Motto: ”Eat healthy, have a fit brain.”
Cel mai simplu mic dejun pe care il poti pregati in mai putin de 5 minute, si care sa fie si satios si super gustos. Un astfel de mic dejun in general este o felie unsa cu un tip de unt si eventual legume sau avocado sau depinde de la caz la caz. Pentru ca un mic dejun aparent obisnuit sa fie si delicios si savuros si mai special, schimbam putin ingredientele si transformam simplitatea cu cateva sa le spunem ”artificii”. Acest fel de a pregati micul dejun este o adevarata binecuvantare pentru dimineti foarte pe fuga. Ceea ce defineste acest tip de mic dejun este simplitatea, avand in acelasi timp si calitatea de a fi savuros si nutritiv. Iata suprematia meselor super rapide. Un alt avantaj este ca nu ai nevoie de niciun fel de talent bucataresc, chiar deloc. Doar ungi felia de paine, sau daca preferi un orez expandat sau un crackers cu untul de arahide, asezi cateva felii de kaki, si presari cu rodie si cu seminte de canepa. Postasem un reels cu modul in care am pregatit aceste felii de paine si am constatat a n oara cum simplitatea primeaza in orice context. A fost unul dintre, de fapt chiar cel mai vizualizat reels din cate am realizat vreodata. Ma bucur ca am creat o oportunitate de a vedea extraordinarul dintr-un preparat simplu, si m-as fi bucurat inca de un milion de ori mai mult daca din cei nu stiu cate sute de oameni, ar fi pus macar o parte in practica exemplul meu. Daca mi-ar fi trimis si o fotografie cu dovada, eram de-a dreptul extaziata ca inspir oamenii sa faca alegeri intelepte si simple in acelasi timp. Mereu spun ca nu este necesar sa ne complicam, pentru ca cel mai des de aici vin renuntarile pentru a mentine alimente si preparate nutritive in dieta zilnica. Pai si normal! Nu e mancarea romaneasca traditionala complicata de multe ori si cu atat de multe ingrediente incluse si care necesita curatare si calire, si prajire, si amestecare si iar minutios adaugate alte ingrediente dupa un anumit timp? In felul acesta, avem toate sansele sa renuntam dupa prima ciorba incropita cu mult entuziasm de incepator. Sigur ca avem nevoie si de ciorbe, si sunt chiar gustoase. Doar ca in general, marsez pe ideea de a face cel mai rapid preparat posibil, cu ce avem prin casa, decat sa ne complicam existenta si apoi sa renuntam si sa apelam la comenzi de preparate care nu fac parte mereu din categoria sanatos si nutritiv. Am petrecut ceva timp intr-o bucatarie recent, si am constatat, nu cu surprindere din pacate, ca oamenii in general comandau preparate prajite. E adevarat, erau zile si zile. Se comandau multumitor si preparatele create de mine din categoria Brain Food Bowls. Au fost si zile in care aceste preparate au fost cele mai vandute. Am ajuns din nou la aceeasi concluzie: avem nevoie de educatie nutritionala. Pentru ca nimeni nu ne-a invatat sa facem alegeri corecte, sa stim cum sa incorporam zilnic nutritiv si in acelasi timp si la pret rezonabil, sa pregatim mese rapide, usoare, simple de tot, ramanand totodata si satui dupa o astfel de masa. Si se poate, am deja sute de dovezi in aceasta directie. Fiecare persoana cu care am avut cel putin o sesiune individuala, a facut macar o imbunatatire in meniul propriu, plecand de la lucruri simple, aplicabile pe situatia fiecaruia. Si nu am facut nicio schimbare radicala. Am ajustat doar cateva lucruri care au fost usor de implementat.
In ce priveste cum spuneam aceste felii delicioase, conteaza foarte mult combinatiile, de multe ori si cromatice si texturile. Am pomenit de multe ori faptul ca mancam cu ochii. Ceea ce a determinat acest preparat sa fie cu adevarat ingenios, este untul de arahide combinat cu fructele. Am folosit untul de la arahide de la Vitamix, din gama Youbio care m-a suprins cu o textura super cremoasa: Unt de arahide crocant ecologic 250gr Youbio | Vitamix.ro.
Am tot ezitat daca sa public aceasta reteta simpla, pentru ca nu e mare filozofie, insa uneori chiar este necesar sa scoatem in evidenta simplitatea. Este necesar sa evidentiem ideea ca se poate si simplu si totodata nutritiv. Putem jongla cu combinatiile de fructe si nuci, orice fructe de sezon care va plac. De exemplu portocalele rosii sunt minunate pe toast, iar cu nuci pecan se imbina fantastic. Da-ti-va voie sa experimentati simplu. Veti avea surprize peste surprize.
Toast cu unt de arahide, kaki si rodie
Delicious peanut butter pomegranate, kaki combo on a rye bread
Ingredients
- Paine de secara cu seminte 90 grame
- Kaki 100 grame
- Rodie 25 grame
- Seminte de canepa 15 grame
- Unt de arahide 30 grame
Instructions
Feliile de paine de secara se ung cu unt de arahide.
Se aseaza feliile de kaki.
Se presara cu rodie si seminte de canepa.
Nutrition
-
543.75 Calories
-
58.25g Carbohydrates
-
25.04g Fat
-
25.04g Fiber
-
17g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Rodia contine antioxidanti polifenolici care imbunatatesc performanta si sanatatea creierului. Compusii din rodie pot ajuta la protejarea sanatatii creierului, mai ales cand vine vorba de boala Alzheimer, boala Parkinson si recuperarea dupa leziuni cerebrale.