Health Facts: ”High-protein, low carb omelette ideal for weight loss.”
Pentru dimineti glorioase, alegeti omleta sufleu, pufoasa, extrem de savuroasa si apetisanta! Cam asa as putea sa definesc acest preparat, un fel de suprematia micului dejun sau micul dejun pentru campioni. Si pe buna dreptate pentru ca este bogata in proteine, colina, antioxidanti, grasimi bune pentru inima si creier, respectiv Omega3, si vitamine ideale pentru un creier viguros si muschi care sa dea randament. Indiferent daca crezi sau nu in faptul ca micul dejun este sau nu cea mai importanta masa a zilei, cert este ca prima masa din zi trebuie sa fie o combinatie optima intre carbohidrati complecsi, sau inteligenti cum imi place mie sa ii denumesc. In cazul acesta la carbohidrati intra legumele, apoi avem o sursa de proteine adica oul, si nu in ultimul rand grasimi nesaturate pe care ii gasim in avocado, o sursa de acizi grasi mononesaturati. Intr-o doza mai mica avem si grasimi saturate, pentru ca am ales sa pregatesc omleta in unt ghee, avand un punct de ardere mai mare, iar atunci cand gatesc omleta sau cand frig o carne in tigaie, imi place sa o folosesc in locul uleiului. Este important sa avem aceasta combinatie de macronutrienti intr-o proportie optima pentru a porni ziua cu energie, nivel de productivitate crescut, capacitate de concentrare maxima si mai mult decat atat, ne scuteste de pofte si senzatie de foame care ne poate perturba din treburile care se desfasoara la cote maxime in prima parte a zilei. Pentru ca nu-i asa, marea noastra majoritate, functionam cel mai bine si avem cea mai mare doza de energie si de claritate mentala in primele ore ale zilei, sau cel putin asa ar trebui sa se intample pentru a fi eficienti. Iar modul in care putem potenta aceste capacitati este prin aportul adecvat de macronutrienti de care avem nevoie zilnic.
Pasind mai departe, despre minunatia aceasta de omleta pufoasa, pot sa spun ca nu se poate egala cu nici un alt fel de a pregati omleta. Ceea ce este de fapt distinctiv fata de clasica omleta, este ca am batut separat galbenusul cu lapte si apoi am incorporat albusul batut (foaaaarte bine) spuma. Si rezultatul este absolut Amaaazing! Efectiv se petrec lucruri minunate in tigaie. Omleta incepe sa creasca in volum si se obtine o pufosenie de toata splendoarea. Iar lucrurile minunate nu se incheie aici, pentru ca la toata frumusetea asta am adaugat si cheddar razuit, dupa care am impachetat omleta si in cateva minute, chiar putine, undeva la maxim 4 minute, am putut savura deliciosenia suprema. Pe care am asortat-o cu avocado cremos (uneori chiar se nimeresc unele ca untul) si un pumn generos de valeriana. Este imposibil sa nu mai repeti experienta asta culinara. Simti cum papilele gustative se intalnesc cu textura pufoasa, moale si savuroasa a omletei. Am ales sa servesc omleta magnifica cu avocado si valeriana, insa orice tip de salata sau de legume este o combinatie foarte buna. Faptul ca am plusat cu cheddar, face magia din farfurie sa fie si mai spectaculoasa. Pana acum n-am intalnit o modalitate mai perfecta de a crea omleta. Poate doar cea in care combin telemea de capra, ceea ce da un gust atat de savuros omletei, incat nu am nevoie nici sa adaug sare sau alte condimente, doar voia buna, ragaz sa savurez in tihna si sa imi eliberez mintea de orice sarcini multe se arata pe agenda zilei. Alegeti sa condimentati cu ce va place, sare, piper, un strop de lamaie peste verdeturi si eventual o felie de paine de secara sau crackersi cu seminte. Atat este nevoie pentru a crea dimineti perfecte. Restul poate sa mai astepte, alerte, urgente, mailuri, solicitari. Meriti 10 minute, macar, sa petreci tu cu micul tau dejun sublim bogat in nutrienti benefici sanatatii creierului.
Soufflee Omelette
Glorious soufflee omelette with herbs and avocado
Ingredients
- Oua 3 buc 165 grame
- Lapte 60 grame
- Unt ghee 10 grame
- Sare si piper 0.5 grame
- Cheddar 30 grame
- Avocado 40 grame
- Valeriana 15 grame
Instructions
Intr-un bol mediu se bat galbenusurile cu laptele, sare si piper. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma cu un mixer.
Cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza albusul in galbenus cu grija pana se omogenizeaza.
Intr-o tigaie in care s-a topit untul, se toarna compozitia din ou si se lasa la gatit fara a se amesteca pentru 3 minute.
Se adauga branza cheddar razuita pe jumatatea omletei, dupa care se pliaza partea ramasa goala peste cea cu branza.
Se lasa la prajit inca 3-4 minute cu capac.
Dupa gatire se aseaza omleta pe o farfurie si se adauga avocado taiat cuburi sau felii si valeriana.
Nutrition
-
642.12 Calories
-
9.36g Carbohydrates
-
53,02g Fat
-
2,85g Fiber
-
33,11g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Avocado contine cantitati mari de acizi grasi mononesaturati care ajuta la protejarea celulelor nervoase din creier, cunoscute sub numele de astrocite, ce sprijina celulele nervoase care transporta informatii in creier. Este bogat in vitamina B (in special B6) si folati. Acopera aproximativ 1/3 din nevoile zilnice de folati si aproximativ 15% din necesarul zilnic de magneziu.
No Comments