Motto: ”Laughter is brightest where food is best.”
Da, chiar, apropo de acest motto sugestiv, ti se intampla sa zambesti atunci cand iti place cum iti iese un anumit preparat? Uite, iti lansez aceasta provocare, poate inedita dar cu certitudine placuta, de a face un test si sa te observi cum reactionezi atunci cand faci un preparat care te satisface atat vizual cat si gustativ. Si bineinteles, adaugam aici si simtul olfactil. Daca treci prin aceasta experienta, scrie-mi si mie cum a fost. Experienta fiecaruia cu mancarea este diferita. Asa cum si preferintele noastre alimentare difera. Si acum hai sa iti povestesc cum a fost in cazul meu cu aceasta reteta. In primul rand e simplu de facut, si acesta este criteriul primordial pentru mine, pentru ca atunci cand pornesc cu ideea de a concepe retete, am mereu in minte criteriul rapiditatii. Asa am inceput intreg acest lant de retete de mic dejun pentru productivitatea creierului. Cine mai are timp sa stea mult in bucatarie pentru preparate elaborate? Adica daca ne place, de ce nu? O fac si eu uneori, dar asta pentru ca ma relaxeaza si imi place. Si nu o fac zilnic, dar am momente in care imi place sa ma adancesc in creatii culinare si petrec cateva ore in bucatarie, ore pe care eu le percep relaxante. Apoi un alt criteriu important este ca preparatul sa fie nutritiv, si pentru ca este foarte important acest criteriu, tin cont mereu sa ma incadrez in termenii stabiliti. Adica sa fie nutritiv pentru creier, pentru performanta fizica, pentru performanta intelectuala, dar si pentru a mentine energia buna, pentru a da combustibil de calitate acestui motoras mic dar puternic, care este creierul. Rapid, este un alt criteriu pe care ma bazez. Si mi-a iesit si cu reteta de fata. Pentru ca aceste oua minunate si pretioase pe care le tot amintesc in retetele mele, si de ori am ocazia sa vorbesc despre hrana nutritiva, se fierb in doar 2-3 minute. Apoi le cureti de coaja si se incorporeaza fie in crema de oua, sau combinat cu tonul, sau servite cu somon pe o felie de paine, prajita sau nu neaparat. Limitless options. Intr-o reteta anterioara i-am servit ochiuri, dar se poate pregati si ca omleta. Intr-un alt episod, voi reveni si cu aceasta versiune. Urmatorul pas dupa ce am fiert ouale, este sa alegem un tip de paine, preferabil integrala sau cu seminte pe care sa o ungem cu o crema de branza sau putem alege si cottage cheese sau humus, peste care asezam somonul, presaram cu ierburi aromatice uscate sau proaspete si cam aici se incheie procesul de pregatire. Asa cum ziceam, totul este gata super repede. Ar mai ramane doar sa condimentam inainte de servire cu sare si piper rosu, pe care eu il indragesc tare mult si il folosesc tot mai des in cam orice gatesc si unde piperul se incadreaza perfect. Pentru o data viitoare, se poate inlocui somonul cu ton, sardine, ciuperci usor calite sau avocado feliat sau zdrobit. Toate aceste optiuni insirate servesc din plin sanatatii creierului. Despre beneficiile oualelor de prepelita vei gasi la finalul retetei detalii, la rubrica Brain Food Facts, dar am mai amintit despre ele si in retete anterioare. Iar un element distinctiv al acestei retete il reprezinta si faptul ca este foarte generos in cantitatea de proteine, o idee de luat in calcul atunci cand cautam optiuni pentru a creste procentul de proteine la o masa, mai ales ca in general un mic dejun predomina mai mult in carbohidrati atunci cand nu implicam oua sau carne in preparat. As mai putea adauga aici si ca poti suplimenta daca iti place cu rodie, pentru ca da un plus de aroma si de culoare. Avem asadar o paleta de gusturi si texturi cu care sa ne bucuram papilele gustative: sarat, savuros, cremos, acrisor. Da-mi de stire daca ai incercat reteta si cum ti s-a parut. Sau ce alte elemente noi ai adaugat. Let’s make our brain happy.
SHOPPING LIST:
Oua de prepelita
Somon afumat
Paine integrala
Crema de Philadelphia
Patrunjel proaspat
Piper rosu
Boiled quail eggs and healthy fat containing salmon on wholemeal bread Una sau doua felii de paine integrala se ung cu crema de branza. Ouale de prepelita se fierb 2-3 minute in apa clocotita si se curata de coaja. Se aseaza somonul pe feliile de paine, apoi ouale de prepelita si se presara cu patrunjel verde. Se asezoneaza cu sare si piper. BRAIN FOOD FACT: Ouale de prepelita contin minerale precum: fosfor, fier si potasiu care ajuta la buna functionare a creierului, imbunatatind memoria si reducand anxietatea.Paine cu somon si prepelita
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments