Brain Booster

Cartof dulce copt cu iaurt si fructe de padure

Motto: ”Tasty food is essential for good health.”

Un mic dejun satios, aspectuos si sanatos care poate fi pregatit inainte cu o seara. Este un preparat ce poate fi folosit ca si maniera prin care sa ai o masa de mic dejun aproape gata atunci cand timpul nu iti permite sa pregatesti o masa consistenta. Daca pui la copt 2-3 cartofi, ii poti asorta cu granola, cu skyr, cu unt de arahide sau de migdale, fructe si seminte dupa plac. In felul acesta ai de fapt, chiar si mai multe mese aproape gata pentru a fi servite pentru zilele aglomerate in care vrei totusi sa pornesti in desfasurarea activitatilor tale, cu energie si productivitate crescuta. Este cu atat mai avantajos cu cat doar incalzesti cartoful copt si apoi adaugi toppingul preferat. Te incadrezi sa ai timp si pentru savurat ingeniosul mic dejun care vine la pachet cu o multime de beneficii. Este un mic dejun echilibrat, bogat in fibre, ceea e perfect pentru a te mentine energizat pe parcursul zilei. Are un continut bogat in vitaminele A, B, C, E, folati, potasiu si zinc care sprijina creierul si corpul sa functioneze la niveluri optime. Cartoful dulce are si proprietati antiinflamatorii si avantajul de a mentine nivelul de insulina stabil. Afinele desi sunt marunte si au un continut caloric scazut, sunt extrem de pretioase si pot fi consumate atat cu alimente dulci, cat si cu alimente sarate, pentru ca se incadreaza perfect intr-o salata de verdeturi. Iaurtul grecesc contine probiotice care protejeaza impotriva acumularii bacteriilor nesanatoase care pot dauna sistemului imunitar. In plus, contine si Vitamina B12 acoperind 21,3% din necesarul zilnic. Capsunele au un continut bogat de flavonoide care pot contribui la incetinirea declinului cognitiv. O abundenta de nutrienti benefici sanatatii si bunei functionari a creierului. O combinatie prin care iti poti atinge macronutrientii in mod echilibrat si sa mentii si satietatea. Creierul este cel mai important instrument care te sustine sa gandesti, sa iti planifici ziua si viata, sa iti controlezi emotiile, care te ajuta sa faci alegeri intelepte, zi de zi, inclusiv te sustine sa iei decizii legate de ceea ce mananci si cum mananci. Cred ca imi dai dreptate ca mintea este cea care te ajuta sa iti domolesti avantul de a infuleca rapid tot ce ai in farfurie, si tot mintea este cea care te ajuta sa iti temperezi ritmul in care mananci, ba chiar sa si te lasi in voia savorii. La fel de cert este si faptul ca in fiecare zi poti face alegeri care te ajuta sa-ti protejezi creierul pentru un flux mai bun al vietii. Chiar daca reprezinta cam 2-3% din greutatea corpului, este o adevarata forta care consuma 20-25% din necesarul de sange, oxigen si nutrienti. Pentru ca nutritia are un impact major asupra functionarii creierului, avem nevoie sa ii oferim nutrienti de calitate pentru a ne rasplati cu memorie mai buna, capacitate de concentrare, nivel de energie si de productivitate crescut. Ceea ce fac pe aceasta pagina saptamanal, are ca si scop sa te insipire sa faci alegeri intelepte pentru sanatatea creierului tau. Imi propun sa iti aduc instrumente simple de aplicat, durabile si care sa te aduca tot mai aproape de tihna de care ai nevoie ca sa te poti bucura de fiecare bucata de  mancare servita. Sa iti poti antrena creierul sa atingi orice obiectiv legat de sanatate iti propui, inclusiv greutatea pe care ti-o doresti. Daca vrei si tu un model de aplicat obiceiuri sanatoase pe care sa il poti aplica pe termen lung, mai treci pe aici ca voi avea vesti curand. Pana atunci m-as bucura sa vad varianta ta de cartof dulce copt la mic dejun.

Cartof dulce copt cu iaurt si fructe de padure

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 45 minute

Stuffed Sweet potatoes with creamy yogurt and berries

Ingredients

  • Cartof dulce 225 grame
  • Iaurt grecesc 70 grame
  • Fulgi de ovaz 15 grame
  • Fulgi de ciocolata neagra 7 grame
  • Afine 15 grame
  • Capsuni 45 grame

Instructions

1

Cuptorul se incalzeste la 190 de grade.

2

Cartoful dulce (de marime medie spre mica) se spala cu coaja, se inteapa de cateva ori cu o furculita si se pune intr-o tava de copt.

3

Se lasa la copt pentru 45 de minute.

4

Dupa coacere, se lasa cateva minute la racit dupa care se cresteaza la mijloc pe lungime.

5

Se adauga iaurtul, fulgi de ovaz si fructele de padure spalate in prealabil.

6

Se presara cu fulgi de ciocolata.

Nutrition

  • 375.64 Calories
  • 65.02g Carbohydrates
  • 11.25g Fat
  • 10.87g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Cartoful dulce contine vitamina B6, A, C, folat care stimuleaza creierul odata cu inaintarea in varsta, fiind un stimul pentru creier si memorie avand proprietati antiinflamatorii.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply