Motto: ”Say good morning to your body, eat breakfast.”
Din doar 3 miscari simple dar de efect, am reusit sa desavarsesc un mic dejun cu proprietati benefice pentru sanatatea si buna functionare a creierului. Am ales sa astern ingredientele forte ale acestei retete, pe ciabatta, pentru ca imi era dor sa mai schimb painea, si in plus, chiar imi place tare mult si textura ciabattei. Am ales sa o tai ca si pe o franzela si chiar a iesit un preparat pe care cu siguranta il voi mai repeta. Ansoa este in top favoritele mele din categoria peste. Este adevarat ca il servesc mai rar, insa profit sa cumpar mai ales atunci cand il gasesc la un pret mai accesibil. Printre experimentele mele culinare, am incercat si o varianta de tarta, cu un blat bogat in mozarella, peste care am pus ansoa, si a iesit absolut divin. Ciabatta este super tasty atunci cand o servim prajita, efectele sunt si mai reusite in opinia mea, iar cottage cheese s-a pliat perfect in peisajul meu culinar, deci per total am obtinut ceva de genul: crocant, cremos, savuros si acrisor. Merita pe deplin sa creezi aceasta combinatie pentru a te bucura de simfonia de gusturi cu care te rasplateste. Si cu care merita sa te rasplatesti, desi, nu incurajez deloc sa folosim hrana ca si recompensa. Dar ma refer in acest context la faptul ca, din cand in cand, merita sa ne acordam acest rasfat de a servi un aliment care nu este neaparat pe lista noastra saptamanala de cumparaturi. Sunt de principiu ca avem nevoie sa mai diversificam si sa ne dam voie sa experimentam gusturi, sa degustam din gama larga de optiuni pe care le avem la dispozitie in magazinele alimentare, sa incercam sa mai cream din cand in cand si alte combinatii decat cele cu care suntem obisnuiti in mod uzual. Pentru ca va spun din experienta, a mea si a celor cu care lucrez si carora le recomand din retelele mele, ca veti avea surprize dintre cele mai placute. Aceste combinatii, pot desigur sa ne ofere si beneficii sanatatii mintale. Iar cu o reteta atat de simpla, lucrurile merg si usor, totul dureaza extrem de putin, se pun toate laolalta in 3 minute, si pe deasupra mai vine si cu importante proprietati care se revarsa asupra sanatatii creierului. Ce alte combinatii zic eu ca se asorteaza foarte bine cu ansoa sunt: oul, preferabil moale sau semi-moale si deja imi si imaginez cum se scurge oul peste felia prajita si pestele sarat, apoi cu rosii uscate sau rosii cherry aromate, si de asemenea, se potriveste foarte bine in combinatie cu crema de branza. Parca as vorbi despre vestimentatie, asa ma exprim. Dar adevarul este ca suna tare bine si deja salivez, mai ales ca nu mai am acum pe stoc ansoa ca sa imi satisfac pofta. Dar voi face o schimbare de fond pana una alta, si voi folosi sardine in locul lor. Ce mai sunt de parere ca ar face o asociere potrivita cu ansoa, este un pesto bun, de calitate, poate chiar unul facut acasa cu parmezan, seminte de pin si ulei de masline, si desigur busuiocul proaspat ar trebui sa faca parte din amestec. Insa putem folosi si alte ierburi in loc de busuioc, adica din patrunjel si coriandru poate rezulta un pesto super gustos. Chiar si baby spanac se incadreaza in categoria ierburi de folosit in pesto. In trecut am facut un pesto chiar si din leurda, asa ca optiuni avem, idei sunt, usor este, ramane sa ne punem pe treaba si sa ne infruptam din acest preparat cu influente mediteraneene. Si daca tot veni vorba, niste masline kalamata sau verzi, se completeaza perfect in decorul mediteranean, daca tot umbla vorba ca cei care adopta alimentatia cu influente mediteraneene, sunt mai longevivi. Voi ce parere aveti?
SHOPPING LIST
Ciabatta
Ansoa
Frunze de busuioc
Cottage cheese
Rosii cherry
Ulei de masline
Omega-3 and protein rich healthy breakfast Se taie ciabatta in doua si se adauga 2-3 linguri de cottage cheese. Se scurge ansoa de ulei si se pune peste cottage cheese. Se completeaza cu frunze verzi la alegere: busuioc, patrunjel, rucolla. Se condimenteaza si se adauga ulei de masline. Se serveste cu rosii cherry. BRAIN FOOD FACT: Ansoa contine omega-3 care este esential pentru sanatatea creierului. Omega-3 ajuta la imbunatatirea functiei memoriei, la repararea celulelor creierelui si poate chiar la prevenirea depresiei.Ciabatta cu ansoa si cottage cheese
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments