Breakfast for Fit

Omleta cu halloumi si sparanghel

Omletă cu halloumi și sparanghel

Motto: ”Health is like money. We never have a true idea of its value until we lose it.”

Un mic dejun satios, obtinut din doar cateva ingrediente si cu timp de pregatire extrem de redus pentru un rezultat foarte reusit: satietate, savoare, aport crescut de proteine si redus de carbohidrati. Mai pun la socoteala si faptul ca au iesit culorile spectaculoase. Am exclus din farfurie surse de fainoase. Uneori e binevenita si o pauza de la ele, dar daca simtiti nevoia, un crackers de secara este o alegere potrivita. Pentru mine a fost indeajuns sa servesc omleta cu halloumi si nu am simtit ca imi lipseste painea. Un setup placut, buna dispozitie, ne asezam la masa si ne dam timp sa savuram acest mic dejun ca si cum ar fi cel mai nutritiv preparat din cate am realizat ever.

Fara sa imi propun neaparat acest lucru, am realizat ca am imbinat mai multe surse de alimente cu caracteristici anti-stres: oul care contine printre multe altele si Vitamina B, o vitamina de care creierul are maxima nevoie, apoi am inclus si sursa de Vitamina B12 care este absolut vitala pentru protejarea sistemului nervos si care sustine memoria si capacitatea de concentrare. Apoi am inclus si capsunele care contrar aparentelor se asorteaza foarte bine atat cu oul cat si cu legumele verzi, deci va provoc sa va faceti aceasta placere culinara poate nemai incercata, mai ales ca vine cu un aport crescut de flavonoide care contribuie la incetinirea declinului cognitiv. Este de asemenea, bogat in antioxidanti care sunt esentiali pentru sanatatea creierului, pentru prevenirea imbatranirii acestuia si pentru a mentine creierul tanar. Halloumi vine cu beneficii in plus: are un continut crescut de proteine ceea ce ajuta la intretinerea masei musculare, la crearea de enzime si hormoni, si la intarirea sistemului imunitar si foarte important, la satietate si evitarea poftelor de carbohidrați simplii. Avem motive in plus sa ne bucuram de un mic dejun bogat in proteine pentru ca cei mai multi dintre noi suntem in deficit cu acest macronutrient, care de altfel este vital a fi reglat si echilibrat in limitele optime in mesele noastre zilnice, pentru a beneficia de forta mintii, de receptivitate la informatii, de claritate mentala, dar si de forta fizica.

Ca sa fiu eficienta si sa accelerez procesul de gatire, am folosit un capac pentru pregatirea omletei si astfel am obtinut foarte rapid coagularea, fara sa mai fie necesar sa intorc omleta. Am redus si cantitatea de ulei de masline folosita si timpul de preparare procedand in acest mod. Pentru a continua pe acelasi fir de a crea preparate nutritive prin metode istete, m-am ocupat intre timp de sparanghel pe care l-am aruncat in apa clocotita unde a avut nevoie de 3 minute pentru a se fierbe al dente. Suficient cat sa fie comestibil si sa pastrez cat mai mult din proprietatile sale nutritive. De halloumi m-am ocupat ceva mai mult, dar nu cat sa complic lucrurile. Plus ca am pregatit o cantitate mai mare pe care sa o folosesc in doua preparate, adica ulterior va fi servit cu o salata. Am preferat sa il prajesc in aparatul de wafe care are inclusa si optiunea de a  presa sandwichuri, ca sa obtin acele dungi care adauga un aspect estetic mai placut. Am incheiat prestigiosul festin culinar cu capsuni feliati care s-au asortat exceptional cu alimentele sarate, savuroase. O noua confirmare ca lucrurile simple pot produce efecte extraordinare asupra papilelor gustative, si ca nu este necesar sa petrecem ore indelungi in bucatarie ca sa obtinem un preparat hranitor, sanatos si super gustos. Magia poate veni din lucruri super simple. Doar sa va ingaduiti sa le aplicati. 

Omleta cu halloumi si sparanghel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Sweet & savory meet in a health plate full of antioxidants and protein rich ingredients

Ingredients

  • Oua 2 buc 70 grame
  • Ulei de masline 5 grame
  • Sparanghel 80 grame
  • Halloumi 65 grame
  • Capsuni 50 grame
  • Sare si piper rosu 0,5 grame

Instructions

1

Halloumi se scurge de lichid si se taie felii pentru a fi prajit, fie intr-o tigaie, fie in aparatul de facut vafe.

2

Pentru omleta se incalzeste o tigaie in care se adauga foarte putin ulei de masline.

3

Se bat ouale si se prajesc pentru 3 minute cu capac si astfel nu va fi necesar sa fie prajita omleta pe ambele parti.

4

Sparanghelul se fierbe pentru 3 minute in apa clocotita.

5

In farfurie se adauga alaturi de omleta, sparanghelul fiert si feliile de halloumi prajite, precum si cateva felii de capsuni.

Nutrition

  • 401.44 Calories
  • 8.88g Carbohydrates
  • 29.60g Fat
  • 2,6g Fiber
  • 25,83g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Sparanghelul ajuta creierul sa lupte impotriva declinului cognitiv. Are un continut ridicat de vitamina B12 care sustine memoria si capacitatea de concentrare.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply