Brain Booster

Ochiuri de prepelita cu avocado

ochiuri de prepelita

Motto:Heaven is like an egg, and the earth is like the yolk of the egg.

Mai simplu si mai usor de atat nici ca se poate. Sau, esti de alta parere? Pai uite, lista de ingrediente este super scurta, iar asamblarea lor se face in cativa pasi. Practic sunt necesare 3 ingrediente de baza, plus daca mai vrei sa servesti alaturi de oua si ceva verde, adica rucolla sau baby spanac, pare un mic dejun ideal.

Am tot subliniat importanta oualelor de prepelita, si am si facut multe interpretari ale acesteia, asa ca mi-am propus sa vin cu optiuni in continuare. Si asta pentru ca inteleg din discutiile mele in sesiunile de consiliere nutritionala ca oamenii vor variante, idei despre cum si ce sa faca cu un anumit ingredient sau cu combinarea mai multora. Asa ca, iata o noua postura in care oul de prepelita este regina. Sau vedeta? Numeste-o cum iti place. Eu vreau doar sa te asigur ca mai mult de 5 minute nu ai nevoie ca sa si servesti oul de prepelita gatit ochiuri. Fiind atat de micute, se fac repede de tot. Apoi tai avocado felii, condimentezi si mai pui niste legume precum castraveti sau rosii, sau cum ziceam mai devreme ceva verdeturi, si e gata micul tau dejun pentru productivitatea creierului. Nu e asa de greu de realizat, nu? Acum, in materie de ce combinatii mai poti face, sau ce poti inlocui, nu prea am multe spus. Mie personal combinatia intre avocado, paine prajita si oua mi se pare cel mai savuros mic dejun, asa ca nu as schimba absolut nimic decat ca as repeta-o mai des. Eventual niste microplante care merg super bine in aceeasi farfurie cu tot ce inseamna savuros. Ma refer la capitolul mic dejun din seria sarate ca si preferat, ca le mai am si pe cele dulci cum sunt de exemplu clatitele sau terciul care raman in continuare in topul preferintelor. As mai spune aici doar sa ai incredere ca se fac repede, asa ca nu le lasa prea mult in tigaie pentru ca se pierde esenta esentelor, adica un galbenus inca moale si curgator, chiar daca mititel. Insa daca pui 6 sau chiar 10 bucati, ai suficient galbenus din care sa te infrupti. In ce priveste aprovizionarea cu oua de prepelita, daca cunosti un producator local, esti super norocos si norocoasa. Insa in general toate supermarketurile au pe raft in caserole de cate 21 sau 24 de bucati, si nu am auzit vreo reclamatie despre acest produs. Este foarte adevarat ca se consuma foarte rar, ceea ce mi se pare ca este pacat pentru ca este prea bogat in nutrienti si vitamine si minerale, chiar daca sunt mici. De aceea eu incurajez foarte mult sa profitam de ele pentru in ce priveste raportul calitate-pret, este pacat sa nu le accesam macar din cand in cand. Promit sa ma tin de sarcina asta de a o mediatiza, chiar daca nu ma plateste nimeni (inca) sa fac acest lucru. Si in curand voi reveni cu o noua si diferita reteta in care vedeta este tot oul de prepelita. 

Mai vreau doar sa adaug un aspect util aici, si anume: Cum sa spargi un ou de prepelita? Pentru ca nu poti sparge un ou de prepelita la fel cum spargi un ou de gaina. Pielita din interior este mult mai ferma si mai cauciucoasa decat a oului de gaina. Asa ca, foloseste un cutit preferabil usor zimtat, si taie fie o mica parte din fundul cochiliei, fie pur si simplu taie pe mijloc, retezand usor coaja. Cu mentiunea sa ai mare grija sa nu sectionezi si galbenusul sau sa te tai lovind prea tare. Apoi doar torni continutul in tigaie si e gata. Nu e mare filozofie. Doar da-ti voie sa experimentezi. Merita pentru ce rezulta in final.

SHOPPING LIST:

Paine integrala

Avocado

Oua de prepelita

Ulei de struguri

Sare si piper 

Ochiuri de prepelita cu avocado

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 3 minute

Quails eggs, avocado and a crunchy whole bread, makes a brain power breakfast

Ingredients

  • Paine integrala 1-2 felii 60 grame
  • Avocado 65 grame
  • Oua de prepelita 6 buc 50 grame
  • Ulei de struguri 3 ml
  • Piper 0.5 grame
  • Sare 0.5 grame

Instructions

1

Se pregateste o tigaie incalzita unsa cu putin ulei de struguri.

2

Se sparg ouale in tigaie si se lasa la foc mediu pentru 3 minute. Cu ajutorul unui capac se fac si mai repede.

3

Se pregatesc 1 sau 2 felii de paine integrala, prajita sau proaspata peste care se aseaza feliile de avocado si ouale de prepelita.

4

Se condimenteaza cu sare, piper si optional boia dulce

Nutrition

  • 362.35 Calories
  • 39.19g Carbohydrates
  • 21.63g Fat
  • 43.05g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Ouale de prepelita contin minerale precum: forsfor, fier si potasiu care ajuta la buna functionare a creierului, imbunatatind memoria si reducand anxietatea.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply