Healthy Brain Events & Habits

Brain Nutrition 1:1 Coaching

mai 13, 2021
Targu-Mures

Plan de Nutritie pentru un Creier Sanatos!

Bine ai venit in sectiunea destinata programelor de coaching individual.

Sunt Daciana – fondator concept Feed your Brain – Hraneste-ti Creierul pentru Productivitate.
Sunt tehnician nutritionist acreditat si absolvent al cursurilor de nutritie internationale cu scopul de a invata relatia dintre alimente si creier.

Ai venit la locul potrivit daca vrei sa inveti cum sa mananci corect, eficient, nutritiv, si sa ai si o viata normala, fara restrictii culinare exagerate!

De ce coaching 1 la 1?

Am fost preocupata de nutritie inca de… foarte tanara. Pentru ca am practicat sport din copilarie, nu de performanta insa sportul a fost prezent in mod destul de consecvent in viata mea. Am trecut si prin multe episoade de testat diete, mai mult fara efect, decat cu beneficii, si aceste experiente m-au educat si m-au orientat catre dezvoltarea interesului pentru Ce si Cum Mananc Sanatos! Cursurile de aprofundare a cunostintelor m-au introdus in stiinta alimentelor si analiza efectelor chimice care se produc asupra creierului.
Cursul de bucatar mi-a facut cunostinta cu atmosfera fascinanta a meniurilor fastuoase, dar nu complicate, cat si cu modul in care preparatele sunt manuite intr-un cadru profesionist, organizat, calculat si planificat.
Insa experienta culinara cea mai relevanta am capatat-o in propria mea bucatarie unde mi-am dat voie sa extrapolez tot ce imi trecea prin cap. De la cele mai banale (ok recunosc, de foarte putine ori am facut ceva banal!), la cele mai senzationale combinatii pe care mi-am propus sa le testez. Sunt o persoana analitica, si nu ma opresc doar la ce se vede la ”suprafata” farfuriei. Asa incat, am inceput sa studiez chimia alimentelor, nutritia, rolul nutritiei asupra sanatatii fizice, mentala si emotionale. Practic, am patruns dincolo de aspectul exterior al unui ingredient si am vrut sa cunosc esenta lui. De ce un aliment produce X efect, ce contine, care este provenienta lui, de ce ne scade energia atunci cand mancam un anumit aliment, de ce anumite combinatii produc reactii neplacute, care sunt beneficiile alimentelor, care sunt calitatile nutritionale ale alimentelor, cum afecteaza performanta si productivitatea creierului?
Munca in corporatie m-a ajutat sa inteleg cum sa gestionez provocarile mele (si ale colegilor) atunci cand programul de lucru era foarte aglomerat. Am inteles cum functioneaza stresul asupra performantei intelectuale, cum poate influenta mediul si cultura organizationala deciziile alimentare ale colectivului, ce inseamna sa experimentezi burnoutul si sa iesi din aceasta paradigma a epuizarii fizice dupa orele de program. Am invatat sa ma prioritizez, sa imi organizez ziua de lucru eficient, incat munca si alimentatia sa faca un parteneriat onorabil in care amandoi sa fie intr-o relatie win-win.
Mentoratul alaturi de Mihaela Stroe – doctor in sociologie, coach la nivel de identitate, trainer, autor de carti de dezvoltare personala, speaker motivational, analist comportamental – m-a educat in comunicarea si relationarea cu oamenii, cu gestionarea emotiilor si provocarilor celor cu care lucrez.
Experientele cu oamenii care intampina dificultati in a mentine un echilibru intre viata personala, cariera si un stil alimentar echilibrat, m-au directionat catre crearea unor programe de nutritie care sa raspunda provocarilor acestora. Atentia mea este focusata catre fiecare persoana, in mod individual. Aroma, savoarea, retete cu emotii si bun simt (estetic, gustativ si olfactil), culoare, energie, nutrienti in farfurie, ascultare activa – fac parte din experienta nutritionala de care te bucuri alaturi de mine!

Ce primesti in sesiunile de coaching 1 la 1?

Daca te decizi sa lucrezi cu mine, vom determina impreuna ce tip de alimentatie se potriveste cu modul tau de viata, cu provocarile tale si cu nevoile tale. Apoi, stabilim un plan viabil si pe termen lung si punem bazele unui mod de implementare benefic pentru tine si familia ta.

Pe parcurs te sustin, te inspir si te invat cum sa ai o viata echilibrata. Scopul final este sa iti iubesti corpul, viata si… mancarea!

Programeaza o discutie de imprietenire cu mancarea pe adresa: daciana@feedyourbrain.ro.

 

No Comments

Leave a Reply