Motto: ”The way you make an omelette reveals your character.”
Omleta se afla in top 3 preparate preferate la micul dejun. Dar pe de alta parte, imi place si sa alternez modul diferit in care abordez un ingredient. De exemplu, daca azi am pregatit omleta cu spanac, intr-o alta dimineata combin omleta cu ciuperci. Si pentru ca imi place atat de mult sa consum oua, fac tot felul combinatii si moduri de pregatire care sa includa oul: fie sub forma de ochiuri, fie posat, sau chiar si amestecat intr-un terci.
Omleta cu ciuperci este un preparat super satios, si bogat in proteine, deci foarte binevenit la micul dejun. Are un continut relativ scazut in calorii, dar bogat in nutrienti valorosi, si este pregatibila in mai putin de 10 minute, cu totul, adica inclusiv calirea ciupercilor. Ingredientele care s-ar incadra perfect langa oua si ciuperci si pe care eu nu le-am adaugat de aceasta data, sunt ierburile aromatice si usturoiul. Usturoiul poate fi calit usor pentru 1-2 minute impreuna cu ciupercile pentru un plus de aroma, la care presaram si cateva ierburi aromatice. Sunt etape optionale la care eu nu am apelat acum. In schimb, am asortat omleta mea generoasa cu rosii cherry si putina salata verde in diverse sortimente si nuante. Este vorba de acea varianta care se gaseste gata de consum, in general intr-un amestec din mai multe soiuri de verdeturi, la punga. Ma incanta nespus de mult ca avem la indemana aceste pungi de salata care sunt disponibile a fi consumate pe loc pentru ca nu necesita spalare. Eu chiar profit de aceste pungi de salata la maxim, sunt nelipsite de pe lista mea de cumparaturi saptamanale.
Omletele sunt rapid, usor si accesibile de preparat si, as spune ca, ar trebui sa faca parte din portofoliul de retete saptamanale al fiecaruia. Ciupercile adauga un plus de valoare nutritiva si se imbina armonios cu omleta. Am folosit ciuperci champignon, insa ghebele sunt mai mult decat potrivite si adauga un aspect de mic dejun aristocrat. Mai mult decat atat, despre ghebe se spune ca ajuta la protejarea sanatatii creierului, pentru ca are potentialul de a spori functia creierului si de a proteja impotriva tulburarilor neurodegenerative. Dincolo de beneficiile uimitoare ale ciupercilor, optiunea de a folosi mai multe soiuri de ciuperci este mai mult decat binevenita. Deci cu incredere de combinat chiar si 2-3 soiuri la un preparat.
Finalul a fost intregit cu patrunjelul verde adaugat peste toata minunatia de preparat. Este un ingredient care pe langa faptul ca abunda in vitamina C, contribuie atat la aromatizare cat si la aspect, care nu este o etapa de neglijat. Patrunjelul face o pereche geniala cu ciupercile. Este adevarat ca ar merge la fel de bine si coriandrul, insa stiu pentru ca am primit de multe ori acest feedback, cum ca nu este agreat de catre toata lumea. Asa ca patrunjelul este la indemana si gasibil pe toata perioada anului.
Ceea ce se mai poate adauga pe langa ciuperci intr-o astfel de omleta, este branza, spre exemplu branza de capra sau telemeaua, dar se potriveste foarte bine si cheddarul. Da, chiar, ati incercat telemea in omleta? Este absolut geniala combinatia! Eu n-am folosit branza in acest amestec pentru a nu face exces de proteine. Compozitia este oricum consistenta si am considerat ca laptele este suficient pentru a mai plusa si cu branzeturile. Mai degraba pentru a echilibra proportia de nutrienti, as suplimenta cantitatea de legume, adica mai multa salata, poate chiar si baby spanac si mai multe rosii. Cum arata omleta ta?
SHOPPING LIST
Ciuperci champignon
Oua
Lapte
Ulei de struguri
Rosii Cherry
Salata
Patrunjel verde
Pump-up your mornings with nutrient-dense omelette with mushroom Se bat ouale intr-un bol impreuna cu laptele. Se adauga sare si piper si se lasa deoparte pana se calesc ciupercile. Ciupercile se curata si se taie felii subtiri, dupa care se pun intr-o tigaie incalzita cu putin ulei. Se calesc ciupercile pentru 3-5 minute, dupa care se scot din tigaie intr-o farfurie. In aceeasi tigaie sa gatesc ouale pentru maxim 3 minute. Se adauga ciupercile peste omleta si se impacheteaza o jumatate, dupa care se pliaza o jumatate a omletei peste ciuperci. Se poate servi cu rosii cherry, salata si patrunjel verde. Optional se poate presara si parmezan. BRAIN FOOD FACT: Ciupercile contin substante cu rol benefic asupra creierului, cu rol protector impotriva declinului cognitiv.Omleta cu ciuperci
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments