Smart Brain Foods

Pancakes cu ciocolata

clatite cu ciocolata

Motto: ”Time for healthy, dessert-like breakfast.”

Deschid povestea acestei retete prin a-ti spune despre beneficiile pe care cacaua le are, si de ce sa alegi o varianta de calitate ca sa te bucuri de proprietatile pe care le ofera corpului si mintii. Cacaua contine nutrienti de calitate, respectiv antioxidanti cu proprietati care protejeaza celulele corpului. Este si o importanta sursa de magneziu, care ajuta la relaxare si la o stare generala buna. Gustul veritabil, de calitate, este amar, datorita continutul scazut de zahar si continut de grasime intre 10 si 11%, partial degresat. De preferat sa alegi o varianta de calitate, nu cea mai ieftina din supermarket, nici cea mai scumpa din magazinul bio, adica nu neaparat, dar cat mai pura si mai ales sa fie cacao neagra, fara alte elemente chimice necunoscute pe lista de ingrediente. Aici chiar se potriveste sintagma Less is More. Daca va doriti un gust mai intens de ciocolata, puteti dubla cantitatea de cacao in compozitie. In ce priveste pudra de proteine, nu e neaparat nevoie sa alegi si tu aceasta combinatie in compozitia clatitei, insa este o alternativa pentru a acoperi necesarul de proteine la o masa. Aspect care constat ca este deficitar la multa lume. Si spun asta pentru ca adeseori observ la persoanele cu care lucrez, ca se confrunta cu aceasta provocare de a consuma suficiente proteine intr-o zi. Cand spun suficiente ma refer la necesarul zilnic care ar trebui sa fie intre 0.8 si 1.2 grame pe greutate corporala, depinde si de activitatea fizica desfasurata. Ce folosesc eu la acest capitol, este pudra whey fara arome si cu cat mai putine elemente chimice posibile: https://shopbuilder.ro/combinatii-din-zer-izolat-concentrat/biotech-usa-100-pure-whey-2-27-kg. Din nou Less is More se cuvine sa il aplicam. In general consum o cupa cam de 20-25 grame pe care o servesc la o ora dupa efort fizic. Insa de multe ori o folosesc amestecata in diferite preparate precum terci sau pancake. Daca nu rezonezi cu ideea de a folosi oudra de proteine, poti alege o pudra de proteine vegana, sau pur si simplu inlocuiesti pudra cu faina. 

Dincolo de detaliile privind componenta clatitelor, aspectul acesta de mic dejun regal a fost influentat de tenta ciocolatoasa ce provine de la pudra de cacao. Nu degeaba, desi pur intamplator, s-a nimerit exact aceasta reteta sa fie cea cu numarul 150 de pe blog. Se cuvenea sa nu lasam acest eveniment nemarcat, iar o reteta cu aer festiv este chiar binevenita. Mai mult, decorul are si el un accent de sarbatoare, intregul setup aduce a tort perfect pentru a sarbatori aceasta cifra rotunda. Desigur variantele de fructe prezentate au ca scop sa puna in evidenta clatitele intr-o postura impozanta. Insa, nu toate aceste fructe este necesar sa fie consumate cu clatitele. Sau nu toate deodata. In general, este bine sa consumam fructe de sezon, asadar la alegere 2-3 fructe dintre cele din fotografie sunt o alegere buna. In plus fata de fructe am ales o crema geniala dintr-un amestec de unt de arahide cu iaurt Skyr, care s-a potrivit excelent cu clatitele si fructele. In total au iesit cam 20 de clatite, depinde foarte mult si de marimea lor. Ale mele au fost cam d o palma. Mie imi place tare mult cum ies clatitele cu fulgi de ovaz, chiar daca teoretic faina alba contribuie mult la aspectul pufos, textura care a rezultat prin combinarea fulgilor de ovaz cu proteine, mi-a placut maxim. Uneori o schimbare de peisaj este binevenita. Diversitatea nu a facut rau nimanui. 

Completez cu inca o idee la final, din punct de vedere caloric, cele 20 de clatite au insumat mai putin fata de alte combinatii de clatite executate anterior, dar asta si pentru ca am folosit mai putine fructe si faina versus cantitatea de proteine. Feel free sa combinati cum va place, numai sa va bucurati si de procesul de pregatire. Sa aveti pofta si bucurie la servire!

SHOPPING LIST

Fulgi de ovaz

Pudra de cacao

Pudra de proteine

Oua 

Banana

Afine

Kiwi

Ulei de struguri

Unt de arahide

Iaurt Skyr

Pancakes cu ciocolata si fulgi de ovaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 20 buc
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 15 minute

Raise your protein intake with this decant chocolate rich pancakes

Ingredients

  • Fulgi de ovaz 60 grame
  • Cacao 10 grame
  • Oua 3 buc 140 grame
  • Banana 2 buc 220 grame
  • Pudra de proteine 15 grame
  • Afine 15 grame
  • Kiwi 10 grame
  • Iaurt Skyr 50 grame
  • Unt de Arahide 10 grame
  • Ulei de struguri 7 grame

Instructions

1

Se amesteca fulgii de ovaz cu cacao si pudra de proteine. In loc de pudra de proteine se poate folosi faina sau o combinatie intre faina alba si faina integrala (de secara, de ovaz, de cocos, etc). Se pune deoparte.

2

Galbenusurile se bat impreuna cu o banana zdrobita. A doua banana se foloseste la servit clatitele.

3

Se adauga treptat amestecul de ingrediente uscate si se lasa 10-15 minute sa se inchege compozitia.

4

Se unge o tigaie nonaderenta cu ulei de struguri, se incalzeste si se toarna cate un polonic din compozitie.

5

Se lasa 2 minute pe fiecare parte.

6

Se servesc cu o crema din unt de arahide si iaurt skyr si fructe la alegere din cele prezentate in fotografie.

Nutrition

  • 810,28 Calories
  • 105.59g Carbohydrates
  • 34.25g Fat
  • 44.42g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Fulgii de ovaz sunt ”boabele pentru creier”, sunt bogate in fibre si mentin starea satietate pe parcursul mai multor ore. Au un continut bogat in vitaminele B, E, potasiu si zinc care sprijina creierul si corpul sa functioneze la niveluri optime.

You Might Also Like