About me

Esentele tari se gasesc in sticlute mici!

 … pentru ca pe cat sunt de miniona pe atat sunt de ”concentrata”!

Sunt Daciana, fondator al conceptului Feed Your Brain (Hraneste-ti Creierul pentru Productivitate), un concept prin care ma axez pe educatie nutritionala, vizand cresterea productivitatii creierului si a performantei intelectuale si fizice.
Creez retete de mic dejun cu alimente care hranesc creierului si sprijina functiile cognitive. Sunt usor si rapid realizabile de catre oricine, oricat de ocupat ar fi. Imi propun sa incurajez si sa stimulez cititorii sa acorde prioritate primei mese din zi, pentru ca un mic dejun sanatos pentru creier asigura un start energizant al zilei. De asemenea, sunt dezvoltator al unui program de constientizare a efectelor pe care alimentele consumate le au asupra creierului, program pe care il desfasor atat in companii, in scoli, facultati, cat si in gradinite.

Cum s-a nascut ideea?

In 12 iulie 2018, am initiat conceptul pe care l-am denumit Feed your Brain to Increase Productivity si pe care l-am si implementat cu colegii de munca. Aceasta consta intr-o reteta de mic dejun rapid realizabila, nutritiva, usor de preparat din incropirea a 3-4 ingrediente. Scopul si ideea conceptului este sa sprijine activitatea creierului inca de la primele ore ale diminetii. Pentru ca primul contact cu mancarea iti poate energiza intreaga zi atunci cand folosesti ingredientele potrivite. 

Feed your Brain este un concept de constientizare despre alimentele care iti hranesc creierul si care te ajuta sa iti maximizezi toate actiunile din viata ta si te conduc astfel la o productivitate sporita in orice domeniu al vietii tale. Este un stimulent pentru Performanta ta Personala si pentru eficientizarea Productivitatii.

Pentru ca alimentele pe care le consumi iti pot influenta capacitatea de concentrare, starea de spirit, productivitatea, energia si performanta fizica si intelectuala.

Misiunea mea

Ghidez oamenii in nutritia sanatoasa a creierului si armonizarea echilibrului alimentar pe termen lung. Ii sprijin sa aleaga constient alimentele asezate in farfurie. Ii motivez sa deprinda placerea pentru a gati acasa, rapid, sanatos si hranitor. Sustin persoanele care au provocari legate de foamea emotionala si le ajut sa constientizeze nevoile emotionale ce stau la baza poftelor alimentare. Cred cu tarie ca, pentru a mentine o disciplina alimentara, este necesar sa ne intelegem relatia emotionala cu poftele si nevoile de gust, si sa cunoastem importanta hranei sanatoase pentru a performa fizic si intelectual. 

Certificari

M-am specializat pe studierea relatiei dintre alimente si impactul nutrientilor asupra creierului. Am absolvit cursuri internationale pe teme legate de Relatia dintre Alimente, Intestin si Creier, cursuri internationale de Nutritie, Sanatate Mentala si Bunastare si curs international despre Nutritia Adultului si Copilului.

Sunt tehnician nutritionist acreditat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Plan de Nutritie 1:1

Sunt 5 principii de baza dupa care imi ghidez programele de nutritie:  

1. Prioritizez micul dejun si prime time planificat. Inceperea zilei cu ingrediente care sustin Productivitatea – cu hrana pentru creier ca sa ai productivitate crescuta si energie sustinuta. Astfel vei putea insera si timp de calitate pentru tine!
2. Mancat constient si intuitiv (mindful eating), un mare favor pe care il faci sistemului tau digestiv! Atentie constienta la preparatul din farfurie, fara sa fi distras de ecrane sau alte activitati desfasurate in paralel. Si intuitiv, adica bazat pe nevoile corpului.
3. Gestionarea poftelor alimentare: cum le interpretam, pentru a le putea gestiona si pentru a evita mancatul pe fond emotional. Un aspect important pentru a mentine un stil de viata sanatos presupune si intelegerea relatiei emotionale cu poftele alimentare si gestionarea lor.
4. Alimentatie bazata de ingrediente nutritive pentru a sustine Sanatatea Creierului (brain foods & superfoods). Alimentele contin serotonina si dopamina – hormonii fericirii. Includem zilnic in meniu, preparate din alimente care sustin creierul (alimente cerebrale), si imbunatatesc functiile creierului pentru a fi productiv si performant. Daca consumam hrana nutritiva, vom reusi sa evitam si poftele alimentare.
5. Slow si Smart cooking. Cel mai bun lucru pe care il putem face pentru sanatatea noastra este sa gatim inteligent, planificat (nu elaborat sau complicat) si nutritiv. Te invat cum sa creezi preparate creative, rapide si eficient organizate.

Sunt mesagerul, ghidul si promotorul implementarii unui stil de viata sanatos. Sunt sprijinul tau in a mentine disciplina alimentara si suport in adoptarea obiceiurilor sanatoase pe termen lung.

Te invit cu drag, sa explorezi paginile create special pentru hranirea sanatoasa a creierului tau!

Daciana, Brain Food Coach

Cum te pot ajuta?

Vin in firma ta (online sau offline)!

Ateliere de Nutritie in companii, cu scopul de a:

● Creste productivitatea angajatilor prin crearea de retete simple, sanatoase, rapide si eficiente, cu ingrediente care stimuleaza dezvoltarea creierului – office cooking
● Crea relatii sanatoase, relaxante, utile cu mancarea si cu procesul de pregatire al mancarii
● Implementa cu usurinta si pe termen lung, a unor obiceiuri sanatoase 
● Integra instrumente de timp, ce pot eficientiza programul de lucru si parcurgerea taskurilor intr-un mod structurat
● Expune efectele alimentelor consumate asupra nivelului de productivitate la locul de munca si a performantei fizice si intelectuale
● Preveni aparitia bolilor metabolice cauzate de alimentatie dezechilibrata

Coaching 1 la 1 pentru un Creier Sanatos si Productiv

Consiliere in adoptarea unei discipline alimentare pe nevoile personale, si sprijin in depasirea mancatului pe baza emotionala. Felul in care ne alimentam influenteaza modul nostru de viata, de a gandi, de a relationa. Te ghidez sa gasesti formula adecvata provocarilor tale printr-un plan de nutritie pe care iti va fi lesne sa il parcurgi pentru ca il vom crea impreuna conform nevoilor si stilului tau de viata.

Evenimente cooking

Educatie nutritionala pentru performanta si productivitate, dedicata copiilor din gradinite si scoli, precum si studentilor. Prezentari, workshopuri, evenimente destinate companiilor pentru a-i sprijini sa adopte un stil de viata sanatos pe termen lung, oferind informatii legate de organizarea eficienta a meselor, cu scopul de a potenta calitatea muncii si a performantei fizice si intelectuale.

Retreat Events

Evenimente (offline si online) de echilibrare a stilului de viata sanatos – sesiuni de stimulare a sanatatii corporale, mentale si emotionale.
Invatarea unor principii sanatoase si modalitati de a inlocui obiceiurile nesanatoase si contraproductive.
Gatitul intr-un cadru relaxant, in afara orasului, impreuna cu colegii, familia, prietenii, prietenele – este un motiv pentru a te detensiona dupa o saptamana de lucru solicitanta. Angajatii informati asupra principiilor de baza ale unei alimentatii sanatoase, sunt mai constienti de modul in care alimentatia le poate influenta sanatatea fizica si mentala.

“True health care reform starts in your kitchen.”