Motto: ”To change your health, think outside the box.”
Inspirata de faimosul baton de ciocolata cu arahide si caramel, precum si de preferinta mea nestavilita pentru untul de arahide, am creat un mic dejun cu aroma de snickers. Deosebirile dintre faimosul baton si acest terci reinterpretat cu aceeasi denumire, este faptul ca ingredientele implicate sunt aproape integral vegane, si desigur nutritive. Daca aveam la indemana o varianta de pudra de proteine vegana, as fi atins acel procent de 100% integral vegan. Insa pentru ca nu era neaparat tinta mea cand am conceput acest mic dejun la pahar, asa cum imi place mie cel mai mult si mai mult sa creez, m-am lasat inspirata de ingredientele pe care le aveam la indemana si rezultatul a fost absolut exceptional. Ceea ce mi-a reusit totusi integral si sunt extra-entuziasmata pentru asta, este ca toate ingredientele cu care am compus acest amestec genial, sunt 100% din categoria Sanatos. Portiile mentionate sunt pentru 2 pahare mari si late as spune. Cel putin mie mi-a ajuns si a doua zi sa mananc din acelasi pahar. Si asta pentru ca preparatul este nutritiv, satios, si desigur desertuos. Asadar, este perfect si pentru un snack impartit si servit in mai multe portii. Motivul pentru care am ales sa adaug pudra de proteine este ca sa obtin un echilibru mai bun de macronutrienti. Daca nu adaugam pudra de proteine, doza de carbohidrati ar fi fost mai generoasa fata de cea de proteine. In general, aportul nostru de proteine este mai redus, de aceea sunt atenta la acest aspect si ma straduiesc sa acopar necesarul chiar si intr-un preparat preponderent dulce. Am folosit trei tipuri de nuci, de aceea am si denumit preparatul 3 Nuts Snickers. Mi-a placut cum suna, dar mi-a placut si sa simt in textura diferite arome si tipuri de nuci. Iar faptul ca am culminat preparatul cu ciocolata neagra, asta este intr-adevar culmea placerii culinare. Daca lasi terciul la frigider sa se intareasca, ai parte de o experienta ravasitor de placuta cu acest mic dejun dulce, crocant, amar in acelasi timp, dar care se asorteaza perfect cu crema de curmale. Daca simtiti nevoia de mai mult dulce, adaugati o lingurita de miere. Oricum per total va rezulta un preparat dulce, deci prea multa extra indulcire, consider ca nu este necesara. Am folosit fulgi de ovaz, dar se pot combina si alte sortimente de cereale in compozitie. Cu toate ca pentru a obtine terciul perfect, fulgii de ovaz sunt cei mai potriviti, indeosebi cei maruntiti sunt de utilizat intr-un terci. Iar in reteta de fata, avem de a face practic cu un terci cu aroma de snickers, usor mai extrapolat catre desert pentru ca l-am acoperit cu un strat generos de ciocolata neagra topita, si nu de oricare, ci una de calitate. Semintele de chia combinate cu fulgii de ovaz, sunt de senzatie impreuna, ambele capata volum cand stau inmuiate in lapte si preiau aromele nucilor si fructelor cu care au fost asortate (cand este cazul sa implicam si fructe in terci). Cu adevarat, terciul este un preparat versatil. Pentru ca iata cum am reusit sa convertesc un desert hipercaloric intr-un mic dejun bogat in nutrienti, care vine cu beneficiile aferente sistemului nervos, evident. Daca la pudra de proteine nu mi-a iesit sa combin terciul cu o varianta vegana, pentru lapte este aproape obligatoriu sa alegem unul vegetal, atat pentru potentarea aromelor, dar si pentru o textura mai cremoasa. Laptele de migdale a fost o alegere inteleapta, si a avut o contributie semnificativa la crearea cremei de curmale, care s-a obtinut foarte repede si foarte simplu, doar prin mixarea celor doua ingrediente. Daca vrei sa traiesti experienta de a te trezi cu un mic dejun cu aroma de snickers, da-ti voie sa petreci intr-o seara cam 10 minute ca sa prepari si sa pui la un loc toate ingredientele intr-un pahar de sticla (neaparat!), si a doua zi de dimineata te vei bucura de cel mai delicios, crocant si magnific mic dejun din cate s-au inventat.
SHOPPING LIST
Lapte de migdale
Unt de arahide
Fulgi de ovaz
Seminte de chia
Migdale crude
Pudra de proteine
Curmale
Ciocolata Lindt 85%
Caju
3 nuts healthy overnight oats Snickers ready for a productive day Primul strat: Se amesteca fulgii de ovaz cu chia, migdale maruntite, pudra de proteine si lapte. Se adauga untul de arahide si se mai amesteca. Se pune cantitatea obtinuta in 2 pahare. Se poate indulci cu zeama de curmale sau miere. Al doilea strat: Crema de curmale se obtine prin hidratarea curmalelor, dupa care se mixeaza cu putin lapte de migdale. Crema se adauga peste primul strat de cereale. Al treilea strat: Ciocolata se topeste la cuptorul de microunde pentru un minut si se toarna peste continutul celor 2 pahare. Se pune la frigider peste noapte sau pentru minim 3 ore. Se completeaza inainte de servire cu caju. BRAIN FOOD FACT: Caju contine flavonoizi, acid alfa-linolenic, si acid gras omega-3, care contribuie la sanatatea cognitiva a creierului.Brain-Healthy Snickers
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments