Breakfast for Fit/ Smart Brain Foods

Crema de somon cu ou posat

Orez expandat cu crema de somon

Motto: ”People who live in countries that eat more fish have less depression.”

Crema de somon geniala, din 4 ingrediente care mi-a dovedit ca se poate trai si fara maioneza, si totusi sa pastrezi savoarea preparatului apeland la combinatii mai light, si ca versiunea mai light este si mai usor de facut si mai repede, adica in mai putin de 3 minute. Un nou preparat in care am investit doar 6 minute proces termic pentru fierberea celor 2 oua posate. In rest si chiar pe parcursul celor 6 minute, lucrurile s-au desfasurat foarte repede. Pentru o portie, as spune ca este suficient si un singur ou posat, iar crema de somon este suficienta pentru 2 portii. Este consistenta, satioasa, iar completata cu avocado si oul posat, cresc valoarea nutritionala a preparatului. Daca nevoile tale permit suplimentarea cu inca un ou, te poti declara fericit(a). Si mai multe motive pentru a-ti bucura papilele gustative cu acest preparat savuros care te va rasplati cu Omega-3 necesar pentru circuitele neuronale si intretinerea membranelor celulare nervoase, cu grasimi mononesaturate provenite de la avocado care au acelasi scop, cu surse de aminoacizi de la cottage cheese pentru mentinerea sanatoasa a neurotransmitatorilor, mult calciu de la semintele de susan, si o multime de antioxidanti de la germenii de ridichi care sunt o esenta de vitamine. Stiu, iar vorbesc din papucii nutritionistului, asa m-am deprins sa gandesc in mare parte preparatele, pentru ca aceasta este misiunea pe care mi-am identificat-o: de a inspira oamenii sa isi echilibreze farfuriile. Un capitol la care am identificat ca este o mare nevoie deoarece nu se cunosc aceste notiuni, lucru care poate fi cauza multor deficiente si uneori chiar si boli. M-a inspirat la crearea cremei, faptul ca mi-am propus sa consum somonul afumat pe care il aveam in frigider de cateva zile si in acelasi timp imi era pofta si de un mic dejun in care sa includ cottage cheese. Imi place tare mult aceasta branzica pe care o folosesc si in deserturi, fara zahar desigur. Asa incat, m-am gandit ca cele doua alimente vor face o echipa grozava intr-o crema tartinabila numai buna de asortat cu avocado si orezul expandat crocant. Zis si facut! Iar pentru ca mi-am dorit si putina culoare, legume, antioxidanti, am apelat la germeni pe care imi place tare mult sa ii combin cu oul posat sau pe toasturi in care combin avocado cu ou. Crema a iesit extrem de savuroasa prin combinarea somonului afumat cu cottage cheese, peste care am adaugat si mustar si zeama de lime. Chiar nu a fost necesar nimic mai mult. M-am pus la savurat si iata acum la inspirat si pe voi. Chiar va incurajez sa mai iesiti din zona de confort si sa testati si alte combinatii, ingrediente, merita pentru placerea si satisfactia papilelor gustative. As fi pus si capere daca aveam, si chiar mi-am adus aminte ca nu am mancat de ani de zile si ar fi ocazia perfecta sa le combin cu acest preparat. Este un contrast interesant de gusturi si texturi. Si apropo de variante, in loc de cottage cheese, se potriveste foarte bine si ricotta, iar daca preferati paine prajita in locul orezului expandat, da-ti frau liber testarii si savurarii. Ce mai pot recomanda este sa savurati in tihna, cu atentie la fiecare din ingredientele pe care le-ati implicat in crearea preparatului, merita toate implicarea. Acel timp pe care il percepeti ca il pierdeti de fapt il ”donati” sanatatii voastre intestinale si mintale. Stiu ca este o adevarata stare in care ai nevoie sa te pui ca sa poti manca in liniste, constient, atent la fiecare muscatura, miros, textura, culoare. Dar este un exercitiu foarte bun de exersat zi de zi.

Crema de somon cu ou posat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 3 minute

Salmon & cheese cream with avocado and microplants - breakfast or brunch rich in Omega-3

Ingredients

  • Somon 80 grame
  • Cottage cheese 2% 150 grame
  • Mustar 2 grame
  • Zeama de lime 2 grame
  • Avocado 80 grame
  • Ou posat 60 grame
  • Seminte de susan 1 gram
  • Orez expandat 15 grame
  • Germeni sau vlastari de ridiche 5 grame
  • Sare si piper 0,5 grame

Instructions

1

Pentru crema de somon se pune intr-un blender somonul afumat, mustarul, cottage cheese si zeama de lime.

2

Cu aceasta crema se ung 2 felii de orez expandat, peste care se aseaza feliile de avocado, 1-2 oua posate, germeni de ridiche.

3

Se presara cu seminte de susan, sare si piper.

Nutrition

  • 570,25 Calories
  • 23,82g Carbohydrates
  • 32,65g Fat
  • 6,11g Fiber
  • 46.53g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Zmeura - contine antioxidanti puternici, precum vitamina C, quercetin si acid galic care lupta impotriva cancerului, a bolilor de inima, avand si proprietati antiinflamatorii.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply