Healthy Brain Events & Habits

Healthy Cooking la MSG


In cadrul programului „Summer Days” organizat pentru angajatii firmei MSG din Targu-Mures, am fost invitata sa expun ideile despre efectele pe care alimentele le au asupra performantei intelectuale si fizice si a productivitatii la locul de munca. Dupa prezentare, am gatit 3 preparate sanatoase din ingrediente benefice pentru creier si pe care le-am realizat fara sa implicam in procesul de preparare, cuptor sau aragaz. Ideea de baza a fost sa cream preparate din putine ingrediente, realizabile in pauza de masa impreuna cu colegii intr-un timp foarte scurt, pastrand calitatea nutrivita a alimentelor care compun preparatele. Toti participantii la sesiunea de gatit in cadrul careia am pregatit o budinca de chia cu iaurt, nuci si miere, o crema de ton cu feta si o salata de ton, au impartasit cu entuziasm experienta si relatia lor cu mancarea si au fost incantati sa realizeze in mai putin de 45 de minute, 3 preparate rapide si hranitoare pentru creier.

Am aflat de pasiunea Dacianei de a promova alimentatia sanatoasa prin fiica mea de gradinita, care mi-a povestit entuziasta ce budinca de chia a gatit la gradinita in saptamana Scoala Altfel, sub indrumarea Dacianei. Asa mi-a venit ideea de a o invita pe Daciana pentru o prezentare si la firma de IT unde lucrez, gandindu-ma ca deviza “Feed your Brain” e cea mai potrivita tinerilor, dispusi sa experimenteze, care poate nu au prea mult timp pentru mese elaborate si care totusi doresc un stil de viata sanatos. A fost o prezentare teoretica succinta si documentata, ilustrata apoi de o demonstratie practica gustoasa. Urmaresc in continuare cu interes retetele prezentate de Daciana pe pagina ei si o recomand cu caldura.” (Helga Dumitrescu)


No Comments

Leave a Reply