Smart Brain Foods

Bowl cu vita si noddles

Bowl cu vita si noodles

Motto: ”The mind is everything. What you think and eat you become.”

Am amintit de multe ori ideea ca sanatatea intestinala afecteaza sanatatea creierului. Cand intestinul functioneaza corect, alimentele sunt digerate corect, nutrientii se absorb mai usor, ceea ce se reflecta si in starea de spirit, pentru ca vom avea mai multa energie si vitalitate. Totodata, la nivelul intestinului, se mentin cu prioritate bacteriile bune, se elimina toxinele, iar organismul este apt sa lupte impotriva agentilor patogeni. Sunt sigura ca v-ati mai intalnit cu ideea ca mancarea este informatie. Daca nu, iata ce inseamna cu alte cuvinte: alimentele poarta molecule informationale, instructiuni si coduri care programeaza biologia interna cu fiecare muscatura in bine sau in rau, in functie de tipul de aliment consumat. Pentru ca mancarea este mai mult decat calorie si energie, este o informatie care controleaza fiecare aspect al sanatatii atat fizice cat si mintale. In functie de calitatea alimentelor, efectul asupra organismului si a modului de functionare a creierului, sunt diferite. Deoarece intestinul comunica cu creierului, ceea ce dam de mancare stomacului, se va rasfrange asupra sanatatii creierului, iar aceasta relatie care are loc in ambele sensuri. Ceea ce inseamna ca si atunci cand ne stresam, vom afecta modul in care nutrientii se absorb si totodata putem afecta si digestia si sanatatea microbiotei intestinale. Cu toate ca atat o napolitana cat si un broccoli sunt carbohidrati, au efect total diferit asupra metabolismului, a microbiotei intestinale, asupra chimiei interne si asupra fiecarui aspect al sanatatii fizice si mentale. Stiu ca este o tema de gandire profunda, insa realitatea este ca cei mai multi dintre noi stim teoria, sau cel putin ne dam silinta sa ne informam, insa problema cea mai mare provine din a aplica si a mentine obiceiurile pe care le cunoastem. In opinia mea, de cele mai multe ori provocarile apar cu precadere in situatiile in care ne setam obiective prea marete, adica nu prea realiste, ci vrem sa tintim din start prea sus si sa vedem rezultate repede. Ne pierdem rabdarea, apare autocritica, descumpanirea, si alte sentimente care creeaza frustrare si care se pot evita daca setam din start obiective smart, adica realiste, realizabile, adaptate in functie de ritmul propriu, scalate treptat, monitorizate, si nu direct sa aspiram la performanta sportiva si un trup fit fara cusur, inca din prima zi de efort fizic. Mentalitatea ca este necesar sa facem eforturi considerabile si sa schimbam radical tot ceea ce facem azi, si ca este nevoie sa renuntam la o multime de lucruri si placeri culinare, indarjirea ca trebuie sa iasa totul perfect si invinovatirea daca planul nu a iesit precum a fost planificat, sunt motivele principalele pentru care cele mai multe tentative de a mentine obiceiuri sanatoase, esueaza destul de devreme de la setarea lor. Daca am da la o parte aceste convingeri si am incepe pur si simplu lucrurile din punctul prezent fara asteptari nerealiste si am alege o activitate pe care o putem face cu drag si consecvent, am reusi sa observam si progresul si sa vedem si rezultate. Iar motivatia va fi hranita in mod constant prin actiune. Chiar daca pare usurel planul si exista tendinta de a pune la indoiala reusita, nu aveti absolut nimic de pierdut decat sa faceti o incercare prin a schimba lucrurile cu o simpla actiune de 5 minute care poate sa faca diferenta atat in starea de spirit, cat si in demersul de a mentine un mod de viata sanatos pe termen lung. Spor, indrazneala si consecventa.

Cat priveste reteta de azi, din categoria smart food, cu tenta usor orientala, am mentinut lucrurile pe cat de simplu s-a putut. Carnea s-a fript in maxim 10 minute, in timp ce noddlesii s-ar fiert in liniste, ba chiar mi-a ramas timp sa ma ocup si de fiert edamame in apa clocotita pentru 3-4 minut. Mi-a ramas timp sa tai si cateva felii de ridichi si castraveti proaspeti ca sa colorez farfuria. Concluzia este sa mentineti lucrurile simple. Rezultatele vin din lucruri simple aplicate strategic si in tihna. Spor la implementari si bucatareala simpla!

Bowl cu vita si nooddles

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 10 minute

High protein Asian type brain power bowl

Ingredients

  • Antricot de vita 70 grame
  • Unt 82% 7 grame
  • Noodles de orez 100 grame
  • Edamame 30 grame
  • Castravete 30 grame
  • Chives 3 grame
  • Ridichi rosii 25 grame
  • Dressing din sos de soia 5 grame
  • Seminte de susan 2 grame
  • Zeama de lime 5 grame

Instructions

1

Antricotul se asezoneaza cu sare, piper si optional cu pudra de usturoi.

2

Se adauga o lingura de ulei intr-o tigaie incinsa la foc mare.

3

Se lasa antricotul la prajit pentru 3 minute pe o parte, dupa care se intoarce si se mai lasa la prajit inca 3 minute.

4

Dupa cele 3 minute, se lasa focul mai incet si se adauga untul. In functie de preferinte se pot adauga ierburi in aceasta etapa.

5

Se apleaca tigaie intr-o parte, tinand bucata de carne in partea de sus a tigaii si se toarna deasupra zeama lasata de untul topit si carne.

6

Se mai lasa carnea la prajit pentru inca 3 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta parte.

7

Noodles se fierbe conform instructiunilor de pe pachet si se adauga in bol alaturi de carnea de vita.

8

Edamame se fierbe pentru 3 minute in apa clocotita dupa care se scoate din pastai si se adauga in bol.

9

Castravete si ridichile rosii se taie felii.

10

Pentru dressing se amesteca: sos de soia, seminte de susan si zeama de lime care se adauga peste noodles si legume inainte de servire.

Nutrition

  • 611,05 Calories
  • 83,95g Carbohydrates
  • 21,31g Fat
  • 2,51g Fiber
  • 21,68g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Carnea de vita contine aminoacizi precum tirozina si fenilalanina, care contribuie la imbunatatirea memoriei pe termen scurt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply