Motto: ”Sandwiches are the toast with the most.”
O idee de mic dejun potrivita pentru a fi servita si la pranz. Am o placere deosebita sa construiesc sandwchiuri inalte, chiar supraetajate as putea sa spun, pentru ca iata ce tocmai am realizat inca unul. Imi place sa umplu feliile de paine cu mult verde, de fapt, cu multe ingrediente colorate, predominant proaspete, sa le asortez cu branzeturi, si stiti ca in mod deosebit imi place branza de capra. Rezultatul dintre frunzele verzi si telemeaua de capra este ceva de vis, se potrivesc nemaipomenit in sandwichuri, si la fel de bine si cu omleta. Ma incumet sa va marturisesc ca reteta astfel construita, este o optiune foarte buna si pentru acei copii care refuza in general sa manance spanac, fie ca ati incercat sa le-o serviti cruda sau gatita in vreun fel. Combinatia spanac si telemea amestecata cu mozarella, incluse toate intr-un sandwich etajat, este mai mult decat perfecta pentru a-i atrage pe copii sa serveasca din acest preparat spectaculos. La noi pot spune ca din fericire a fost un succes. Asa ca mai repetam, poate chiar in alte combinatii, cum ar fi de exemplu cu alte tipuri de branzeturi precum feta, gouda sau parmezan. Va incurajez sa testati si sa vedeti cum functioneaza pentru voi. Sa nu va descurajeze descrierea modului de pregatire si de asamblare a sandwichului. Sunt doar niste indicatii care sa va ajute sa obtineti un sandwich reusit, insa puteti improviza dupa bunul plac, esentialul este sa iasa gustos si sa va incante rezultatul. Sa va bucurati de experienta pregatirii alaturi de copii. Sunt absolut convinsa ca o replica asemanatoare se poate pregati si intr-un sandwich maker, doar ca feliile vor fi mai subtiri si mai presate, si o idee mai prajite. Dar pana la urma, nu avem nimic de pierdut in a experimenta variante. Este partea cea mai placuta, in opinia mea, faptul ca ne dam voie sa experimentam retete, sa ne jucam cu ingredientele si sa ne lasam condusi de inspiratia de moment. Chiar nu necesita abilitati culinare deosebite, absolut toata lumea are o doza de creativitate, iar restul este joaca. Creativitatea si joaca, sunt cele doua ingrediente non-comestibile dar esentiale aduc inspiratie si se va reflecta si in produsul final. Alegeti ceea ce vi se potriveste ca si combinatii de ingrediente si metoda de pregatire. Desi am folosit spanac congelat pentru ca este rapid de accesat, fiind gata curatat, spalat si pregatit pentru a fi aruncat in tigaie, puteti folosi si baby spanac, iar procesul de calire va fi accelerat pentru ca nu va mai fi necesar sa asteptati sa se topeasca gheata, sa se incalzeasca si sa se caleasca spanacul. Painea poate fi inlocuita cu ciabatta (ce mult a trecut de cand n-am mai servit o ciabatta!) sau chifle cu textura mai tare care sa faca fata suprapuneri de ingrediente. Va rezulta un sandwich savuros, super delicios si foarte la indemana pentru a imprieteni copiii cu verdeturi. Asa ca, folositi cu incredere cat mai multe optiuni, chiar si omleta merita implicata intr-un astfel de sandwich, sau ciupercile, dar as ramane mai mult in zona de verdeturi ca sa nu ne abatem prea mult de la planul initial. Pentru ca scopul acestui sandwich a fost sa imbin legume sau frunze verzi cu branzeturi. Dar ramane deschisa explorarea si altor optiuni. Ar fi mers deasupra niste microplante, dar nu am gasit, insa le ador si profit de ele in multe preparate. Daca va intalniti in supermarket cu aceste minunatii verzi, cu incredere implicati-le in mancaruri, pentru ca veti beneficia de extra vitamine si minerale. Stiti ca sunt mare fan al esentelor tari, iar microplantele fac parte din aceasta categorie. Daca tot este vara si daca sunteti amatori de drumetii, sandwichul supraetajat se asorteaza cu un picnic in natura. Hai la cat mai multe verde atat in farfurie, cat si in peisajele pe care alegeti sa le descoperiti in drumetii. Eu mi-am planuit deja cateva itinerarii cu care abia astept sa-mi infrumusetez weekendurile.
SHOPPING LIST:
Spanac congelat
Ulei de masline
Usturoi
Paine integrala
Unt
Telemea de capra
Mozarela sau feta Piper rosu
Goat cheese spinach grilled sandwich Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se caleste usturoiul taiat, pentru un minut. Se adauga spanacul congelat in tigaie. (nu este nevoie sa fie dezghetat in prealabil) Se asezoneaza cu sare si piper. Se soteaza spanacul pana ce lichidul obtinut in urma dezghetarii s-a evaporat aproape de tot. Se intinde cu unt o parte a fiecarei felii de paine. Se intoarce painea, astfel incat partea unsa cu unt sa fie orientata in jos atunci cand se asambleaza sandwichul. Cantitatea de telemea si mozarella se imparte pentru cele doua sandwichuri, intai se adauga telemeaua, apoi mozzarella razuita. Se distribuie spanacul calit intre cele doua sandvisuri, apoi se adauga mozzarella razuita ramasa. Se acopera fiecare sandwich cu a doua felie de paine, cu partea unsa cu unt spre exterior. Se incinge din nou tigaia la foc mediu si se adauga sandwichurile gata asamblate. Se mentin la prajit pe ambele parti pana se caramelizeaza si vor fi crocanti. Se sectioneaza fiecare sandwich pentru servire alaturi de legume proaspete la alegere. BRAIN FOOD FACT: Spanacul are un continut ridicat de folat si vitamina B12, care pot proteja creierul impotriva dementei si ajuta la intarzierea procesului de imbatranire.Sandwich cald cu spanac si telemea
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments