Ceea ce au angajatii tai in farfurie, poate defini si gradul de productivitate al acestora!
Nutritia angajatilor, si mai ales tipul de alimentatie, este aspectul cel mai neglijat in initiativele privind sanatatea si siguranta ocupationala, dar si in programele de bunastare la locul de munca.
De ce companiile ar trebui sa investeasca in programe de corporate wellbeing cu accent pe nutritie, chiar si in pandemie?
Spune-mi ce au angajatii tai in farfurie, si iti spun cat sunt de productivi!
Desi se cunoaste din studii ca, productivitatea angajatilor este unul dintre factorii cheie pe care companiile il mentioneaza pentru a creste profiturile si a reduce costurile, putini sunt cei care acorda importanta educatiei nutritionale a angajatilor. Chiar daca studiile arata in mod repetat ca angajatii mai sanatosi, mai putin stresati, sunt mai productivi, totusi se trece foarte usor peste componenta nutritionala care ocupa mult din orele de program de lucru al unui angajat.
In multe cazuri, se consuma 2 mese principale si minim 2 gustari pe durata orelor de program. Multe persoane aleg sa serveasca micul dejun in fata laptopului completand rapoarte sau pregatindu-se de sedinta. La scurt timp, servesc o gustare, una care nu mereu este nutritiva, ci mai degraba care se poate servi dintr-un ambalaj, pentru ca nu implica un efort de pregatire. Pranzul reprezinta in majoritatea cazurilor o provocare: de unde, de care, cat? Si mai ales sa fie servit repede! Din nou, nu neaparat nutritiv, mai degraba ceva rapid, consumabil in cateva minute si apoi… rapid inapoi la treaba.
Ce nu se mai ia in calcul atunci cand se fac comenzi la grup?
Afectiunile care apar in timp din cauza unei alimentatii lipsite de nutrienti, care aduce carente atat nutritionale cat si scaderea randamentului.
Cazurile de depresie, obezitate, artrita, afectiuni ale coloanei vertebrale, anxietate, boli cronice, in randul angajatilor, este in crestere de la an la an, si nu ne referim la cei in varsta. Aceste afectiuni sunt generate de un stil de viata sedentar, de o postura a corpului incorecta in fata calculatorului, precum si de o alimentatie dezechilibrata si de obiceiuri nesanatoase. Pentru a imbunatati moralul angajatilor, productivitatea, nivelul de sanatate si, implicit, pentru a reduce cheltuielile medicale, angajatorii au inceput sa investeasca in programe de wellbeing. Accesul la o sala de sport este prima facilitate pe lista.
Interesul pentru Nutritie este inca redus, pentru ca in general, suntem de principiu ca daca nu ne arde, de ce sa ne ferim.
Intr-un raport de cercetare recent realizat pentru noi de catre Reveal Marketing Research, a reiesit ca interesul pentru programe de wellbeing în domeniul nutritiei in cadrul companiilor este de 49 % indeosebi in randul persoanelor cu familie.
De la inceputul pandemiei, modul de organizare al meselor, planificarea si consecventa privind mesele regulate, nutritive, a avut de suferit. Tensiunea, incertitudinea, izolarea, plictiseala, accesul mai rapid la alimente, sunt principalele motive pentru care 1 din 3 persoane, declara ca desi gatesc mai mult acasa in aceasta perioada, mananca mai mult cantitativ.
Am creat Ateliere de Nutritie Corporate sub marca ”Energize your Work Day” pentru a sprijini companiile sa aduca un plus de valoare in modul de desfasurare al zilei de lucru. De fapt, ceea ce ne propunem prin aceste ateliere este sa educam cat mai multi oameni, indiferent ca sunt angajati, angajatori, antreprenori, antreprenoare, freelanceri, sau investitori, despre cum sa obtina rezultate mai bune, prin crearea unor obiceiuri alimentare constiente si asumate. Suntem ceea ce consumam, prin urmare educarea oamenilor in acest sens este nu doar dezirabila, ci chiar necesara. Adresandu-ne insa angajatorilor prin aceste ateliere de nutritie, ne propunem sa sustinem un mediu productiv, sa punem accent pe sanatatea celui care genereaza venit companiei, indiferent de mediul in care lucreaza. Pentru ca atelierele au loc (si) online acum. Deci siguranta participantilor este un element de care ținem cont.
Nivelul ridicat de productivitate este reflectat si in obtinerea de venituri mai mari!
Alimentatia sanatoasa nu inseamna doar mentinerea greutatii, ci si hranirea creierului cu combustibil de calitate, respectiv cu hrana nutritiva, nu neaparat scumpa, ci accesibila ca si cost si mod de pregatire. Nivelul ridicat de productivitate este reflectat si in obtinerea de venituri mai mari. O persoana productiva este atat eficienta cat si generatoare de venit, pe cand scaderea productivitatii, poate determina incapacitatea de concentrare, de progres si implicit regresul sau stagnarea profesionala. Mancarea are un impact direct asupra performantei noastre cognitive.
Ce facem in cadrul Atelierelor de Nutritie?
Prin intermediul ,,Atelierelor de nutritie’’ iti oferim idei practice despre cum sa adopti obiceiurile sanatoase si cum sa iti imbunatatesti relatia cu mancarea si cu procesul de pregatire al alimentelor. De asemenea, aceasta activitate inclusa in pachetul salarial, creste gradul de retentie al angajatilor, datorita unui angajator care ofera programe de sanatate si stare de bine la locul de munca.
Intra pe site si vei gasi detaliile privind modul de desfasurare. De asemenea, iti furnizam informatii despre:
- de ce este necesar sa cunosti cum functioneaza creierul atunci cand consumi un anumit aliment,
- de ce iti scade energia atunci cand consumi mese hipercalorice, precum si
- provocarile cu care se confrunta cei din corporatie in relatia cu mancarea.
Scrie-mi pe adresa: energizeyourworkday@gmail.com, daca vrei sa afli cum putem organiza in compania ta, sau angajatii tai, intr-un team building sau program de retreat, ateliere atat online cat si fizic, sau pur si simplu esti curios/ curioasa cum putem creste nivelul de productivitate al companiei tale.
No Comments