Motto: ”Start a new habit: Have a healthy breakfast each morning.”
Motivul pentru care incurajez diversitatea in alimentatie, este pentru ca reprezinta cheia in neuronutritie, insa si pentru ca ai contact cu mai multi nutrienti, si pentru ca avand mai multe repere, ai mai multe idei cand ajungi fara, fix in preajma orei la care vine foamea. Iar pentru ca rolul meu este sa ofer cat mai multe alternative din care sa puteti alege, propun spre degustare un terci de quinoa dulce pentru care am avut nevoie de cam 5 minute de pregatire. Chiar daca procesul de fierbere este usor mai lung fata de terciul cu ovaz, respectiv aproximativ 10 minute, sunt minute bine investite in depozitul tau de sanatate pe termen lung. Faptul ca l-am imbinat cu fructe acrisoare precum rodia si coacazele de un rosu intens, impreuna cu untul de arahide (ceva cremos) si caju (ceva crocant), am bifat toate texturile, iar aromele rezultate au creat o bucurie absoluta pentru papilele gustative. Deoarece quinoa are tendinta de a absorbi foarte repede laptele in care a fost fiert, o doza suplimentara de lapte inainte de servire este binevenita. Pentru ca mai avem dimineti racoroase pentru un scurt timp sper eu, chiar daca am intrat oficial in prima luna de primavara, un mic dejun satios, dulce, cald, reconfortant este o binecuvantare pentru simturi. Quinoa pe langa numeroasele beneficii pe care le contine si pe care le-am detaliat la rubrica Brain Food Facts din josul paginii, are si avantajul faptului ca este singura pseudocereala care contine toti aminoacizii esentiali pe care ii gasim doar in proteinele din sursa animala. Un extra beneficiu mai ales ca avem per total mai multe surse de carbohidrati complecsi, esentiali de altfel pentru a-i da creierului energia de care are nevoie de la inceputul zilei. Per total portie, numarul de calorii este destul de redus, asa ca daca urmariti un deficit caloric, acest tip de mic dejun va este un reper foarte bun si ca echilibru de macronutrienti si aport de nutrienti. Se poate indulci fie cu sirop de agave, miere sau o jumatate de banana pisata ce poate fi completata cu un strop de extract de vanilie. Pentru o reproducere similara s-ar putea combina zmeura cu nuci si o lingura de tahini. Deliiiiiicious!
Quinoa pe care o folosesc de obicei este de la Vitamix: Quinoa alba 400gr | Vitamix.ro. Am lasat-o pentru 15 minute la hidratat, apoi am clatit si am fiert intai in apa timp de 3-4 minute pana cand apa s-a evaporat, dupa care am completat cu lapte de migdale pentru un plus de aroma, si am mai fiert pentru inca 5-6 minute. Am incheiat festinul matinal cu superbul decor bej rosiatic pe care te incurajez sa il incerci pentru ati desfata simturile. Untul de arahide pe care il folosesc deja de cateva luni si a carei textura imi place tare mult, la fel si aroma autentica, este tot de la Vitamix: Unt de arahide natural ecologic 500gr Youbio | Vitamix.ro.
Pentru ca deja capsunele este tot mai prezent si se mai nimeresc si unele destul de aromate, o replica savuroasa si delicioasa si aspectuoasa ar putea fi executata prin asortarea capsunelor cu fulgi de migdale sau de cocos, si de ce nu si o tableta de ciocolata neagra de 85% cacao zdrobita pentru un plus de dulce lipsit de vinovatie. Mai mult, o astfel de combinatie iti va aduce si antioxidanti suplimentari de la o sursa de ciocolata neagra de calitate. Cu acest breakfast for fit te vei echipa pentru un inceput de zi cu energie si nutrienti esentiali pentru sanatatea creierului. Te indemn sa profiti si de pseudocereale pentru ca vei beneficia de nutrienti benefici atat sanatattii creierului, insa si pentru ca uneori prinde bine sa mai iesim din rutina cu care ne-am obisnuit, si sa ne dam voie sa mai exploram si alte gusturi, si implicit sa facem cunostinta si cu alte arome si combinatii.
Terci quinoa cu rodie si caju
Sweet healthy crunchy creamy quinoa porridge
Ingredients
- Quinoa alba 45 grame
- Lapte de migdale 250 grame
- Coacaze rosii congelate 25 grame
- Unt de arahide 15 grame
- Rodie 15 grame
- Sirop de agave 15 grame
- Caju 15 grame
Instructions
Quinoa se poate lasa la hidratat pentru 1-2 ore, dupa care se clateste si se pune la fiert la foc mic pentru 3 minute sau pana se absoarbe apa, dupa care se fierbe inca 7-8 minute cu laptele.
Se indulceste cu sirop de agave sau cu miere.
Se serveste cu rodie, coacaze rosii, unt de arahide si caju.
Nutrition
-
302.15 Calories
-
21.73g Carbohydrates
-
17.74g Fat
-
10.23g Fiber
-
10.83g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Quinoa este bogat in proteine si fibre care sprijina stabilizarea nivelului de zahar in sange. Contine si vitamina B, magneziu, fier si aminoacizi care contribuie la producerea de serotonina. Are o influenta pozitiva asupra functionarii creierului datorita continului de riboflavina, Vitamina B2 care ofera energie creierului si muschilor.
No Comments