COACHING NUTRITIONAL PREMIUM – Copy

Plan de Nutritie pentru un Creier Sanatos!

Bine ai venit in sectiunea destinata programului de coaching nutritional individual.

Sunt Daciana – fondator concept Feed your Brain to Increase Productivity – Hraneste-ti Creierul pentru Productivitate.

Sunt tehnician nutritionist acreditat, absolvent al cursurilor de nutritie internationale cu scopul de a invata relatia dintre alimente si creier, si

Certificat in stiinta nutritiei si coaching 


Ai venit la locul potrivit daca vrei sa optimizezi sanatatea creierului, sa obtii rezultate pe termen lung in ce priveste scaderea in greutate, sa inveti cum sa mananci corect, eficient, nutritiv, si astfel sa potentezi functiile creierului care te va recompensa cu claritate mentala, decizii inspirate, productivitate crescuta, performanta fizica si intelectuala, nivel de energie ridicat care sa te mentina motivat

De ce coaching 1 la 1?

Am fost preocupata de nutritie inca de foarte tanara. Pentru ca am practicat sport din copilarie, nu de performanta insa sportul a fost prezent destul de consecvent in viata mea. Totodata, am trecut prin multe episoade de testat diete, mai mult fara efect decat cu beneficii, iar aceste experiente m-au educat si m-au orientat catre dezvoltarea interesului pentru Ce si Cum Mananc Sanatos pentru corpul meu si pentru mintea mea! Cursurile de aprofundare a cunostintelor in nutritie, m-au introdus in stiinta alimentelor si analiza efectelor bio-chimice care se produc asupra creierului.

Cursul de bucatar mi-a facut cunostinta cu atmosfera fascinanta a meniurilor fastuoase, cat si cu modul in care preparatele sunt manuite intr-un cadru profesionist, organizat, calculat si planificat.

Insa experienta culinara cea mai relevanta am capatat-o in propria mea bucatarie unde mi-am dat voie sa extrapolez tot ce imi trecea prin cap. De la cele mai banale (ok recunosc, de foarte putine ori am facut ceva banal!), la cele mai senzationale combinatii pe care mi-am propus sa le testez. Sunt o persoana analitica, si nu ma opresc doar la ce se vede la ”suprafata” farfuriei. Asa incat, am inceput sa studiez chimia alimentelor, nutritia, rolul nutritiei asupra sanatatii fizice, mintale si emotionale. Practic, am patruns dincolo de aspectul exterior al unui ingredient si am vrut sa cunosc esenta lui: de ce un aliment produce un anumit efect asupra starii de spirit, ce contine dincolo de culoare, miros si textura, care este provenienta lui, de ce ne scade energia atunci cand mancam un anumit aliment, de ce anumite combinatii produc ireactii neplacute si boli, care sunt calitatile nutritionale si beneficiile  alimentelor cerebrale, cum afecteaza performanta si productivitatea creierului?

Sesiunile de coaching nutritional cu corporatiile, m-au determinat sa observ cum functioneaza stresul asupra performantei intelectuale, cum poate influenta mediul si cultura organizationala deciziile alimentare ale colectivului, ce inseamna sa experimentezi burnoutul, dar si sa identific solutii de a  iesi din aceasta paradigma a epuizarii fizice dupa orele de program prelungit. 

Mentoratul alaturi de Mihaela Stroe – doctor in sociologie, coach la nivel de identitate, trainer, autor de carti de dezvoltare personala, speaker motivational, analist comportamental – m-a educat in comunicarea si relationarea cu oamenii, cu gestionarea emotiilor si provocarilor persoanelor cu care lucrez.

Experientele cu oamenii care intampina dificultati in a mentine un echilibru intre viata personala, cariera si un stil alimentar echilibrat, m-au directionat catre crearea unor programe de nutritie care sa raspunda provocarilor acestora. Atentia mea este focusata catre fiecare persoana, in mod individual. Aroma, savoarea, retetele cu emotii si mult simt estetic, gustativ si olfactil, culoare, energie, nutrienti, ascultare activa – fac parte din experienta nutritionala de care te bucuri alaturi de mine!


Sesiunile de coaching săptămânale te vor ajuta să:

  • Antrenezi creierul sa te sustina in proiectele tale personale si profesionale, precum si in gestionarea provocarilor legate de relatia cu mancarea;

  • Deblochezi potentialul pe care un creier sanatos si corect hranit ti-l ofera pentru a realiza orice obiectiv pe care ti-l propui, fie ca vrei sa combati mancatul pe fond de stres, cresterea performantei cognitive, memorie mai buna, capacitate de concentrare, vrei mai multa rezistenta fizica, sa poti slabi mai usor, sau pur si simplu imbunatatirea calitatii vietii;

  • Ai mai multa claritate despre cum, ce, cand sa mananci, fara sa ai niciun stres in jurul pregatirii meselor pentru ca vei invata cum sa Work Smart, Not Hard;

  • Iti echilibrezi alimentatia pentru a beneficia de claritate mentala, focus, capacitate de concentrare si de memorare, dorinta de actiune, minte agera, productivitate la locul de munca, motivatie, energie sustinuta in toate activitatile tale zilnice;

  • Cunosti nutritia pentru sanatatea creierului, motorasul acesta ingenios care te ajuta sa iei decizii atat legate de obiceiurile tale alimentare, cat si in actiunile legate de obiectivele tale profesionale;

  • Eviti poftele alimentare pentru produse procesate, anxietatile in jurul mancatului compulsiv, pentru ca vei stii cum sa hranesti creierul in mod optim, centrul de unde pleaca de fapt toate impulsurile legate de ce si cat mananci;

  • Optimizezi sanatatea creierului, echilibrezi nutritia pentru a eficientiza functia cognitiva, echilibrul emotional si intestinal, beneficiezi de neurotransmitatorii responsabili pentru starea de bine si optimizezi absorbtia nutrientilor;

  • Stapanesti si sa detii controlul asupra ceea ce presupune pentru tine imbunatatirea starii de sanatate.

Costul Programului este de 3500 lei /3 luni pentru plata în rate, sau 3000 lei / 3 luni pentru plata integrală.

 

Programeaza o discutie gratuita de 15 minute in care vei afla cum se pliaza programul pe obiectivul tau: daciana@feedyourbrain.ro.


Ce spui clientii care au lucrat cu mine?

“Am inceput acest plan alimentar cu oarecare retineri pentru ca era nevoie sa gatesc, iar eu nu prea gateam doar pentru mine, aveam nevoie de timp sa merg la cumparaturi si ma gândeam ca eu nu dispun de acest timp. În schimb, mi-am setat intentia sa imi schimb modul de viata pentru ca cel pe care il avem nu prea ma ajuta nici fizic si nici psihic. Si am fost consecventa in tot ce mi se cerea sa fac, am respectat acest program cat de mult am putut, la inceput mi-a fost putin mai greu pana s-a obisnuit corpul meu cu noua alimentatie, iar eu cu inhibarea poftelor pe care le aveam, mereu imi era pofta de dulce.
Nu a fost usor, dar a meritat, mi-am spus tot timpul ca pentru mine fac acest lucru si sigur ma voi simti mai bine. Si exact asa a si fost dupa un timp, cam dupa 10 zile. Am constatat ca, desi mancam mult mai putin, nu mai simteam nici foame si nici pofta de dulce. Acest lucru se datora faptului ca alimentele pe care le mancam erau mult mai nutritive, mai sanatoase, iar eu aveam mult mai multa energie, nu mai eram apatica, si traiam cu o bucurie constanta ca fac ceva pentru mine, fac ceva sa ma ajut! Si am mai constatat ceva: imi place enorm si stiu sa gatesc!!! Invocarea lipsei timpului e doar o scuza! Si a fost, din nou, o confimare a credintei mele ca in viata noastra apar situatii si oameni de care avem nevoie atunci cand suntem pregatiti pentru schimbare, situatii care sa ne transforme intr-o varianta mai buna a noastra si oameni care sa ne sustina. Pentru toate acestea, pentru situatia aceasta din viata mea, pentru omul care m-a condus catre schimbare si m-a sustinut, pentru persoana care am devenit, sunt recunoascatoare si pot spune doar atat: MULTUMESC CU RECUNOSTINTA!” 

Andreea Ban

“Daciana, nu iti ofera “slabesti intr-o saptamana X Kg si asa ti se va intampla mereu…”, ea ofera alchimia gusturilor pe care le simti energetic, carora le dai inteles.
Ce emotie iti produce, de exemplu, banana split? Unde te trimite cu simturile, in care zona a interiorului tau exista bucuria lasata de acest mic dejun?
Micul dejun este savoarea zilei nou incepute,increderea si puterea ca azi vei avea o zi in care tu iti conduci emotiile si asta pentru ca deja ai “gustat” placerea rafinata a acestuia. Simturile, emotiile, culorile, visele sunt caracteristicile pregnante a tot ceea ce iti ofera Daciana.
Daciana mi-a aratat ca sanatatea are gust, ca poftele devin echilibru, un echilibru pe care il inveti, il construiesti, il urmezi si te bucuri pentru el, implicit pentru tine. Programul de 90 zile cu Daciana, m-a reeducat, mi-a adus pofta de culori gastronomice, gusturi si noi experiente. Mi-a reamnitit ca, a manca mancarea nu este destul. A simti mancarea, a integra emotiile fac parte din ceea ce Daciana iti propune.” 

Magda Visan

Care a fost cea mai mare provocare a ta/ nevoie a ta înainte să intri în program?

Fiind vegetariană, și deși făceam deja lucruri bune (de tip fără zahăr, fără produse procesate, prăjeli sau fast food), știam ca am nevoie de un plus de ghidare, pentru a aduce mai multi nutrienti in organism (inclusiv proteine vegetale). Si, chiar dacă pe internet putem găsi o mulțime de informații bune, știam ca o susținere/ ghidare săptămânală are un rol foarte important. Cu mulți ani în urmă mai lucrasem cu un nutriționist 1 la 1 iar rezultatul a fost foarte bun, tocmai de aceea, mi-am dorit sa lucrez din nou, de data aceasta cu Daciana, ea avand o abordare holistică, pentru toate tipurile de alimentație, si mai ales axată pe hrănirea minunatului nostru motoraș al vieții umane – creierul. 

Cum te-ai ajutat programul să remediezi, să depășești această provocare sau să îți atingi obiectivul sau să primești soluția pentru nevoia ta?

Programul cu Daciana m-a ajutat din multe perspective: 1) să cunosc și mai bine tipurile de nutrienți necesari, 2) cât la % proteine conțin alimentele vegetale și deci pe care să le aduc mai mult în alimentație, 3) unde să găsesc acele alimente la un preț accesibil și calitate superioară (inclusiv cu recomandări de magazine fizice/online), 4) să monitorizez alimentația și mișcarea mea zilnică, fapt care  mi-a adus atât conștientizări importante, cât și bucurie pt ce făceam bine, 5) ghidarea extrem de bună a Dacianei, atât în ședința online, cât și în recomandările trimise mereu digital după întâlnire și inclusiv 6) detalii importante dar funny totodată despre metabolismul și digestia noastră, detalii pe care Daciana le știe din tot ce a studiat și practicat în viață. 

Ce ai apreciat la relația/ comunicarea dintre noi?

Profesionalismul, rigoarea, structura clară a ceea ce urma să parcurg în program și împreună în ședințe, eficiența ședințelor și a monitorizării, dedicarea asupra tuturor detaliilor ce ne ajută să ne auto-descoperim, să îmbunătățim și să celebrăm la noi, eficiența programului și rezultatele pe care le-am avut! 

Ce instrument, idee, metodă te-a ajutat cel mai mult și o menții în continuare și după încheierea programului?

În cazul meu, includerea mai multor proteine/ tipuri de alimente vegetale ce le conțin, a fost cel mai important. Și atunci am conștientizat mai bine rolul lor pentru creier/ sănătate/ greutate inclusiv,  cantitatea lor din alimentele vegetale pe care le consum de obicei și în felul acesta să le includ mai mult în alimentație. 

De ce m-ai recomanda?

Pentru toată știința și susținerea oferite. Pentru: profesionalismul, rigoarea, structura clară a ceea ce urma să parcurg în program și împreună în ședințe, eficiența ședințelor și a monitorizării, dedicarea asupra tuturor detaliilor ce ajută clientul să se descopere și să îmbunătățească, toate cunoștințele noi nutriționale și de stil de viață sănătoasă aduse, eficiența programului și rezultatele pe care le-am avut!  

Cristina Burca

Ședințele cu Daciana, mi-au adus claritate în ceea ce privește alimentația necesară pentru o sănătate a creierurului, o sănătate echilibrată. Nu vorbesc despre o dietă, vorbesc despre combinații de alimente bine alese pentru a mă simți bine în fiecare moment a zilei. După ce am înțeles importanța combinațiilor de macronutrienți, am fost foarte plăcut surprinsă că nu am mai simțit momente de foame pe timpul zilei. Pentru mine este important să știu că îmi ofer atât corpului cât și creierului alimente hrănitoare.

Acum mă bucur enorm de cunoștințele acumulate din ședințele de nutritie cu Daciana Sabau. Ovăzul și lintea, alimente pe care nu le foloseam des acum sunt favorite. Îndrumarea blândă și cunoștințele vaste ale Dacianei m-au ajutat să îmi găsesc balansul alimentar pe care îl doream. Mulțumesc mult pentru fiecare ședința. 

Mihaela Steinbring

La mine timpul este așa cum este și am început să accept asta. Ședința de consiliere cu tine m-a ajutat să conștientizez anumite aspecte care țin atât de alimentație cât mai ales de emoțional/psihic care îmi influențează și mi-a influențat stilul alimentar, cât, când și ce mănânc. În urma ședinței cu tine am început să-mi accept puțin modul în care arată abdomenul meu. Datorită faptului că ești un fin cunoscător al oamenilor, cu un fler și o intuiție deosebită, știi să recunoști unde este necesar să intervina fiecare. Ceea ce faci ți se potrivește ca o mănușă. Îmi place că nu ești strictă și asta pentru psihicul meu contează (acum scriind asta m-am luminat instant că de fapt eu sunt strictă cu unele aspecte din viața mea și în ceea ce-l privește pe Matei). Și o să mă apuc să scriu. Frecvent “aud” vocea ta și a Mihaelei (Stroe) referitoare la scris și am tot evitat asta (în ceea ce privește mâncatul), de teama a ceea ce aș putea să descopăr despre mine. Ai un acel ceva care pe mine m-a determinat să mă mobilizez în anumite direcții propice mie (mișcarea ) la mâncat este mai mult că este necesar să fac schimbări în viața profesională că să elimin o parte din stres și din faptul că îmi consumă toată energia și simt că se vor schimba multe. Acum există o relație între mine și abdomenul meu ce ține de stres, anumite temeri/ frici. Le-am conștientizat după discuția cu tine. Sunt de spus despre tine. Îți mulțumesc!

Bianca Negomireanu