Motto: ”Health is a relationship between you and your body.”
O salata epica cu multiple beneficii pentru creier, un deliciu pentru zgandarit papilele gustative, o placere culinara atat vizuala, dar si metoda de pregatire este practica, si va fi realmente o incantare tot ceea ce va iesi in final. Este cu adevarat super usor de facut si foarte repede gata, pentru un rezultat neasteptat de spectaculos. O salata cum demult nu am mai creat si se cerea a fi realizat. Am profitat de faptul ca a aparut sparanghelul, pe care am ales sa il combin cu oua, care mie imi plac in mod deosebit in salate, atat fierte moi, cat si posate. Gasisem la un magazin bio, chilli macinat si mi-a venit ideea poate usor traznita de a o combina cu salata, dar apoi m-am gandit ca merge cu tot ce am pus in bol, si chiar asa a fost. Atat sparanghelul cat si ouale s-au bucurat ca le-am presarat cu chilli, care este usor picant, nu foarte tare, dar suficient cat sa iti trezeasca simturile. Am cumparat chilli cu intentia de a face oua turcesti, pe care sa le amestec cu ulei de masline si cu o crema din iaurt grecesc si feta, dar la care inca nu am ajuns, pentru ca am tot schimbat in planurile mele mentale combinatiile. Insa va urma cat de curand pentru ca nu o sa las chilli neutilizat in acest experiment, ar fi pacat. Pentru salata am folosit varianta pe care o gasesc in general la punga, gata spalata. Imi place atat pentru faptul ca este pregatita pentru a fi servita, dar si pentru ca este un amestec din mai multe tipuri de verdeturi, salate si alte legume. Deci perfect pentru atunci cand masa de pranz te gaseste nepregatit, pentru ca iata cum poti incropi rapid o salata satioasa, cu adevarat savuroasa si aspectuoasa. Cu sparanghelul lucrurile merg mai repede decat poate parea la prima impresie. Se rup pur si simplu la capete, acolo unde se simte cand se pliaza ca se pot rupe, deci nu le taiati ca este pacat sa taiati si partea mai putin atoasa. Se pun in apa clocotita si se fierb pentru 3 minute. Asta e toata magia, nimic complicat, si astfel sparanghelul este gata pentru a fi consumat cu ce va face placere. Salata se potriveste si cu baby spanac, sau pur si simplu doar cu sparanghel intr-o cantitate mai mare. Am mers pe varietate, ca intotdeauna, ca sa arate farfuria mai colorata si mai atractiva. Insa lucrurile pot fi mentinute si la un nivel mai simplu. Simplu inseamna la fel de gustos si de nutritiv, desigur. Va puteti convinge testand si voi mai multe combinatii. Ideea de baza este ca nu trebuie neaparat sa ramaneti strict la ingredientele enumerate, folositi ce aveti la indemana in casa la momentul pregatirii. Important este sa ii dati sansa sparanghelului, macar o data, iar imperecheat cu oul, va fi un preparat de succes. Condimentat cu sare, piper si chiar cu lamaie daca place, impreuna cu otetul balsamic, vor contribui toate la un gust savuros. Nu as complica mai departe lucrurile. Ceea ce as adauga in plus, este faptul ca puteti dubla sau tripla cantitatile pentru mai multe portii. In general o legatura de sparanghel este suficienta pentru 2-3 persoane, adica 2 adulti si un copil. In opinia mea, se poate servi si la mic dejun acest preparat, chiar daca pare mai degraba potrivit pentru un pranz, fiind la baza o salata. Insa are formatul ideal pentru mic dejun pentru ca am inclus in compunerea lui: legume, adica carbohidrati complecsi, ou, adica proteine, ulei de masline, adica grasimi sanatoase. In concluzie, cu incredere poate fi inclusa in categoria preparatelor matinale. Daca e cu ou, merge struna la mic dejun. Si cine n-ar vrea sa serveasca o salata epica cu sparanghel si ou la prima ora a zilei, mai ales ca ambele ingrediente sunt extrem de benefice bunei functionari a creierului.
SHOPPING LIST
Sparanghel
Oua
Salata Green Time
Lamaie
Chilli macinat
Ulei masline
Otet balsamic
Sare
Delicious epic eggs and asparagus salad Se pune la fiert apa intr-o oala incapatoare. Cand da in clocot, se adauga sparanghelul si se lasa la fiert pentru 3 minute. Ouale se fierb in apa clocotita pentru maxim 3-4 minute. Se pune salata intr-o farfurie adanca, se asezoneaza cu sare, otet balsamic, ulei de masline si zeama de lamaie. Se adauga sparanghelul fiert si inca cald, si se presara totul cu chilli macinat. BRAIN FOOD FACT: Sparanghelul ajuta creierul sa lupte impotriva declinului cognitiv. Are un continut ridicat de vitamina B12 care sustine memoria si capacitatea de concentrare.Salata cu sparanghel si ou
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments