Breakfast for Fit

Toast avocado si ciuperci

toast cu avocado si ciuperci

Motto: ”Let’s avo toast to you.”

Sentimentele care m-au incercat atunci cand pregateam aceasta reteta au fost ca daca as deveni vegetariana, ciupercile ar face parte din meniul meu, desi marturisesc ca nu le tolerez in orice preparat si nici orice sortiment. De-a lungul timpului, am avut diferite experiente cu ciupercile, si nu din cele placute intotdeauna. Asa ca, multa vreme, am evitat sa le consum. Am reinceput sa mananc ciuperci cand am servit pentru prima data o supa crema de ciuperci incredibil de cremoasa, facuta de o bucatareasa a carei preparate ma incanta de fiecare data, si care detine un restaurant unde oricand ma intorc cu placere. Am luat in calcul ciuperci servite in lasagna, si mi-a placut experienta. Ca sa le consum pe paine cu avocado, m-a convins imaginea mentala dintre cele doua contraste de textura si de culoare. Asa a inceput adevarata reimprietenire cu ciupercile. In mod firesc, ciupercile ar fi trebuit calite in ceapa si usturoi, dar cine spune ca e obligatoriu? Ca si gust, ar fi fost iminent, pentru ca cele doua ingrediente sunt esentiale pentru a da gust in general preparatelor. Mai ales in cazul legumelor, reprezinta o combinatie necesara. Insa daca te grabesti, vrei sa te incadrezi intr-un timp scurt de preparare, si poate nici nu vrei sa faci miros de ceapa in bucatarie la prima ora a diminetii, atunci de ce nu, poti sa dai skip acestei etape. Mai ales ca salveaza situatia cu brio sosul de soia, care face o pereche geniala, demna de luat in calcul pentru calirea ciupercilor, si pentru a da un plus de aroma si savoare. Painea poate fi inlocuita cu orez expandat, o combinatie magnifica.

O alta veste buna este ca desi are un numar redus de calorii fata de un terci cu ovaz sau un ou posat cu avocado, poti sa multiplici ingredientele si sa te infrupti din ele in dublu exemplar pentru ca ai toate motivele pentru care sa servesti doua felii cu avocado si ciuperci calite in sos de soia. Poti suplimenta chiar ingredientele, adica poate adaugi 2 feluri de ciuperci. Ma gandesc la un shiitake si un portobello ca s-ar potrivi foarte bine. Daca vrei sa mearga lucrurile si mai repede, poti opta pentru ciuperci gata taiate, fie la borcan, sau uneori se mai gasesc si feliate in caserola. Ultima varianta este de preferat pentru ca o gasesti in stare proaspata, si stim ca nu este amestecata cu tot felul de conservanti cum ar fi in cazul in care cumparam ciupercile la borcan sau la conserva. In general, am vazut ciuperci champignon in varianta gata feliata. Te incurajez sa profiti de ciuperci la micul dejun pentru ca ai parte de nutrienti si deci incepi ziua cu energie, productivitate si esti gata pentru o zi cu spor. Ceea ce ne ofera ciupercile sunt atat proteine vegetale, cat si o gama variata de vitamine si minerale, precum: cupru, fosfor, vitamina B, antioxidanti, vitamina D. Avocado ne ofera acizi grasi mononesaturati si polinesaturati de care avem nevoie pentru un creier sanatos. In plus, contine si Vitamina E, care protejeaza creierul si inima, biotina care asigura sanatatea pielii si a unghiilor, si magneziu, un tonic pentru creier, muschi si oase. Spanacul este bogat in vitamine si substante nutritive, si are multe beneficii pentru sanatate: pentru ochi, creier, inima si multe altele. Contine antioxidanti care pot intarzia leziunile cerebrale asociate cu procesul de imbatranire, ceea ce poate ajuta la mentinerea functiilor cognitive. 

O combinatie pentru care merita sa te implici cel mult 10 minute ca sa poti savura acest pachet de bunatati cu beneficii pentru corp si minte. Cine nu vrea sa aiba o minte agera si o zi super-productiva? In plus, doar o felie de paine sau de orez expandat cu avocado, poate ar fi fost prea banal, insa cu ciupercile, felia se contureaza intr-un preparat mai bogat, atat nutritiv cat si gustativ. Poti asezona totul cu sare, piper rosu, lime sau lamaie si daca iti place chiar si seminte de canepa presarate la final. 

SHOPPING LIST

Avocado

Ciuperci champignon

Ulei de masline

Paine integrala

Spanac baby

Lamaie

Piper rosu

Sos de soia

Toast avocado si ciuperci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 2 minute Cooking Time: 10 minute

Avocado mushroom toast, a perfect breakfast to keep productivity level high

Ingredients

  • Ciuperci champignon 100 grame
  • Ulei de masline 5 ml
  • Paine integrala 1 felie 55 grame
  • Spanac baby 20 grame
  • Sos de soia 10 ml
  • Zeama de lamaie 3 ml
  • Avocado 1/2 buc 60 grame
  • Sare si piper rosu 1 gram

Instructions

1

Dupa curatare, ciupercile se taie felii subtiri.

2

Intr-o tigaie se adauga ulei de masline si usturoi (optional) sau ceapa.

3

Ciupercile se calesc pentru 5 minute, dupa care se adauga sos de soia si se mai tin 2 minute la calit.

4

Se adauga baby spanac spalat si sters cu un servet de bucatarie si se lasa 2 minute la calit.

5

Se scot ciupercile si baby spanac pe un prosop de bucatarie.

6

Avocado se zdrobeste sau se feliaza si se aseaza pe o felie de paine sau de orez expandat.

7

Se adauga ciupercile calite si baby spanac.

8

Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.

Nutrition

  • 262.91 Calories
  • 26.54g Carbohydrates
  • 12.88g Fat
  • 10.84g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Consumul de ciuperci ofera o multime de compusi vegetali care imbunatatsc sanatatea creierului. Ele ajuta la imbunatatirea memoriei, a claritarii mentale, a functiilor cognitive si la reducerea oboselii.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply