Smart Brain Foods

Vafe cu kefir si kiwi

vafe cu kefir

Motto: ”If you want to change your life make different choices.”

Cand pomenesc despre schimbari mici adeseori in sesiunile mele de consiliere, mi se intampla sa se asterne tacerea, acel tip de tacere suspecta. Adica cum schimbari mici care duc la rezultate mari? Pai nu trebuie sa renunt la tot ce fac acum ca sa slabesc? Sa merg la sala zilnic, sa nu mai mananc ce imi place, sa ma abtin de la pofte, sa renunt la prajituri? Aceasta lista de obicei continua cu o insiruire destul de lunga cu tot felul de lucruri care “nu e voie” sa le faci. Doar ca optica mea este diferita, eu nu consider ca a-ti anula tot din ceea ce iti place si faci acum, este cheia pentru a scadea in greutate sau pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti vizavi de imbunatatirea starii de sanatate.

Si daca tot am pomenit despre dulciuri si daca sa renuntam sau nu la ele, de multe ori mi se relateaza ca retetele mele sunt atat hranitoare, adica consistente, colorate, cat si gustoase, dar si ca multe dintre ele, se apropie de ceea ce pare a fi un desert. Daca ai un aparat de vafe, poti sa te delectezi cu un astfel de mic dejun desertuos, ori de cate ori iti cade bine. Sau cand ai timp, desi pregatirea aluatului dureaza intre 5-7 minute, depinde de complexitatea ingredientelor pe care le adaugi in amestec. Si iti sugerez ca uneori sa mai schimbi continutul aluatului si ingredientele cu care servesti vafele. De exemplu, kefirul poate fi inlocuit cu iaurt grecesc sau cu lapte batut. Poti chiar sa folosesti 2 oua sau sa incluzi o banana pisata in compozitie. Eu am folosit un mar razuit de aceasta data. La capitolul faina, poti sa imparti proportia intre faina integrala si un alt tip de faina, in mod egal, adica 100 plus 100 grame. De exemplu, faina de ovaz sau de cocos sau de migdale o poti combina cu faina alba sau faina integrala. Se poate chiar adauga o cupa de pudra de proteine care vine undeva la 25-30 de grame, si atunci completezi cu inca aproximativ 150 de grame de faina, depinde si ce sortiment de faina folosesti. In general, daca este integrala sau mai densa, poti sa folosesti o cantitate mai redusa. Decorul este un joc liber al imaginatiei, se pot asorta fructe de sezon, iar pentru o doza in plus de dulce, poti presara si putina miere sau zeama de curmale. Uneori servesc vafele cu magiun sau cu crema mea de ciocolata vegana care merge de senzatie cu acest tip de aluat, cum sunt si clatitele. Si apropo de clatite, daca nu ai un aparat de vafe sau nu iti place ideea de vafe, aceeasi compozitie poate fi folosita si pentru a coace clatite. Eventual daca aluatul este prea lichid, poti suplimenta cu faina. Sau daca aluatul este prea dens, poti completa cu lapte sau apa minerala. La vafe cel mai mult imi place ideea de a le combina atat cu ingrediente dulci, dar si cu cele sarate. Intr-o reteta anterioara am folosit pancetta ca decor si am inclus spanac in aluat, insa merge servit magnific si cu ou fiert moale sau oua de prepelita si somon servit cu ceva verde, cum ar fi de exemplu microgreens sau rucolla. M-am bucurat de acest mix de kiwi si banane, daca tot este sezonul fructelor exotice, am profitat sa imi colorez farfuria cu un verde viu. In completarea decorului, am folosit iaurtul grecesc, insa merge foarte bine si iaurtul vegan de cocos, mai ales ca si aluatul contine faina de cocos. Mi-au iesit in jur de 10 bucati, suficiente pentru 3 persoane, ba au mai si ramas cateva pentru urmatoarea dimineata. Avantajul atunci cand pregatesti o cantitate mai mare, iti asiguri micul dejun pentru doua dimineti. Asa incat, dimineata urmatoarea iti ramane mai mult timp pentru tine. Un alt aspect avantajos la vafe este ca, aluatul poate fi pregatit inainte cu o seara, iar dimineata incalzim aparatul si pana pregatim decorul si o cafea buna, se coc si vafele. Cand ai cateva banane sau mere care s-au copt prea repede, le poti folosi excelent intr-un astfel de aluat. Decat sa le arunci, mai bine te bucuri de un mic dejun desertuos cu un topping asortat preferintelor tale in materie de fructe. Ma si gandesc ce combinatie dementiala ar fi un topping de zmeura cu un aluat ciocolatos. Hai la cat mai multe dimineti lejere cu aroma de vafe si ciocolata.

SHOPPING LIST

Kefir 3.5%

Faina de cocos

Faina integrala

Banana

Unt de cocos

Ou

Kiwi

Mar 

Iaurt grecesc

Vafe cu kefir si kiwi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 10 bucati
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 10 minute

Easy healthy tasty homemade waffles

Ingredients

  • Kefir 3.5% 300 grame
  • Banana 1 buc 118 grame
  • Oua 1 buc 55 grame
  • Faina de cocos sau de migdale 50 grame
  • Faina integrala 125 grame
  • Bicarbonat de sodiu 1 gram
  • Mar ras 1 buc 70 grame
  • Unt de cocos 5 grame
  • Kiwi 30 grame
  • Iaurt grecesc 75 grame

Instructions

1

Oul se bate si se amesteca cu marul ras si cu kefirul.

2

Se amesteca faina de cocos cu faina integrala si cu bicarbonatul de sodiu.

3

Se mixeaza toate ingredientele, sau pot fi puse intr-un blender pentru o mai buna omogenizare.

4

Se incalzeste aparatul de vafe si se toarna cate un polonic mic din compozitie sau echivalentul a doua cupe de inghetata.

5

Se mentin in aparat conform instructiunilor indicate de pe aparat. In general in 5-7 minute sunt gata.

6

Se decoreaza cu iaurt grecesc, felii de banane si kiwi.

7

Se pot servi si cu magiun.

Nutrition

  • 1249 Calories
  • 179.17g Carbohydrates
  • 37.89g Fat
  • 46g Protein

Notes

Kefirul contine niveluri semnificative de calciu si vitamina A alaturi de trilioane de bacterii vii bune, contribuie la neurotransmisia normala si la functionarea normala a sistemului nervos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply