Breakfast for Fit/ Desserts for Fit

Snickers Banana Split

Snickers Banana Split

Motto: ”Anything is good if its made of chocolate.”

Daca vii frecvent pe aceasta pagina ca sa te inspiri din retete cu ingrediente care sustin sanatatea creierului, acelea denumite de specialistii care studiaza beneficiile acestor retete asupra functionarii creierului, adica brain food, smart good sau genius food, stii deja ca Banana Split este una din retetele mele preferate. Un preparat care se afla cel mai des replicat pe feedyourbrain.ro, sub diverse variatiuni, in combinatii fel de fel si care cu toate acestea pastreaza un element constant, respectiv simplitatea. Este o reteta, desi chiar nimic nu avem de gatit, deci nu e chiar o reteta propriu-zisa, care oricat de mult am varia ingredientele, ramane tot rapida de facut, super usor de asamblat cu cateva ingrediente si cu efecte spectaculoase asupra papilelor gustative. Ceea ce se cunoaste poate mai putin este faptul ca un alt desert preferat, sau gustare de fapt, si o sa intelegi imediat de ce, este Snickers. Si pentru ca orice desert compun vreodata este fara zahar, am cautat sa imbin gusturile specifice snickers in versiuni sanatoase, ba chiar hranitoare pentru celulele creierului. Pentru ca imi place si sa extrapolez culinar si sa ma autoprovoc, am replicat Snickers atat ca si Banana Split, ba chiar am creat un baton proteic care se comercializeaza la o cofetarie din Targu-Mures, sub brandul feedyourbrain. Este un proiect la care am aspirat de multa vreme si la care lucrez de cateva luni, iar incepand cu finalul lunii mai, batonul proteic snickers, marca feedyourbrain, a iesit in sfarsit pe piata. Daca esti din Targu-Mures sau planuiesti sa ne vizitezi orasul, da o fuga la Cofetaria Artizan sa te delectezi cu batonul proteic special creat pentru cei care vor sa beneficieze de o gustare sanatoasa, fara zahar, fara gluten, creat din pudra de proteine si invelita intr-o ciocolata neagra de inalta calitate: https://www.cofetaria-artizan.ro/produs/baton-proteic/?fbclid=IwAR3Di1f5I3SrnHTgjdQS_GIGNz5WSSRK-VHZk8QmLkopxJWePgMd4bXAVJU.  

Este foarte potrivit si pentru cei care fac sport, fiind indicat a consumat dupa efort fizic, sau oricand in locul unei gustari industralizate. Cat despre acest Banana Split care imita perfect si mai mult decat perfect batonul snickers, am de mentionat faptul ca pastreaza aceleasi caracterisici despre care aminteam mai sus: este super simplu si rapid de facut, este compus din ingrediente nutritive care sustin sanatatea creierului, si cu certitudine este gata in mai putin de 3 minute. Pentru ca practic ai de pus una peste alta cateva ingrediente printre care: skyr amestecat cu pudra de proteine, unt de arahide, ciocolata neagra de 85% si arahide crude prajite.  O gustare daca nu chiar un mic dejun super rapid, cand nu ai timp sa te ocupi de o omleta sau un terci fiert, ideal ca sa inlocuiesti un dulce hipercaloric, cu beneficii multiple asupra bunei functionari a creierului tau. Pentru ca are undeva la 375 de calorii, deci ar mai incapea de cateva calorii pentru un mic dejun si mai satios, poti suplimenta portia cu 25-30 de grame de fulgi de ovaz. Pudra de proteine pe care eu o folosesc este de la gymbeam si aleg mereu fie true whey sau just whey. Gasesti mereu pe site-ul lor una din cele doua variante. Untul de arahide este inegalabil versiunea celor de la papamigdal, este cea mai fina si mai lipsita de conservanti pe care am testat-o vreodata si o folosesc si in batoanele proteice despre care o sa mai auzi pe aici vorbind pentru ca intentionez sa produc mai multe versiuni. Deja au fost testate si degustate cel putin 4 tipuri de batoane si proiectul abia ce a luat startul, vestile bune vor continua sa apara, asa ca ti-ar prinde bine sa mai vii pe aici sa afli noutatile ca sa te poti infrupta din delicioasele batoane proteice cu ingrediente care potenteaza functiile creierului.

Snickers Banana Split

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 7 minute

Healthy, protein rich snickers banana split

Ingredients

  • Banana 110 grame
  • Unt de arahide 15 grame
  • Skyr 25 grame
  • Pudra de proteine 10 grame
  • Ciocolata neagra 85% 15 grame
  • Arahide 10 grame

Instructions

1

O banana mare se sectioneaza de-a latul.

2

Se amesteca skyr sau iaurt grecesc impreuna cu pudra de proteine si se adauga peste cele doua felii de banane.

3

Se adauga unt de arahide, ciocolata neagra topita si arahide crude prajite.

Nutrition

  • 373,05 Calories
  • 57.80g Carbohydrates
  • 19.14g Fat
  • 5,70g Fiber
  • 19.25g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Ciocolata neagra contine flavanol si stimulete precum cofeina si teobromina care imbunatatesc functia creierului prin cresterea fluxului de sange.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply