Motto: ”Omelette takes just a break and some twists”.
Din categoria preparatelor inedite, omleta cu morcovi este cu certitudine o optiune care va stimula simturile cu gusturi si combinatii noi. Cel putin pentru mine a fost o experienta noua si interesanta. Este si momentul potrivit pentru a fi testata in preajma Sarbatorilor Pascale, pentru ca este in ton cu preparatele specifice acestei sarbatori. Morcovii fac parte din ingredientele pe care le folosesc des in aceasta perioada cand ma inspira sa creez retete in care ii pot implica sub diverse forme. La fel ca si clatitele, si omleta este atipica fata de retetele cu care suntem obisnuiti. Insa putina varietate este bine primita. Pentru mine varietatea face parte din obisnuit deja, mereu sunt in cautare de noi gusturi. Sunt curioasa cum va fi pentru tine aceasta combinatie de morcovi si branzeturi. In ce priveste verdeturi, se poate opta si pentru baby spanac, se impaca foarte bine cu morcovii. De asemenea, in loc de branza de vaci in amestec cu iaurt se poate alege cottage cheese, o varianta foarte potrivita si bogata in proteine. Omleta cu morcovi poate fi transformata si intr-o versiune dulce, respectiv in loc de verdeturi se poate adauga banana sau mango, ba chiar si fructe de padure. Pare nebunesc? Ai ceva de pierdut daca incerci? As spune ca experientele culinare sunt una din modalitatile prin care ne putem imprieteni cu mancarea, si prin care putem crea o armonie intre felul de a manca, si de a crea o relatie sanatoasa cu mancarea. Percepem mancarea ca si experienta, ne dam mai mult timp sa savuram, suntem mai conectati cu actiunea de a manca pentru ca experimentele ne fac sa fim mai prezenti, mai atenti la cum mancam, pentru ca suntem mai curiosi sa observam ce reactii provoaca simturilor un preparat cu ingrediente noi. Ne pastram curiozitatea fata de gusturile noi pe care le vom intampina. Este ca si atunci cand incerci pentru prima data sa urci un munte, sau sa alergi la un concurs, sau sa te dai pe tiroliana, sau orice alta experienta inedita cu care te intalnesti pentru prima data. Te determina sa ai simturile mai ascutite. Iar acest tip de conectare te face sa si creezi noi cai neuronale, sa pastrezi mai vie experienta, sa ti-o amintesti cu bucurie si peste multi ani. Chiar daca pare poate mai greu de crezut, la fel este si cu experientele culinare inedite. Ramai deschis si da-ti voie sa te pui in aceasta ipostaza noua. Ce pot sa confirm cu certitudine este ca vei avea parte de o experienta interesanta si care te va incanta. Insa ramane la latitudinea ta sa iti ingadui aceasta noua ipostaza. Pana la urma, cum altfel decat experimentand, putem sa invatam lucruri noi? Cand a fost ultima data cand ti-ai dat voie sa fii deschis la experiente culinare? Daca de curand, te felicit, esti o fire curioasa si acest lucru iti va aduce beneficii. Daca demult, intreaba-te ce te-a impiedicat sa incerci, ce te-a retinut? Stiu ca de multe ori exista aceasta retinere de a iesi din tiparul preparatelor traditionale. Provine din convingerea ca este mai bine sa ramanem in tiparele cu care suntem familiarizati, din teama de a iesi din zona de confort. Si nu e usor. Nu incerc sa te conving cu orice pret. Iti arat doar o perspectiva care iti poate aduce doar lucruri bune in viata. Daca te incumeti, scrie-mi. Si spune-mi si ce te-a determinat sa iesi din obisnuit si sa pasesti in necunoscut. Daca ti-a placut, ce anume ti-a placut cel mai mult. Indrazneste si sparge tiparul. Eu sunt aici sa iti fac cunostinta cu experiente culinare inedite.
Omleta cu morcovi
Carrot omelette savory, tasty, high in protein, low carb
Ingredients
- Oua 2 buc 110 grame
- Morcov ras 40 grame
- Mozzarella rasa 30 grame
- Branza de vaci 50 grame
- Iaurt grecesc 50 grame
- Rucola 20 grame
- Ulei de masline 2 grame
- Sare si piper dupa gust 0.5 grame
Instructions
Se rad morcovii spalati si curatati. Este nevoie de un morcov mediu.
Se bat ouale si se adauga sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie incalzita si unsa cu ulei de masline se adauga mozarella.
Se adauga si morcovii si se lasa 2 minute la prajit.
Se adauga ouale batute si se lasa la prajit pe ambele parti, pastrand forma intreaga a omletei, fara amestecare.
Branza de vaci se amesteca cu iaurtul si se umple omleta cu acest amestec.
Apoi se adauga rucola si se pliaza omleta pentru umplutura.
Nutrition
-
467.51 Calories
-
10.354g Carbohydrates
-
32.64g Fat
-
1.57g Fiber
-
33.61g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Morcovii - contin luteolina care sustin mentinerea sanatatii creierului, ajuta la imbunatatirea memoriei si la prevenirea declinului cognitiv.
No Comments