Motto: ”Foods are sensations for the brain.”
Un potential brunch super savuros pe care as fi putut de exemplu completa si cu cateva nuci prajite tot in miere. Daca pe mine m-a strapuns aceasta inspiratie abia acum cand descriu reteta, pentru tine cititorule interesat de hrana pentru sanatatea creierului, poate fi un avantaj faptul ca detii acest tips dinainte sa testezi fabuloasa combinatie. Am fost inspirata si cu alegerea mottoului care ilustreaza perfect reactiile pe care le vei experimenta in urma degustarii acestui preparat. Despre ou posat si halloumi am mai scris si in alte retete, combinate altfel, poate la fel de ingenios, insa de aceasta data le-am dat o nota speciala, combinand ingrediente sarate cu unul super dulce. Un mix de provocat simturile in mod evident, asa cum este si trendul pe care l-am initiat. Socotind ca oul posat poate fi pregatit in timp ce halloumi se prajeste, am estimat un timp total de pregatire de 7 minute, insa este relativa estimarea. Am oferit cu indulgenta aceasta aproximare, pentru ca spre exemplu daca vrei un halloumi mai putin rumenit, vei avea toastul gata pentru a fi devorat chiar si mai repede. Dupa cum vei observa in descrierea retetei, lucrurile merg cat se poate de repede si am folosit doar cateva ingrediente din care am creat un mic dejun de senzatie care iti va stimula simturile in mod benefic. Vei avea parte atat de nutrienti cu calitati deosebite pentru energizarea creierului, cat si de satietate, arome inedite si … rapiditate in executie. Un mic dejun perfect pentru a fi devorat cu toate simturile pentru ca ai toate datele necesare sa implici mancatul constient, atent, incet asupra senzatiilor pe care toate gusturile combinate ti le vor oferi. Un exercitiu perfect pentru a exersa devorarea. Un alt truc pe care ti-l ofer si la care eu nu am apelat, din obisnuinta de a le taia mereu dreptunghiular, este sa tai halloumi in cuburi. Va fi si mai usor si mai rapid la prajire, dar si la servire. Niste ierburi aromate s-ar fi potrivit nemaipomenit in peisaj, asa ca te invit pe tine sa alegi intre busuioc, maghiran sau chiar patrunjel. Coloreaza farfuria dupa bunul plac. Nicio restrictie la acest capitol pentru ca fiecare prefera condimente si ierburi diferite. Ca sa rezum, practic pasii sunt urmatorii: o baza crocanta, in cazul in care vrei sa prajesti painea care la mine aproape mereu este din secara (new obsession!), urmeaza stratul cremos din avocado zdrobit, si asezi apoi halloumi prajit in miere. Ultima ”piesa de rezistenta” este oul posat pe care l-am descris in multe retete si sa stii ca poti mentine pregatirea in termeni cat se poate de simplii fara sa dai gres, respectiv in loc de aceea lingurita de otet de mere, poti pune si un strop de lamaie si oul se va coagula garantat. Dupa ce ai executat oul posat in maniera care iti convine tie cel mai mult ca sa mearga lucrurile rapid, presari cu foarte putin sofran si asezonezi cu sare si piper. Si iata magnificul brunch ready to be savored cu cat mai multa atentie orientata catre creatia executata. M-ar bucura enorm sa te intorci aici pe pagina cu parerea ta despre combinatie, timpul pe care l-am petrecut cu pregatirea, ce parere au avut cei cu care ai impartasit preparatul si desigur, daca ai reusit sa practici tot ce am explicat aici despre mancatul cu mintea focusata pe procesul de savurare. Apropo de mancatul constient, stiai ca este metoda cea mai usoare prin care sa mananci conform nevoilor tale si sa deprinzi abilitatea de a manca doar pana la 80% ca sa obtii si deficit caloric? Deficit dupa care alergam aproape toti ca sa ne incadram in kilogramele la care aspiram. Te astept aici cu impresiile tale despre experienta ta cu preparatul. Spor la savurat!
Halloumi prajit in miere cu ou posat
Honey fried halloumi with avocado and poached eggs for productive mornings
Ingredients
- Paine de secara 65 grame
- Avocado 50 grame
- Ou posat 60 grame
- Halloumi prajit 60 grame
- Sofran 0.2 grame
- Pentru sos miere 15 grame
- Turmeric pudra 1 grame
- Sare si piper 0,5 grame
Instructions
Halloumi se taie felii si se pune intr-o tigaie impreuna cu sosul din miere si turmeric.
Se lasa la prajit pe ambele parti pentru 5-7 minute.
Paine de secara poate fi prajita, dupa care se unge avocado zdrobit, se completeaza cu oul posat si presara cu putin sofran, sare si piper.
Nutrition
-
583,87 Calories
-
51,33g Carbohydrates
-
30.18g Fat
-
7,36g Fiber
-
27.84g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Sofranul este bogat in carotenoizi si vitamine din grupa B care ajuta la cresterea nivelului de serotonina si a altor substante chimice din creier. Are si un impact benefic asupra invatarii, concentrarii, memoriei si tulburarilor mentale legate de varsta.
No Comments