Motto: ”If you want to change your life make different choices.”
Daca vrei sa vezi cum cei carora le gatesti, sunt absolut dati pe spate de creatia ta culinara, fa-le un sandwich supra-etajat, cu mult verde, dar nu neaparat doar cu verde, insa iti pot spune cu certitudine ca imbinand humus, pesto si toata nebunia de sos pe care l-am creat pentru a-l combina cu nautul, este incredibila. Negresit trebuie sa o testezi pentru ca ar fi mare pacat sa nu incerci cum este aceea senzatie de a musca dintr-o bucata de sandwich care contine: cremos, savuros, acrisor, crocant, sarat, si ce mai vrei tu sa incluzi aici ca sa te incante si mai mult. Iar tot ce am descris aici, plusat cu telemeaua de capra, piper rosu si avocado, este de-a dreptul o bucurie pentru simturile gustative. Si olfactive. Si chiar nu mai e nevoie sa zic si despre cele vizuale pentru ca este evident. Acest sandwich cu naut cremos, telemea si avocado feliat, este o optiune excelenta atat pentru micul dejun, cat si uneori pentru un pranz rapid si usor, care este buna cand nu ai timp de ceva mai consistent. Painea se poate inlocui cu orez expandat, desigur daca se vrea, dar painea aici are un rol definitoriu pentru intregul ”arsenal” implicat pentru a defini reteta finala. Se poate praji uneori painea pentru a obtine ceva crunchy si super gustos in felul acesta. Parca nu mai imi vine sa adaug nimic nou in completarea modului in care am creat, m-a fascinat si am savurat acest sandwich. A iesit prea bun asa cum l-am gandit din start, adica nu stiu ce as mai fi putut adauga. Poate eventual, un sos acrisor din ulei de masline, lamaie, sare si piper rosu, sau ceapa caramelizata. Cred ca puteau fi incluse langa aceste minunate ingrediente cu care eu m-am jucat intr-o zi de sambata. Nu pentru ca ar fi greu sau pentru ca dureaza, ci pentru ca in weekend am mai mult timp sa aloc creatiilor culinare. Pot sa creez mai in tihna, sa ma gandesc la cum pun in valoare ingredientele, cum fotografiez, din ce unghi, ce decor folosesc si apoi stau tot in liniste sa imi savurez capodopera. Insa fara toata ceremonia care se afla in spatele expunerii retetei pe site, crearea preparatului dureaza intre 7 si maxim 10 minute, daca folosesti nautul fiert deja din conserva, daca ai si humusul si pesto cumparat, si nu mai este nevoie sa le mai faci tu acasa pe toate. Atunci da, totul e gata super rapid. Si da, este perfect in regula ca uneori sa ne folosim, sau poate chiar de cele mai multe ori, de ceea ce gasim pe rafturi, atata timp cat se incadreaza la cat mai putin procesat, cat mai putine ingrediente insirate in lista, si daca se poate, ideal ar fi sa le luam la borcan, nu mereu in conserva. Uneori, rareori, mai gasesc si naut la borcan. Este foarte adevarat ca humusul facut in casa, nu se compara cu varianta pe care o gasim pe rafturi. Este valabil si pentru pesto. Plus ca putem noi controla cum condimentam, ce cantitati si ce ingrediente combinam. Doar ca viata de cele mai multe ori este rapida, vrem sa mancam ceva repede, si decat fast, sunt de parere ca mai bine cu ce putem alege bun si sanatos de pe raft, sa ne incropim mese nutritive. Asa ca va invit la treaba, si apoi sa reveniti cu propria varianta pe care de-abia astept sa o vad si mai ales sa imi spuneti cum vi s-a parut. Desi in linii generale am ramas intr-un cadru vegetarian, poti sa duci lucrurile la un alt nivel, adica sa fierbi un ou sau doua, si pe care sa le razuiesti in sosul de iaurt. Iar avocado se poate folosi atat zdrobit, cat si adaugat in acelasi sos. Daca vrei, mai poti include in acelasi decor si zeama de lime, si iti spun sigur ca totul va fi de senzatie. Se pot implica si alte verdeturi, dupa preferinte si disponibilitate, precum: rucolla, baby spanac sau germeni. Pentru mine a fost o experienta super faina si sper tare ca te-am convins sa incerci si tu sa vezi cum va fi pentru tine.
Iti doresc distractie in bucatarie si bucurie in farfurie. Lets keep our brain happy.
SHOPPING LIST
Naut conserva
Avocado
Curry
Turmeric
Microplante
Telemea de capra
Pesto
Humus
Tasty, savory, easy to make homemade sandwich Se spala, se clatesti si se scurge nautul din conserva. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se indeparteaza pielita. Se pot consuma si cu pielita. Intr-un bol se amesteca nautul cu curry si/ sau turmeric si iaurt grecesc. Se pregatesc doua felii de paine cu seminte: una se unge cu pesto, iar cealalta cu humus, apoi se aseaza nautul cu sosul de iaurt. Se adauga deasupra branza de capra sfaramata. Avocado se taie felii se pune peste branza. Se adauga microplantele si a doua felie de paine unsa cu humus, deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. BRAIN FOOD FACT: Turmericul are proprietati neuroprotectoare. Curcumina, substanta cu proprietati antiinflamatoare si antioxidante din turmeric, creste nivelul hormonului cerebral BDNF (Brain-derived neurotrophic factor), care ajuta la dezvoltarea de noi neuroni si poate ajuta la combaterea diferitelor procese degenerative din creier.Sandwich cu avocado si naut
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments