Motto: ”Pure decadence in every bite.”
Imagineaza-ti o dimineata usor racoroasa de final de vara, inceput de toamna, cu un soare care asteapta sa rasara, in timp ce bucataria ta se umple de o aroma ciocolatoasa ce provine de la clatitele aburinde care sfaraie in tigaia incinsa. Cat timp mirosul clatitelor iti ameteste simturile, pregatesti o crema atat de delicioasa din iaurt cremos si unt de arahide, incat iti este greu sa te abtii sa nu o devorezi toata inainte sa coci ultima clatita. Apoi cand inca totul este cald, vei turna ciocolata topita si fierbinte peste minunea ce tocmai s-a desavarsit. Dupa care te asezi la masa si savurezi in tihna cea mai delicioasa clatita cu ciocolata din cate s-au pomenit vreodata, si pe care chiar tu ai realizat-o intr-un timp record. Chiar daca pare idealizat acest peisaj, este cat se poate de real, iar modul prin care poti experimenta scena descrisa mai sus, este sa iti procuri cele cateva ingrediente necesare pentru a crea un mic dejun dincolo de asteptati, decadent si culmea, si sanatos.
Despre ciocolata am doar vorbe bune de spus, desigur cu mentiunea sa fie una de calitate, ceea ce inseamna 80-85% cacao, zaharul sa nu fie primul in lista, iar ingredientele sa fie cat mai putine la numar. Iar untul de cacao si masa de cacao, eventual vanilie sa fie cam tot ce sa contina lista unei ciocolati de calitate. Daca urmezi aceasta configuratie, ciocolata procurata iti va oferi antioxidanti precum polifenoli, flavanoli, catechine, care protejeaza arterele, pielea, protejeaza colesterolul LDL (cel asa zis ”rau”) de oxidare, si totodata are si beneficii asupra creierului pentru ca ajuta la cresterea fluxului sanguin spre creier si stimuleaza functia cognitiva. Cum spuneam, doar lucruri bune despre ciocolata folosita in aceasta reteta, desigur in doza adecvata, ca si ce e bun poate deveni mai putin bun atunci cand este consumat in exces. Daca esti iubitor de ciocolata, ca si mine de altfel, vei savura aceste clatite imbibate in ciocolata si cu certitudine o vei pune pe lista de retete preferate si de repetat cat mai des. Un amanunt important de specificat este si faptul ca ciocolata neagra de calitate este una din alimente cerebrale care sprijina sanatatea creierului, in special datorita prezentei antioxidantilor. Combinatia de ciocolata cu coacaze rosii este absolut perfecta. Sigur ca si zmeura este super delicioasa in parteneriat cu ciocolata si cu o cafea cremoasa, fiind deosebit de gustoase a fi consumate la ore matinale. Deja sigur te gandesti sa procuri cat mai repede ingredientele si sa faci tot posibilul ca maine dimineata sa pregatesti acest deliciu, bun de savurat in weekend zic eu intai, ca sa ai timp sa testezi intai combinatiile. Apoi cu putina organizare, poate un mic dejun savurabil si pregatibil in decurs de 30 de minute si in timpul saptamanii, mai ales daca pregatesti inainte cu o seara anumite ingrediente, precum faina, pudra de proteine, pudra de cacao, si crema de skyr cu unt de arahide se poate face dinainte cu o zi. Urmand ca in dimineata urmatoare sa amestecati ingredientele umede: oua, lapte cu cele uscate si sa mai lasati 15-20 de minute la inchegat ingredientele. In timp ce coaceti clatitele, ciocolata se poate topi.
Pentru ca nu imi place sa ma complic, pentru sosul de ciocolata, nu am folosit nimic altceva in afara de ciocolata topita. Desi se poate realiza un sos de ciocolata mai extravagant care sa devina mai degraba un ganache, prefer sa mentin lucrurile cat mai simple. Acesta este si criteriul dupa care invat oamenii sa isi pregateasca mesele. Statul in bucatarie nu trebuie sa fie prelungit, ci preferabil sa ne organizam eficient si inteligent. Desi pentru topirea ciocolatii am folosit bain-marie si un recipient special in care am pus ciocolata deasupra apei incalzite, poti sa eficientizezi lucrurile prin topirea ciocolatii in cuptorul microunde, atunci cand nu ai timp sa incalzesti apa si sa astepti pana se topeste sub aburii apei clocotite. Si iata cat se simplu pot obtine un mic dejun super delicios, aspectuos si nutritiv.
SHOPPING LIST
Faina spelta
Lapte de migdale
Pudra de proteine
Oua
Ulei de cocos
Skyr
Unt de arahide
Ciocolata Lindt 85%
Coacaze rosii
Fluffy decadent chocolate pancake with savory peanut butter cream and delicious chocolate sauce Se bat cele 2 oua si se amesteca cu laptele. Se adauga faina, cacaua si pudra de proteine si se amesteca. Aluatul obtinut se poate lasa la odihnit 10 minute. Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei de cocos se coc clatitele. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se coc clatitele 1-2 minute pe fiecare parte. Pentru crema se amesteca skyr cu unt de arahide si optional se poate indulci cu 1 lingurita de miere. Pentru a forma tortul de clatite, se unge fiecare clatita cu crema obtinuta. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna pe tortul de clatite cand inca este calda. Se decoreaza cu coacaze rosii sau zmeura pentru un plus de culoare. BRAIN FOOD FACT: Cacaua contine nutrienti de calitate cu antioxidanti cu proprietati care protejeaza celulele corpului.Choco Pancake
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments