Motto: ”Nourish your brain for better sleep.”
Terci de quinoa aromat cu mure, imbogatit cu unt de migdale si albus de ou pentru a potenta aportul de proteine dar si pentru a adauga cremozitate. Contrar aparentelor, reteta este una de mic dejun, chiar daca pare mai mult a fi un desert. Daca terciul este una din preparatele tale favorite cu care incepi ziua, inlocuind ovazul cu quinoa iti poate imbogati perspectiva asupra acestei mese calde, dulci si aromate, dar in egala masura si complexul de nutrienti de care ai parte este un avantaj de care te poti bucura. Da, gustul difera de asemenea, si inspre bine as spune. Ca de fiecare data, incurajez cu deschidere experienta culinara care are ca si scop final atat contactul cu diferite arome, insa si cu o paleta mai larga de nutrienti pe care prinde bine sa ii mai alternezi, sau completezi in dieta ta zilnica. Quinoa este bogata in fibre, proteine si multe vitamine si minerale. Cu acest gand, daca iti place terciul de ovaz foarte mult, continua sa il servesti asa cum iti place. Nu vrem sa modificam prea mult lucrurile care functioneaza foarte bine si aduc rezultate. Insa daca esti dornic(a) sa vezi cum pot functiona si mai bine lucrurile, diversitatea optiunilor este tare bine venita. Asa ca uite propunerea mea: incepe cu incredere sa fierbi quinoa, chiar daca ai tot citit ca e complicat de fiert, ca dureaza mult, ca ai nevoie de hidratare. Evita sa te cramponezi de prea multe detalii sau de imboldul de a face totul perfect. Iti spun sigur ca terciul va fi reusit si gustos si daca nu hidratezi si fierbi doar 10-12 minute. Faptul ca am fiert intai in putina si apoi am adaugat si laptele de migdale, a ajutat la cremozitate. In acest interval de fierbere, adauga cu acelasi curaj si un albus de ou batut. Te ajuta sa conferi si mai multa cremozitate si sa obtii un terci mai bogat in proteine. Trecem apoi la arome: dintre cele mai savuroase avem de a face cu untul de arahide, ciocolata, murele si pudra de roscove, si astfel inevitabil vei obtine un mic dejun dulceag, desertuos, de-a dreptul divin. Versiunea crocanta a untului de arahide combinata cu ciocolata, nici nu are cum sa nu fie decat senzationala. Mai adaugi in acest peisaj si un iaurt cremos si cateva mure (congelate daca ai), sau alte fructe de padure din rezerve, si te bucuri de un mic dejun satios, aromat, ataat de delicios incat vei vrea sa reexperimentezi aceste gusturi. Daca ar fi sa repeti aceasta experienta culinara, mai adauga si 1-2 lingurite de seminte de chia sa amplifici doza de nutrienti din zona grasimilor sanatoase. Similar cu quinoa, semintele de chia ajuta la reglarea zaharului din sange, si ajuta totodata si la mentinerea satietatii pentru mai mult timp, iar daca te confrunti cu pofte adeseori, acest preparat este una din cele care te ajuta sa nu te mai gandesti la dulciuri. Este si o sursa excelenta de proteine vegetala si omega-3, iar pentru vegetarieni si vegani este o veste extraordinara. Poti inlocui iaurtul grecesc cu iaurtul din cocos sau de soia, pentru o versiune de post. Dupa care te invit sa imi scrii cum ti s-a parut replica ta la acest mic dejun divino-desertuos. Ce iti mai recomand este sa faci terciul cu o zi inainte daca esti genul de persoana care are un timp foarte limitat dimineata pentru pregatit mese matinale. Se poate pastra la frigider si pentru 3 zile. Va fi la fel de delicios si 3 zile mai tarziu. Relax si curaj, sunt ingredientele de care mai ai nevoie, nicidecum perfectiune.
Terci de quinoa cu unt de migdale
Healthy Quinoa almond butter Breakfast Parfait
Ingredients
- Quinoa 40 grame
- Lapte de migdale 200 ml
- Skyr 100 grame
- Unt de migdale 30 grame
- Fulgi de ciocolata 7 grame
- Mure 20 grame
- Pudra de roscove 2 grame
- Albus de ou 25 grame
- Sirop de vanilie 7 grame
Instructions
Quinoa se pune la fiert, in putina apa, doar cat sa acopere cantitatea de quinoa, timp de 5 minute la foc mediu.
Dupa ce apa a scazut, se toarna laptele si se mai fierbe 7-10 minute.
Se bate un albus de ou care se incorporeaza in terciul de quinoa. Se amesteca si se mai lasa la fiert inca 1-2 minute.
Se poate indulci cu sirop sau extract de vanilie sau zeama de curmale.
Terciul se serveste cu unt de migdale, skyr, mure, fulgi de ciocolata si pudra de roscove.
Nutrition
-
369 Calories
-
11.96g Carbohydrates
-
25.52g Fat
-
11.57g Fiber
-
26.36g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Quinoa contine riboflavina (Vitamina B2) care contribuie la mentinerea sanatatii creierului si a muschilor. Contine si fier care creste functia creierului, deoarece creierul preia aproximativ 20% din oxigenul nostru din sange.
No Comments