Motto: ”The key is to actually take the pause„.
Cum arata designul meselor tale? Ma refer mai specific la modul cum mananci, ai reusit vreodata sa te analizezi: sa te observi daca faci pauze intre muscaturi, sau daca din contra, te grabesti si servesti fiecare bucata una dupa alta, fara pauze? Te-ai observat daca mananci repede, moderat sau suficient de incet incat sa fii atent la proces, la preparat, la gusturi, la arome, la texturi. Cat din mesele tale reusesti sa faci aceasta examinare? Iti iese mai mult la micul dejun sau la pranz? Sau doar la gustari? Este cina mai tihnita sau la fel de galopanta ca si pranzul. Servesti micul dejun in picioare, in timp ce faci si altceva sau nici macar nu il servesti pentru ca, nu e timp si pentru masa de dimineata pe langa succesiunea de actiuni care are loc aproape mecanic zi de zi inainte sa iesi pe usa in graba? Stiu ca este un adevarat proces, stiu ca ia timp, stiu suntem ocupati cu totii, suntem permament angajati in activitati si sa reflectezi asupra modului in care servesti mancarea este o activitate in plus fata de zecile care ruleaza pe parcursul zilei aproape din inertie. Iti propun sa iti dai Pauza! Pur si simplu pentru ca a servi mancarea in 5 minute sau in 15 minute, iti va da timp, nu ti-l va rapi. Iti va oferi ani de viata pentru a te bucura de sanatatea ta. Te va scuti sa intampini tulburari alimentare, te va face mai constient de cat mananci, de cum mananci, de cand ajungi la satietate, de cum combini alimentele. Este un proces care merita atentia ta si de care metabolismul tau are mare nevoie. In loc sa citesti informatii pe telefon, sa vorbesti la telefon sau sa dai scrol pe social media, ofera-ti timp ca sa primesti mai mult timp. Sistemul tau digestiv iti va multumi pentru asta. Fa un exercitiu. Testeaza-te pentru 2-3 saptamani, si observa atent cum te simti cand esti constient de cum mananci si ce mananci. Analizeaza daca exista o diferenta in felul in care te simti: la nivel fizic, dar te asigur ca vei avea si la nivel psihic, mental schimbari sesizabile. Creaza-ti propriul design de a servi mesele. Aceasta activitate merita la fel de mult ca si implicarea ta in am da like unei persoane care a postat o informatie de calitate care te-a ajutat. I-ai rasplatit efortul si i-ai multumit printr-un like. Excelent, Apreciaza la fel de mult si modul in care acorzi atentie servirii meselor tale. Stiu ca nu este la fel de usor pe cat de simplu descriu procesul. Mai ales daca ai mancat dintotdeauna ca si cum te alearga un animal salbatic. Este lesne de inteles, te asigur, pentru ca vorbesc in sesiunile mele de coaching des despre acest proces. Am facut si un experiment pe aceasta tema a mancatului constient. Un experiment de care sunt tare incantata pentru a scos la iveala o multime de constientizari valoroase pentru ca am reusit sa ajutam si alte persoane si care a avut rolul de a ne testa cat de constient reusim sa mancam in conditiile in care eram in mijlocul sarbatorilor de iarna, expusi la stimuli culinari intr-un volum mai mare decat in mod obisnuit. Rolul acestui articol in care nu am scris despre modul de concepere a retetei este sa te indemne la a face un exercitiu: citeste cu atentie modul de pregatire, care este extrem de simplu, nici macar nu este necesar sa implici procesul termic. Apoi pregateste reteta care iti va lua 5, maxim 10 minute. Pe ceas. Iti sugerezi sa il faci seara si pentru dimineata se imbina perfect ingredientele, astfel incat ai un preparat de mic dejun gata pentru a fi servit. In tihna, fara graba, cu atentia ta total pe modul cum servesti. Scrie-mi apoi cum a fost, ce s-a schimbat in modul in care te-ai simtit dupa ce ai servit preparatul respectand pasii indicati. Cat de repede ti s-a facut foame dupa? Cat timp ti-a luat? Si daca te-a ajutat sa acorzi atentie modului in care servesti mancarea.
Overnight oats cu zmeura si unt de migdale
Rich in healthy fats, antioxidants and protein - quick breakfast
Ingredients
- Banana 75 grame
- Lapte migdale 125 ml
- Skyr 75 grame
- Unt de migdale 15 grame
- Fulgi de ovaz 40 grame
- Seminte de chia 15 grame
- Pudra de proteine (optional) 15 grame
- Zmeura 30 grame
- Kiwi 15 grame
Instructions
Intr-un blender se puna banana, semintele de chia, fulgii de ovaz, pudra de proteine, zmeura, skyr si lapte.
Se adauga unt de migdale si se amesteca.
Se lasa peste noapte in frigider sau pentru minim 2 ore.
Inainte de servire se decoreaza cu kiwi si zmeura.
Nutrition
-
479,3 Calories
-
61,04g Carbohydrates
-
18,66g Fat
-
18,42g Fiber
-
34,42g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Zmeura contine antioxidanti puternici, precum vitamina C, quercetin si acid galic care lupta impotriva cancerului, a bolilor de inima, avand si proprietati antiinflamatorii.
No Comments