Esentele tari se gasesc in sticlute mici!
… pentru ca pe cat sunt de miniona pe atat sunt de ”concentrata”!

Sunt Daciana, fondator al conceptului Feed Your Brain (Hraneste-ti Creierul pentru Productivitate), un concept prin care ma axez pe educatie nutritionala, vizand cresterea productivitatii creierului, a performantei intelectuale si a starii de spirit.
Creez retete de mic dejun cu alimente care hranesc creierului si sprijina functiile cognitive. Sunt usor si rapid realizabile de catre oricine, oricat de ocupat ar fi. Imi propun sa incurajez si sa stimulez cititorii sa acorde prioritate primei mese din zi, pentru ca un mic dejun sanatos pentru creier asigura un start energizant al zilei. De asemenea, sunt dezvoltator al unui program de constientizare despre efectele pe care alimentele consumate le au asupra creierului, atat in companii, in scoli, facultati, cat si in gradinite.
Cum s-a nascut ideea?
In 12 iulie 2018, am initiat conceptul pe care l-am denumit Feed your Brain to Increase Productivity pe care l-am si implementat cu colegii de munca. Aceasta consta intr-o reteta de mic dejun rapid realizabila, nutritiva, usor de preparat din incropirea a 3-4 ingrediente. Scopul si ideea conceputului este sa sprijine activitatea creierului inca de la primele ore ale diminetii. Pentru ca primul contact cu mancarea iti poate energiza intreaga zi atunci cand folosesti ingredientele potrivite.
Feed your Brain este un concept de constientizare despre alimentele care iti hranesc creierul si care te ajuta sa iti maximizezi toate actiunile din viata ta si te conduc astfel la o productivitate sporita in orice domeniu al vietii tale. Este un stimulent pentru Performanta ta Personala si pentru eficientizarea Productivitatii.
Pentru ca alimentele pe care le consumi iti pot influenta capacitatea de concentrare, starea de spirit, productivitatea, energia si performanta fizica si intelectuala.
Misiunea mea
Ghidez oamenii in nutritia sanatoasa a creierului si disciplina alimentara pe termen lung. Ii ajut sa constientizeze efectele alimentelor pe care aleg se le consume, asupra productivitatii creierului. Ii motivez sa deprinda placerea pentru a gati acasa, rapid, sanatos si hranitor. Sprijin persoanele care au provocari legate de foamea emotionala si le ajut sa constientizeze nevoile emotionale ce stau la baza, si modul in care pot ajunge sa le implineasca. Cred cu tarie ca, pentru a mentine o disciplina alimentara, este necesar sa ne intelegem relatia emotionala cu poftele si nevoile de gust si sa cunoastem importanta hranei sanatoase pentru a performa fizic si intelectual.
Certificari
M-am specializat pe studierea relatiei dintre alimente si efectul asupra creierului. Am absolvit cursuri internationale despre Relatia dintre Alimente, Intestin si Creier, cursuri internationale de Nutritie, Sanatate Mentala si Bunastare si curs international despre Nutritia Copilului.
Sunt tehnician nutritionist acreditat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.
Plan de Nutritie 1:1
Sunt 5 principii de baza dupa care imi ghidez programele de nutritie:
1. Prioritizez micul dejun si prime time planificat. Incepe ziua cu ingrediente care sustin Productivitatea – cu hrana pentru creier ca sa ai productivitate crescuta si energie sustinuta. Astfel vei putea insera si timp de calitate pentru tine!
2. Mancat constient si intuitiv (mindful eating), un mare favor pe care il faci sistemului tau digestiv! Atentie constienta la preparatul din farfurie, fara sa fi distras de ecrane sau alte activitari desfasurate in paralel. Si mancat intuitiv, adica sa iti asculti corpul.
3. Gestionarea poftele alimentare: cum le interpretam, pentru a le putea gestiona si pentru a evita mancatul pe fond emotional. Un aspect important pentru a mentine un stil de viata sanatos presupune si intelegerea relatiei emotionale cu poftele alimentare si gestionarea lor.
4. Alimentatie bazata de ingrediente nutritive pentru a sustine Sanatatea Creierului (brain foods & superfoods). Alimentele contin serotonina si dopamina – hormonii fericirii. Compunerea meselor din alimente nutritive ”cerebrale”. Includem zilnic in meniu, preparate din alimente care sustin creierul (brain foods), si il sprijina sa fie productiv si performant. Daca consumam hrana nutritiva, vom mreusi sa evita si poftele de alimentare.
5. Slow si Smart cooking. Cel mai bun lucru pe care il putem face pentru sanatatea noastra este sa gatim inteligent, planificat (nu elaborat) si nutritiv. Te invat cum sa creezi preparate creative, rapide si eficient organizate.
Sunt mesagerul, ghidul si promotorul implementarii unui stil de viata sanatos. Sunt sprijinul tau in a mentine disciplina alimentara si suport in adoptarea obiceiurilor sanatoase, pe termen lung.
Te invit cu drag, sa explorezi paginile create special pentru hranirea sanatoasa a creierului tau!
Daciana, Brain Food Coach