About me

Hraneste-ti Creierul Pentru Productivitate

 Feed your Brain by Daciana Sabau, Brain Nutrition Coach

Sunt Daciana, fondator al conceptului Feed Your Brain (Hraneste-ti Creierul pentru Productivitate), un concept prin care ma axez pe educatie nutritionala, vizand cresterea productivitatii creierului si a performantei intelectuale si fizice, prin consumul alimentelor care imbunatatesc memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea si longevitatea.
Creez retete de mic dejun cu alimente care sunt esentiale pentru sanatatea mintala. Sunt usor si rapid realizabile de catre oricine, oricat de ocupat ar fi. Imi propun sa incurajez si sa stimulez cititorii sa acorde prioritate primei mese din zi, pentru ca un mic dejun sanatos pentru creier asigura un start energizant al zilei. De asemenea, sunt dezvoltator al unui program de constientizare a efectelor pe care alimentele consumate le au asupra creierului, program pe care il desfasor atat in companii, in scoli, facultati, cat si in gradinite.
Sunt autor al Ghidului cu Obiceiuri Sanatoase pentru un Creier Productiv: https://www.feedyourbrain.ro/book/

 

Cum s-a nascut ideea?

In urma cu 4 ani, am initiat conceptul pe care l-am denumit Feed your Brain to Increase Productivity si pe care l-am aplicat cu colegii de munca. Aceasta consta in crearea de retete de mic dejun rapid realizabile, nutritive, usor de preparat din incropirea a 3-4 ingrediente, pe care colegii mei le primeau zilnic in Inboxul lor, inainte de ora 7 dimineata. Scopul si ideea conceptului este sa sprijine activitatea creierului inca de la primele ore ale diminetii. Pentru ca primul contact cu mancarea iti poate energiza intreaga zi atunci cand folosesti ingredientele potrivite. 

Feed your Brain este un concept de constientizare despre alimentele care iti hranesc creierul si care te ajuta sa iti maximizezi toate actiunile din viata ta, si te conduc astfel la o productivitate sporita in orice domeniu al vietii tale. Este un stimulent pentru Performanta ta Personala si pentru eficientizarea Productivitatii.

Pentru ca alimentele pe care le consumi iti pot influenta capacitatea de concentrare, starea de spirit, productivitatea, energia si performanta fizica si intelectuala.

Misiunea mea

Sustin oamenii in nutritia sanatoasa a creierului si armonizarea echilibrului alimentar pe termen lung, in identificarea alimentelor benefice sanatatii mentale si emotionale. Rolul meu este de a oferi spatiu de siguranta in ce priveste bunastarea fizica si mentala, si de a identifica stilul alimentar potrivit bio-individualitatii unice. Motivez oamenii din jurul meu, sa deprinda placerea pentru a gati acasa, rapid, sanatos, hranitor si eficient. Sustin persoanele care au provocari legate de foamea emotionala si le ajut sa constientizeze nevoile emotionale ce stau la baza poftelor alimentare. Cred cu tarie ca, pentru a mentine o disciplina alimentara, este necesar sa ne intelegem relatia emotionala cu poftele si nevoile de gust, si sa cunoastem importanta hranei sanatoase pentru a performa fizic si intelectual. Sunt ghidul celor care vor sa deprinda Obiceiuri Sanatoase viabile pe termen lung. 

Certificari

M-am specializat pe studierea relatiei dintre alimente si impactul nutrientilor asupra creierului. Am absolvit cursuri internationale pe teme legate de Relatia dintre Alimente, Intestin si Creier, cursuri internationale de Nutritie, Sanatate Mentala si Bunastare si curs international despre Nutritia Adultului si Copilului.

Sunt tehnician nutritionist acreditat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii. Sunt certificat in stiinta nutritiei si in coaching de catre organizatia Precision Nutrition.

Plan de Nutritie 1:1

Sunt 5 principii de baza dupa care imi ghidez programele de nutritie:  

1. Prioritizez micul dejun si prime time planificat. Inceperea zilei cu ingrediente care sustin Productivitatea – cu hrana pentru creier ca sa ai productivitate crescuta si energie sustinuta. Astfel vei putea insera si timp de calitate pentru tine!
2. Mancat constient si intuitiv (mindful eating), un mare favor pe care il faci sistemului tau digestiv! Atentie constienta la preparatul din farfurie, fara sa fi distras de ecrane sau alte activitati desfasurate in paralel. Si intuitiv, adica bazat pe nevoile corpului.
3. Gestionarea poftelor alimentare: cum le interpretam, pentru a le putea gestiona si pentru a evita mancatul pe fond emotional. Un aspect important pentru a mentine un stil de viata sanatos presupune si intelegerea relatiei emotionale cu poftele alimentare si gestionarea lor.
4. Alimentatie bazata de ingrediente nutritive pentru a sustine Sanatatea Creierului (brain power foods & superfoods). Alimentele contin serotonina si dopamina – hormonii fericirii. Includem zilnic in meniu, preparate din alimente care sustin creierul (alimente cerebrale), si imbunatatesc functiile creierului pentru a fi productiv si performant. Daca consumam hrana nutritiva, vom reusi sa evitam si poftele alimentare excesive.
5. Slow si Smart cooking. Cel mai bun lucru pe care il putem face pentru sanatatea noastra este sa gatim inteligent, planificat (nu elaborat sau complicat) si nutritiv. Te invat cum sa creezi preparate creative, rapide si eficient organizate, pentru a nu petrece mult timp cu procesul de prepatire si gatire al meselor.

Sunt mesagerul, ghidul si promotorul implementarii unui stil de viata sanatos. Sunt sprijinul tau in a mentine disciplina alimentara si suport in adoptarea obiceiurilor sanatoase pe termen lung.

Te invit cu drag, sa explorezi paginile create special pentru hranirea sanatoasa a creierului tau!

Daciana, Brain Nutrition Coach

Cum te pot ajuta?

Vin in firma ta (online sau offline)!

Ateliere de Nutritie in companii, cu scopul de a:

● Creste productivitatea angajatilor prin crearea de retete simple, sanatoase, rapide si eficiente, cu ingrediente care stimuleaza dezvoltarea creierului – office cooking
● Crea relatii sanatoase, relaxante, utile cu mancarea si cu procesul de pregatire al mancarii
● Implementa cu usurinta si pe termen lung, a unor obiceiuri sanatoase 
● Integra instrumente de timp, ce pot eficientiza programul de lucru si parcurgerea taskurilor intr-un mod structurat
● Expune efectele alimentelor consumate asupra nivelului de productivitate la locul de munca si a performantei fizice si intelectuale
● Preveni aparitia bolilor metabolice cauzate de alimentatie dezechilibrata

Coaching 1 la 1 pentru un Creier Sanatos si Productiv

Consiliere nutritionala in adoptarea unei discipline alimentare luand in calcul nevoile personale, preferintele alimentare, stilul de viata, si sprijin in depasirea mancatului pe baza emotionala. Felul in care ne alimentam influenteaza modul nostru de viata, de a gandi, de a relationa. Te ghidez sa gasesti formula adecvata provocarilor tale printr-un plan de nutritie pe care iti va fi lesne sa il parcurgi pentru ca il vom crea impreuna conform nevoilor si stilului tau de viata. 

Evenimente cooking

Educatie nutritionala pentru performanta si productivitate, dedicata copiilor din gradinite si scoli, precum si studentilor. Prezentari, workshopuri, evenimente destinate companiilor pentru a-i sprijini sa adopte un stil de viata sanatos pe termen lung, oferind informatii legate de organizarea eficienta a meselor, cu scopul de a potenta calitatea muncii si a performantei fizice si intelectuale.

Retreat Events

Evenimente (offline si online) de echilibrare a stilului de viata sanatos – sesiuni de stimulare a sanatatii corporale, mentale si emotionale.
Invatarea unor principii sanatoase si modalitati de a inlocui obiceiurile nesanatoase si contraproductive.
Gatitul intr-un cadru relaxant, in afara orasului, impreuna cu colegii, familia, prietenii, prietenele – este un motiv pentru a te detensiona dupa o saptamana de lucru solicitanta. Angajatii informati asupra principiilor de baza ale unei alimentatii sanatoase, sunt mai constienti de modul in care alimentatia le poate influenta performanta intelectuala si sanatatea fizica si mentala.

Meniuri Brain Food 

Creator de retete Brain Food pentru restaurante: https://annaskitchen.ro/brain-food/870/99. 

“True health care reform starts in your kitchen.”