Motto: ”Let your breakfast recharge your smile, warm your heart, and brighten your day.”
Asa cum foarte bine exprima acest motto, micul dejun poate sa iti dea energie, mai ales dupa o noapte in care ai fost in repaus de la mancare, poate chiar sa iti incalzeasca, metaforic vorbind, si inima atunci cand il savurezi, si as mai adauga si ca iti da un sentiment de bucurie pentru ca este un preparat pregatit de tine. Desigur, argumentele pot continua: poate sa iti dea vitalitatea cu care sa te angajezi intr-o zi care sa inceapa cu productivitate fiindca ti-ai luat doza de nutrienti de care ai nevoie de la primele ore. Ceea ce este absolut genial la acest preparat, este faptul ca nu ai nimic de gatit, doar suprapui cateva ingrediente, mai precis 5 la numar, insa pot fi si mai putine, sau mai multe, si poti chiar sa il pregatesti inainte cu o seara. Asa ca dimineata nu ai grija pregatirii micului dejun. Eu sunt mare fan al acestei metode si o practic deseori, pentru ca imi prinde bine ca dimineata sa ma pot focusa la planurile zilei, la sport, pregatirea copilului pentru scoala, si pot face asta in tihna pentru ca micul dejun ma asteapta pregatit in frigider. Si avem atat de multe variatiuni la acest capitol. Este partea cea mai practica la terciul peste noapte. Totodata, este si o noua varianta pentru a crea un fel de mic dejun desertuos, un alt avantaj care ma incanta pentru ca mereu este altfel, este aromat, pot amesteca diferite ingrediente si am timp sa il savurez. Pentru a pastra varianta vegana, se poate inlocui skyrul cu lapte vegetal sau se poate face o cantitate mai mare de capsuni blenduiti in care sa amestecam cerealele. La fel, in loc de cereale cu gluten, putem folosi quinoa de exemplu sau mei. Textura poate fi mai lichida, caz in care se poate suplimenta cu lapte, sau mai densa si-atunci adaugam mai multe cereale in amestec, in functie de preferinte. Am ales sa adaug pudra de proteine atat pentru aroma dar si pentru a suplimenta doza de proteine. In afara de faptul ca este un mic dejun perfect si delicios pentru a incepe ziua, este potrivit pentru a fi consumat si dupa efort fizic. Aroma poate sa provina si de la vanilie, cacao sau pudra de roscove. O lingurita de miere poate completa gustul dulce. Seminte si nuci mai pot fi adaugate si chiar alternativ consumate, pentru ca un terci peste noapte poate arata diferit de fiecare data. Am combinat seminte de chia in amestec, insa nucile de tot felul sunt o bucurie pentru gusturi, langa atata cremozitate. Cu alte cuvinte, este perfect personalizabil. Capsunii ma inspira tare mult si parca inspiratia nu are un termen limita, cand vine vorba de acest fruct de forma inimii. Pireul de capsuni permite obtinerea unui amestec mai estetic, dar are si scopul de a inmuia cerealele si semintele cu care a fost combinat. Insa pentru a grabi procesul de pregatire, se pot taia marunt marunt, iar efectul obtinut este aproape similar cu blenduirea, depinde foarte mult si de cat de zemosi sunt. Ma gandesc la versiunea aceasta, atunci cand nu mai vrem sa folosim blenderul ca sa ne dam de lucru cu spalarea lui. Insa pentru mai multe portii, blenderul isi justifica prezenta. Pentru mai multa culoare, combinati un fruct mai inchis la culoare, asa cum este afina sau murele. Impreuna cu capsunii sunt de senzatie, ca si gust si culoare, iar pentru un gust mai dulce, se poate adauga in amestec si o jumatate de banana. Nici ca as putea descrie in cuvinte cat de bine se potriveste skyrul cu untul de migdale. Ceva magnific va rezulta! Imaginea poate descrie doar o frantura din ce experimenteaza papilele gustative. Sigur ca si untul de arahide merge la fel de bine, doar ca asa cum spun de multe ori, creierului ii place diversitatea, iar daca avem pe stoc, prinde bine uneori si un alt gust, poate mai putin familiar, dar care merita supus testarii. Asa ca va indemn sa experimentati senzatii si gusturi noi prin combinarea catorva ingrediente pe care le puteti obtine in mai putin de 3 minute. Eu zic ca merita. Pregatiti sa experimentati cum este si pentru voi un terci peste noapte nutritiv si rapid?
SHOPPING LIST
Fulgi de ovaz
Seminte de chia
Skyr
Capsuni
Pudra de proteine (whey)
Curmale
Unt de migdale
Nutty, strawberry flavored overnight oats, perfect productivity breakfast Intr-un blender se pun o parte din capsuni, cam 65-70 de grame si se mixeaza cu zeama de curmale sau curmale hidratate. Se adauga in pireul de capsuni, semintele de chia, fulgii de ovaz, 2 linguri de skyr si optional o lingura de pudra de proteine cu aroma de vanilie. Se pune compozitia obtinuta intr-un borcan. Se lasa peste noapte in frigider, sau pentru minim 2-3 ore. Inainte de servire, se completeaza cu 2-3 linguri de skyr, 1-2 capsuni taiate in doua ca decor si untul de migdale presarat. BRAIN FOOD FACT: Capsunile ofera aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina C, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor. Actioneaza ca un antioxidant, neutralizand radicalii liberi care dauneaza ADN-ul sanatos.Terci cu capsuni si unt de migdale
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments