Brain Booster

Toast cu avocado, somon si ou posat

Toast cu somon, ou posat si avocado

Motto: Breakfast: One meal to rule them all.

Asa cum foarte bine exprima acest motto, ceea ce servesti la prima masa, indiferent de ora la care alegi sa o faci, este definitoriu pentru cum te vei simti pe parcursul zilei. Pentru ca este vital sa incepi ziua cu nutrienti, in special cei care servesc performantei cognitive pentru ca iti prinde bine sa asiguri creierasului tau un combustibil de calitate care sa ii sustina functionarea optima. Este de asemenea important, sa cuprinzi in masa ta de dimineata, cei trei macronutrienti de care ai nevoie ca sa iti asiguri un start echilibrat din punct de vedere nutritional, care asa cum spuneam, se va reflecta in felul in care vei performa de-a lungul sarcinilor tale dintr-o zi. Un alt motiv pentru care este bine sa acorzi importanta acestei mese, este pentru ca te va feri sa mananci alimente hipercalorice lipsite de nutrienti, si sa mananci intre mese mai mult decat este necesar din punct de vedere caloric. Formula preparatului de azi asigura necesarul de nutrienti de care ai nevoie la o masa echilibrata. Are in componenta lui: proteine ce provin de la peste si ou, grasimi sanatoase bogate in omega-3 asigurate din peste (care face parte din ambele categorii, adica si proteine, si grasimi sanatoase), si mai gasim grasimi chiar si in semintele din paine. Contine si carbohidrati complecsi, adica inteligenti asa cum imi place mie sa ii numesc, asigurati de: rosii cherry, patrunjel si painea care este o varianta integrala, de preferat a fi consumata in detrimentul painii albe care este ”stoarsa” de fibre. Painea poate fi inlocuita cu o felie de cartof dulce coapta in toaster, care este recomandabil sa treaca prin 2 reprize de prajire. In felul acesta beneficiem de si mai multe vitamine si minerale si de un ingredient extrem de pretios pentru sanatatea creierului cum este cartoful dulce. Am facut o reteta similara deja pe blog in care am folosit cartoful dulce prajit in toaster, combinat cu avocado si ou. Chiar daca ma repet, prefer oul posat pentru ca nu are nevoie de ulei pentru a fi pregatit si deci salvam niste calorii, este foarte rapid de facut, si nu mai este nevoie sa cureti coaja dupa fierbere. Poate parea o tehnica mai grea, insa nu este deloc. Dupa ce testezi de minim 2 ori ouale posate, ai sa vezi ca merge foarte repede si e chiar rapid si usor de executat. Plus ca merita sa gatesti macar uneori oul posat, sau romanesc cum mai este denumit, pentru ca exista un farmec aparte in a servi galbenusul curgator care se prelinge peste toate ingredientele cu care a fost combinat. Daca urmezi indicatiile de mai jos legate de modul de pregatire, o sa iti iasa galbenusul perfect curgator de la prima incercare. Ai nevoie de doar 3 minute de fierbere din momentul in care ai introdus oul în apa. Nu e rocket science, chiar daca nu este locul tau preferat bucataria. Acest mic dejun luxuriant, este gata super repede, pentru ca pe durata in care oul se fierbe, poti deja sa pregatesti felia de paine sau cartoful dulce daca te-ai decis ca este o optiune buna pentru tine, avocado feliat, si iti ramane sa arunci deasupra patrunjelul sau coriandrul sau ce ierburi preferi ca sa decorezi minunatia de preparat regesesc cu care sa iti rasfeti simturile. Avocado, somon, ou posat au un efect exploziv asupra papilelor gustative, adica iti lasa gura apa, chiar si in acest moment cand te gandesti la asta. Asa ca ia acest gand si pune-l in farfuria ta chiar de maine dimineata. Cateva seminte de canepa sau chia ar fi fost binevenite, insa am avut un mix de seminte incorporate in paine, asa ca se poate considera bifata si partea aceasta. Mi-ar fi placut sa pot raspandi si arome prin intermediul descrierii retetelor, dar cum acest lucru nu este posibil, inca…, ramane sa testezi si sa imi spui si mie daca iti face placere, cum a decurs procesul pregatirii, cu ce ai condimentat, cat timp ti-a luat, daca ti-a placut, daca a fost greu sau super simplu, si ce element personal ai adaugat retetei. Sa stii ca si eu ma inspir de la cititori. Spor la explorat ingredientele cu potente cognitive!

SHOPPING LIST

Paine cu seminte

Avocado

Rosii cherry

Somon afumat

Ou 

Patrunjel

Sare, piper, otet de mere

Toast cu avocado, somon si ou posat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 3 minute

Multigrain bread toast with salmon, avocado and poached eggs

Ingredients

  • Paine cu seminte 55 grame
  • Avocado 55 grame
  • Somon 90 grame
  • Rosii cherry 50 grame
  • Ou posat 55 grame
  • Patrunjel 7 grame
  • Sare si piper rosu 0,5 grame
  • Otet de mere 2 grame

Instructions

1

Se pune apa intr-o oala mica de marime medie si se aduce apa in punctul de fierbere. Se adauga o lingura de otet si putina sare in apa.

2

Se creeaza un vartej in mijlocul oalei cu apa si se toarna incet oul.

3

Se lasa la fiert pentru 3 minute, la foc mic.

4

Intre timp se pregateste felia de paine (sau poate fi si de cartof dulce taiat subtire si prajit in toast), se aseaza feliile de avocado, 1-2 felii de somon afumat si deasupra oul posat.

5

Se serveste cu rosii cherry si patrunjel sau microverdeturi.

Nutrition

  • 514.64 Calories
  • 31.90g Carbohydrates
  • 29.12g Fat
  • 31.65g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Somonul contine omega-3, un acid gras cunoscut a fi benefic pentru creier deoarece ofera mai mult oxigen ceea ce ne permite sa retinem informatii noi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply