine a angajatilor creste considerabil;
 • Pe termen lung: creste gradul de constientizare si aplicare a notiunilor invatate in ateliere, cu impact pozitiv general: performanta crescuta prin starea de sanatate fizica si mentala a angajatilor, retentie la locul de munca si implicarea in sarcinile zilnice etc. 
 • Un plus de valoare adaugat al programului ”Energize your Workday”, este faptul ca include atat teme legate de nutritie pentru productivitate, cat si instrumente pentru organizarea timpului si a taskurilor in mod eficient:
  • TIME MANAGEMENT, MISCARE, NUTRITIE PENTRU CREIER PRODUCTIV – Toate in acelasi pachet!

La nivel international, un studiu realizat de Harvard Business Review arata ca rentabilitatea investitiei (ROI) in programe de wellbeing pentru angajati este de 6:1.


Ce iti propunem deci? Iata pe scurt programul!

ENERGIZE YOUR WORKDAY

 • Ne intalnim la tine la sediu sau online (pe o platfoma agreata), intr-o pauza de lucru, asa cum vom stabili cu angajatorul tau, pentru 1h-1h30
 • Incepem cu o scurta prezentare: 
  • Tips & Tricks pentru Productivitate: instrumente si solutii pentru utilizarea timpului de lucru in mod eficient si
  • Rolul nutritiei asupra productivitatii creierului. Altfel spus, de ce “feed your brain” si cum?  
 • Continuam cu un atelier de gatit rapid, sanatos si energizant:
  • Gatim la rece retete nutritive, usor de pregatit in 10-15 minute.
  • Folosim un numar redus de ingrediente, pentru ca tu si colegii tai prezenti sa creati rapid si usor reteta. Vei avea lista de ingrediente trimisa dinainte, pe email, pentru ca totul sa fie pregatit din timp.
 • Iar la final, savuram impreuna preparatul, ne dai un feedback “la cald” despre atelier si…  iti reiei activitatea profesionala. Cu o garantie de energy boost si productivitate. (te invit sa citesti mai jos testimoniale de la alte echipe care au beneficiat deja de atelierele Energize Your Workday! – vezi pct. 6).

4. Beneficii pentru Tine, Echipa si Compania ta

Atelierele de Nutritie Energize Your Workday

Contribuie semnificativ la performanta personala si profesionala, la locul de munca, prin cele 3 directii principale pe care acționeaza:

1. Nutritie optima pentru creier. Atelierele Energize Your Workday sunt o sursa de inspiratie pentru mic dejun realizabil in 5 minute, mese de pranz, gustari sanatoase, cu impact asupra energiei si productivitatii la locul de munca.  

2. Invatare continua – rolul alimentelor, al organizarii si planificarii meselor si a altor instrumente valoroase pentru energia si productivitatea la locul de munca.

3. Program de wellbeing oferit de angajator, cu efecte benefice majore. Enumeram:

1. Creste nivelul de concentrare si de implicare al angajatilor.
2. Scade nivelul de stres atat prin retetele preparate, cat si prin atmosfera creata si includerea atelierului in timpul programului de lucru.
3. Creste starea de bine, creativitatea si productivitatea individuala.
4. Creste nivelul de motivatie la locul de munca.  
5. Creste gradul de retentie al angajatilor, datorita unui angajator care ofera programe de sanatate si stare de bine la locul de munca.   
6. Sporeste receptivitatea oamenilor din echipa de a accepta sarcini noi.  
7. Scad cheltuielile medicale ale angajatorului.    

La nivel general, atelierele Energize Your Workday pot avea un rol semnificativ in calitatea vietii fiecarui profesionist in parte, pe termen scurt, mediu si lung. 


Deja te regasesti si iti doresti un astfel de Atelier la tine la firma?

Haide sa vezi cui se adreseaza atelierele „Energize Your Workday!”


5. Programul este pentru tine si echipa ta, daca…

● Te confrunti cu scaderea energiei si a productivitatii imediat dupa masa de pranz, desi faci sport.
Vrei sa ai o echipa motivata, productiva, energica si dedicata.
Vrei sa scazi cheltuielile medicale pe care oamenii din echipa ta le pot solicita, ca urmare a stresului la locul de munca si a lipsei timpului pentru o nutritie optima. 
● Stii ca productivitatea angajatilor este unul dintre factorii cheie pe care companiile il mentioneaza pentru a creste profitul si a reduce costurile, si iti doresti sa sporesti acest lucru.
Vrei sa eviti cei 2 factori negativi cu care se confrunta angajatorii, si anume: absenteismul si fluctuatia fortei de munca. 
Vrei sa eviti confruntarea cu scaderea indicatorilor de performanta adusi de oboseala cronica, scaderea eficacitatii, a energiei, iritabilitatea, refuzul taskurilor, capacitatea de concentrare redusa, nivelul ridicat de stres si scaderea productivitatii oamenilor din echipa ta – indicatori care arata (si) o alimentatie slab nutritiva si dezechilibrata.
Si nu in ultimul rand, atelierele Energize Your Workday sunt pentru tine daca,
Vrei sa dai un plus de culoare si savoare programului de lucru obisnuit, cu un atelier de tip edutainment culinar. Altfel spus, educatie si divertisment, cu impact major asupra starii de bine si performantei intelectuale. Ale tale, ale echipei tale si ale intregii companii. 

6. Ce spun alte echipe corporate despre program?

In primul rand imi place si ma ajuta Retetele de la tine ca sunt foarte rapide, nu necesita mult timp, imi place ca primesc acel tabel care are scrise caloriile si beneficiile alimentelor asupra organismului in special al creierului. Sunt chestii pe care le putem face cu copiii si astfel avem timp de calitate cu ei, si este foarte bine sa aiba si ei o baza corecta despre alimentatie. (Angela Iordache)

Cand am fost la prima prezentare marca FeedYourBrain am crezut ca va fi o prezentare de retete, dar a fost mult mai mult de atat, este despre cum sa mancam sanatos. A fost pentru prima data cand am constientizat ca am probleme cu consumul de zahar/dulciuri in exces. A fost o prezentare foarte interesanta. (Bianca Puskas)

Seminarul a insemnat pentru mine constientizare si asumare a faptului ca ceea ce aleg sa ii dau organismului meu zi de zi e in stransa legatura cu sanatatea si starea mea de bine. Imi doresc sa fiu in forma zi de zi, sa am randament in tot ceea ce fac, dar nu m-am gandit sa prioritizez adoptarea obiceiurilor sanatoase, pentru ca mi se parea firesc sa am parte de sanatate. La aceasta prezentare am inteles DE CE si CE sa schimbam in alimentatia zilnica si ca pregatirea meselor sanatoase pot insemna momente de calitate si totodata, educatie in familie!  (Alexandra Oltean)

Desi a fost workshop online, am simtit trainerul aproape de mine, deschis, comunicare foarte buna si profesionalism. Mi-a placut faptul ca informatiile ne-au fost prezentate structurat, usor de inteles si asimilat. (M. Munteanu – Companie Energetica)

A manifestat foarte multa disponibilitate pentru interactiunea cu ascultatorii. Cel mai mult mi-a placut: 1-Identificarea prioritatilor – organizarea tabelului cu activitati si timpul alocat, 2-Planificarea meselor, 3-Setarea de obiective realiste, cu pasi mici, dar siguri. (Anamaria – Companie Energetica)

Mi-a placut si sunt lucruri pe care chiar as vrea sa le aplic, doar trebuia cineva sa imi dea un “impuls”. Mi-a placut cel mai mult: Planificarea meselor si a meniurilor pe saptamana. Alegerea corecta a alimentelor, produse neprocesate sau mai putin procesate. Introducerea si pastrarea obiceiurilor sanatoase in viata noastra. (A.F. – Companie Energetica)


7. Autorul programului Energize Your Workday!

                                   Feed your Brain, concept de nutritie pentru performanta si productivitate, creat de Daciana Sabău, Brain Nutrition Coach

Daciana: “Prin atelierele Energize Your Workday imi doresc sa sprijin companiile sa constientizeze importanta nutritiei optime pentru un creier sanatos – acest aparat central care coordoneaza intregul organism – cat si sa stimulez placerea de a gati mese si gustari pline de nutrienti, rapid si usor.
  Totul, pentru beneficii multiple, pe termen scurt, mediu si lung, atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.
  In definitiv, starea de bine individuala influenteaza in  mod direct performanta individuala si a echipei.
  Atelierele ”Energize Your Workday” sunt pentru Performanta pe termen lung a echipei tale!


8. Batem palma?

AteliereleEnergize Your Workday” sunt programul ideal pentru starea de bine si productivitatea echipei tale, fie ca lucrati de la birou, fie ca lucrati online, de acasa. 

Contacteaza-ne pe email: energizeyourworkday@gmail.com,  ne auzim la un prim apel online/ telefonic si cream programul personalizat pentru echipa ta.

 

Scrie-ne un email pe: energizeyourworkday@gmail.com si stabilim detaliile pentru Ateliere de Nutritie personalizate productivitatii angajatilor tai!