Motto: ”When you have a healthy appetite there is no such thing as bad bread.”
A trecut ceva timp de cand am copt o paine, asa ca mi-am propus sa revin la acest obicei insa cu mentiunea sa mai experimentez si alte modalitati de a coace paine decat cu forma si ingredientele clasice. A fost surprinzatoare experienta cu paine cu morcovi si ”devastatoare” pentru simturi, pentru ca aroma este peste asteptari. Practic am inclus in blatul obisnuit de paine, 2 sau 3 morcovi razuiti si cateva curmale hidratate, si cam in asta a constat munca in plus si iesirea din sfera de copt paine traditionala. Rezultatul m-a incantat peste masura, si mi-a venit instant ideea de a combina aceasta paine aromata cu untul de arahide, in varianta crocanta. A fost efectiv de exceptie rezultatul final, mai ales ca feliile de mere coapte, au creat o bucurie de arome si texturi imbinate perfect cu painea prajita si arahidele crocante. O inventie de milioane cu efecte incantatoare, iar creativitatea poate merge si mai departe. Putem adauga intre aceste felii aromate si alte tipuri de nuci, un praf de scortisoara, unt de migdale sau un magiun de prune veritabil. It’s magical pentru papilele gustative, pot chiar garanta. Fara certificat ci cu simturile mele implicate si ale celor care au devorat acest sandwich aromat cu parfum de toamna.
Sigur ca painea de morcovi este doar un artificiu in combinatia pe care am creat-o, insa o paine integrala cu seminte, poate fi o varianta foarte aproape de ceea ce am transpus eu aici din dorinta de a experimenta. Mi se pare ca ar merge foarte bine si cu o franzela sau cu ciabatta, taiate felii subtiri si prajite putin inainte. Partea cu prajitul painii este o etapa obligatorie pentru a garanta rezultatul final. Ce mai putem improvia este ca, in loc de mere coapte, sa alegem felii de banane atunci cand timpul nu ne permitem sa ne ocupam si curatat, feliat si copt mere, desi mai mult de 10 minute nu va dura acest proces.
Ca sa te incurajez sa incerci si tu painea cu morcovi, iti aduc argumente care sper sa te inspire. Pentru inceput ghideaza-te dupa reteta ta clasica de paine, sau oricare iti face placere sa o testezi din cele disponibile in mediul online, in care sa adaugi morcovi razuiti. Iti mai aduc si argumente care sa imi sustina indemnul prietenesc si plin de entuziasm, cu cele valide din punct de vedere nutritional. Pentru ca, morcovii au beneficii atat pentru vedere, cat si pentru creier. Un studiu (e adevarat efectuat pe soareci asa cum se fac studiile in mare parte), a declarat ca morcovii pot reduce deficitul de memorie corelat cu inaintarea in varsta, cat si inflamatia de la nivelul creierului. Asa ca data viitoare cand te decizi sa faci paine acasa (la cum arata timpurile, se anuntat o toamna de stat mai mult prin casa), incearca sa inserezi si niste morcovi in aluat. Iti promit ca este o activitate care nu necesita mestesugeala culinara, si mai mult decat atat, poti profita de faptul ca ai curatat cativa morcovi in plus daca tot te-ai apucat de acest proces, pe care sa ii folosesti si in alte preparate. Deci un beneficiu extra. Nu e asa ca lucrurile pot fi si simple cu bucataritul? Cum arata pe la tine?
Shopping List:
Paine integrala sau de secara
Mere
Unt de 65% grasime
Unt de arahide
Scortisoara
Migdale maruntite
Nutty, creamy peanut butter toast with carrot bread and baked apple Se folosesc doua felii de paine care se prajesc. Eu am folosit paine de morcovi facuta de mine, insa o paine integrala sau cu seminte este potrivita. Feliile de paine prajita se ung cu unt de arahide. Merele se curata, se taie felii si se calesc pentru 7-8 minute intr-o tigaie cu putin unt. Merele coapte se aseaza intre feliile unse cu unt de arahide si se presara cu midgale sau nuci maruntite, optional. BRAIN FOOD FACT: Untul de arahide este o excelenta sursa de vitamina E, un antioxidant puternic care protejeaza membranele nervoase. Contina tiamina care ajuta creierul si sistemul nervos sa transforme glucoza in energie.Paine cu morcovi si mere coapte
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments