Smart Brain Foods

Crema de somon

Motto: ”One of the benefits of eating breakfast is to improve concentration and focus.”

Un preparat super usor si rapid de facut, care poate fi consumat atat ca si mic dejun, dar si ca cina. Crema se potriveste de minune unsa pe lipie, unde se mai pot adauga si legume ori branzeturi. Sau putem servi si cu ou posat, fiert sau omleta si o felie de paine. Pentru mine a fost super de folos sa pregatesc pentru seara de Revelion un aperitiv din crema unsa pe lipie, umpluta cu salata si branza de capra. S-a ras in cateva minute un platou din doua lipii taiate felii. Varianta cu biscuitii de tarate este optima atunci cand o servim la micul dejun, iar in aceeasi farfurie punem si un ou si cateva rosii cherry sau castraveti de exemplu. Pentru un preparat la pachet, merge struna, se pregateste rapid si se serveste usor, este super accesibil. Nu avem multa treaba cu pregatit crema, intr-un minut se zdrobeste somonul si formeaza o textura usor de uns impreuna cu crema de branza. Cu certitudine ar face o echipa super buna si cu branza de vaci. Si mai adaug si faptul ca atunci cand il folosim ca si dip, se poate consuma cu morcovi si telina, sau apio taiate fasii. Magnific as zice! Ierburi de asortat se pot alege in functie de preferinte. As propune coriandru sau micro plantute, care sunt fantastice si prea pretioase ca sa nu le implicam macar uneori in preparatele rapide. Eu am ales patrunjel pentru ca am mereu in casa pentru supe si orez, dar folosesc cu generozitate oricand se iveste ocazia, cum ar fi de pilda in chiftelutele cu dovlecel si branza pentru ca merge de minune. Focusul principal cu aceasta reteta este ca, se face super rapid, usor si rezultatul este de efect, si mai are si avantajul ca se poate combina cu multe. Adica am implicat doua ingrediente de baza, pe care le-am ”accesorizat” cu arome precum: lamaie, patrunjel si piper rosu. Cat priveste combinatia in care o consumam, este la libera alegere. Ba poti chiar sa servesti azi intr-un wrap, maine pe crackers, peste 3 zile cu un ou. How good is that! Pentru ca da, se poate mentine la frigider pentru 3 zile, iar dintr-o portie de somon afumat, adica intre 100 si 140 de grame, rezulta un bol generos de crema-dip. Si am zis deja ca sub 5 minute este gata absolut tot, inclusiv poti fierbe un ou sau mai multe intre timp si astfel obtii un dish si mai consistent. Iata cum putem folosi eficient timpul si sa compunem si mese satioase si creative. Plus avem si beneficiile de a servi un preparat bogat in grasimi sanatoase, omega-3, si proteine despre care tot amintesc eu in retetele mele, pentru ca identific deficienta aceasta la multa lume.

Ingredientul cu proprietati benefice creierului este evident somonul, aici in povestea noastra, care are un continut ridicat de Omega-3. Omega-3 furnizeaza mai mult oxigen creierului si ne permite sa retinem informatii noi, si in acelasi timp sa retinem si informatiile vechi. Somonul mai contine si vitamina B12, care este importanta pentru mentinerea sanatoasa a celulelor nervoase si a vaselor de sange, si pentru crearea ADN-ului. S-a demonstrat ca deficitul de vitamina B12 duce la mai multe simptome, cum ar fi depresia, problemele de echilibru si pierderea memoriei, factori de risc mai mare pentru cei care adopta o dieta vegetariana. Astaxantina este un antioxidant care se gaseste in somon, si care poate aduce beneficii inimii, creierului, sistemului nervos si sanatatii pielii. Consumul frecvent de somon poate ajuta la reducerea simptomelor de anxietate si depresie, poate proteja sanatatea creierului fetal in timpul sarcinii si poate reduce riscul de probleme de memorie asociate cu inaintarea in varsta.

Acum ca am insirat atat de multe beneficii pe care somonul ni le ofera, va invit sa va delectati cu el implicandu-l in cat de multe retete. Veti gasi o varietate de optiuni pe blog. Folositi butonul Search si va ajuta sa aveti intr-o secunda o lista de retete disponibile. Spor la gatit!

SHOPPING LIST:

Somon afumat

Crema de branza Philadelphia

Biscuiti cu tarate sau crackers

Patrunjel verde

Piper rosu

Lamaie

Crema de somon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 4 portii
Prep Time: 10 minute

Creamy, tasty, delicious dip of salmon served with wrap or bran biscuits

Ingredients

  • Somon afumat 135 grame
  • Crema de branza Philadelphia 115 grame
  • Biscuiti cu tarate 40 grame
  • Patrunjel verde 15 grame
  • Piper rosu 0.5 grame
  • Zeama de lamaie 5 ml

Instructions

1

Somonul si crema de branza se dau prin blender pana se obtine crema.

2

Se adauga in acest amestec patrunjelul, piperul si zeama de lamaie.

3

Se serveste cu crackers, unsa pe lipie sau pe biscuiti cu tarate.

Nutrition

  • 746.78 Calories
  • 40g Carbohydrates
  • 51.06g Fat
  • 66.23g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Somonul este o sursa excelenta de vitamine B si de astaxantina, care sunt necesare pentru producerea de energie, controlul inflamatiei si protejarea sanatatii inimii, pielii și creierului.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply