Breakfast for Fit/ Desserts for Fit

Parfait de ciocolata, unt de arahide si fructe de padure

brain healthy parfait

Motto: Your perfect breakfast in a shape of parfait dessert.

Denumirea de ”Parfait”, vine din franceza, si inseamna ”perfect”, fiind folosita pentru a defini un fel de desert inghetat inventat in anul 1894, realizat dintr-o baza cu sirop de zahar, oua si crema. Pe la inceputurile incursiunii mele in lumea culinara, preparatele cel m ai des pregatite au fost expuse spre fotografiere si postare in pahare sau borcane. M-a atras acest tip de ”plating”, daca se poate numi astfel, pentru ca simbolizeaza faptul ca esentele tari se gasesc in sticlute mici. Fara sa fac legatura imediat, acest tip de expunere a preparatelor, practic ma defineste pe mine, fiind mica de statura si concentrata, adica dinamica in acelasi timp. Reteta despre care voi povesti azi, este una dintre cele mai complexe si mai diverse din cate am realizat pana acum, in ce priveste numarul de ingrediente implicate, modalitatea de pregatire, combinatiile inedite folosite, si modul de expunere al unui Parfait. As putea sa il numesc un Parfait perfect. Am inclus multe ingrediente cerebrale, cele pe care le consum deseori ca si gustare sau pe care le folosesc in deserturile mele, marca ”healthy desserts for fit”. Le numesc ”fit”, pentru ca nu adaug zahar sau indulcitori, nici macar inlocuitori despre care se spune ca ar fi sanatosi pentru ca sunt rezervata in acest sens. In primul rand imi rezerv retinerea de a folosi pentru ca sunt extra-calorii, unii indulcitorii avand grad de indulcire chiar mai puternic decat zaharul, asa ca de ce sa ma complic. Fructele pe care le folosesc in deserturi sunt dulci, si in afara de curmale, si uneori miere, nu simt ca ar fi necesar sa adaug alt fel de dulce in deserturile mele. Cu toate ca pare complex, sau poate impunator cu multe ingrediente stratificate, nu am implicat niciun preparat in procesul termic. Exceptand ciocolata pe care am topit-o la aburi, insa nu putem numi acest proces unul termic neaparat. Am folosit in schimb un blender pentru a obtine sosul sau pasta de fructe insa intr-un minut a fost totul gata. Apoi am amestecat banana zdrobita cu o furculita, kefirul si fulgii de ovaz pentru a forma urmatorul strat. Pentru al treilea strat am folosit tot o combinatie din 2 ingrediente, respectiv unt de arahide si ciocolata topita. Practic este un terci lasat peste noapte care nu necesita gatit, doar putin mai multa implicare, daca vreti desigur, fata de pasii de facut pentru un simplu terci in care avem in general 3-4 ingrediente. Simt ca nu as putea sa fiu suficient de expresiva prin intermediul cuvintelor ca sa descriu minunea ce a rezultat din combinarea tututor ingredientelor folosite. Ceva fantastic si incredibil de delicios. Am incheiat intr-un mod festiv faulosul desert super sanatos si bogat in nutrienti, cu fructe de padure dintre cele care imi plac cel mai mult, dar si cele care scot in evidenta superbitatea unei retete, adica mure, coacaze rosii (pe care rar le gasim in magazine sau piete) si afine, care sunt nelipsite de pe lista mea de cumparaturi. Cam asta presupune procesul de pregatire al delicioseniei, fabuloseniei, al parfait-ului parfaiturilor. Sigur ca puteti pastra termenii si mai simpli, adica nu neaparat sa implicati toata lista de ingrediente pe care am insirat-o. Pentru mine a fost o adevarata placere sa construiesc un parfait mai extravagant, sa ies usor din tipare, sa inventez, sa compun ce nu am mai compus pana acum si sa va expun o varianta pe care o puteti reinventa intr-un mod in care va este cel mai la indemana. Daca alegeti sa incercati reteta, mi-ar place tare mult sa am opinia voastra despre experienta cu acest preparat, ce combinatii ati folosit si cat a durat pregatirea, daca ati fiert sau ati lasat peste noapte terciul. Chiar asa, cum preferati terciul, fiert sau negatit si lasat in frigider peste noapte. Daca postati reteta, mi-ar place sa folositi un tag precum feedyourbrain, pentru a inspiara si alte persoane despre cum pot pregati retete usoare, rapide si care includ ingrediente pentru sanatatea creierului.

SHOPPING LIST:

Visine/Coacaze

Cirese/ Zmeura

Prune

Curmale

Banana

Kefir 

Fulgi de ovaz

Unt de arahide

Ciocolata neagra 85%

Mure

Afine

Coacaze rosii

Parfait de ciocolata, unt de arahide si fructe de padure

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 2 portii
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 5 minute

Perfect parfait with mixed blends that will drive your taste to heaven

Ingredients

  • Primul strat este un sos din: Visine sau coacaze 50 grame
  • Cirese sau zmeura 100 grame
  • Prune 2 buc 50 grame
  • Zeamă de curmale 20 grame
  • Al doilea strat compus din: 1 Banana coapta 150 grame
  • Kefir 300 grame
  • Fulgi de ovaz 100 grame
  • Al treilea strat compus din: Unt de arahide 50 grame
  • Ciocolata neagra topita 30 grame
  • Decor cu: Mure 50 grame
  • Coacaze rosii 30 grame
  • Afine 115 grame

Instructions

1

Primul strat consta in visine (sau coacaze), cirese (sau zmeura), prune si zeama de curmale blenduite.

2

Dupa ce se obtine pasta de fructe, se toarna in doua borcane.

3

Al doilea strat este compus din banana coapta zdrobita, kefir si fulgi de ovaz amestecate, care se toarna peste pasta de fructe.

4

Se topeste ciocolata neagra pe bain-marine si se amesteca cu unt de arahide. Compozitia rezultate se toarna in cele doua borcane.

5

Se decoreaza cu mure, coacaze rosii, afine sau zmeura. Sau alte fructe disponibile de sezon.

Nutrition

  • 1247.4 Calories
  • 197.13g Carbohydrates
  • 51.92g Fat
  • 49.05g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Afinele contin fitonutrienti, care includ antocianine, care îmbunatatesc comunicarea dintre celulele creierului. Sursa excelenta de vitamina C, un antioxidant care produce neurotransmitatori.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply