Motto: “Build healthy eating habits you won’t mind keeping for 30 years.”
O modalitate ideala de a incepe ziua productiv, poate fi crearea acestor clatite cu pudra de proteine si aromate cu ciocolata. Mai completez la final cu un iaurt cremos si zmeura ori cirese, si m-am echipat pentru a da start unei zile care se anunta cu multe activitati pe ordinea de zi. Poate stiai sau nu, ca daca incepi ziua cu un mic dejun sanatos, nutritiv, as mai adauga si super gustos si apetisant, ai pornit deja catre desfasurarea unei zile in care ai toate sansele sa continui sa alegi mese sanatoase si nutritive. O zi buna se cunoaste de dimineata, nu? E valabil si in cazul alegerilor culinare inca de la prima masa a zilei. Dar si o noua confirmare ca a manca sanatos este si gustos si aspectuos, si poate cuprinde chiar ingredientele tale preferate. Pentru ca de fapt, cui nu ii place ciocolata?
Un alt element de noutate, este ca am schimbat faina cu fulgii de ovaz si astfel lucrurile arata diferit si din punct de vedere nutritional, dar nu neaparat caloric. Pentru ca faina si fulgii de ovaz au aproape acelasi numar de calorii, e adevarat, depinde de la o marca la alta. Totusi ovazul aduce un plus de proteine si aport mai scazut de carbohidrati. In plus, ovazul este denumit si bobul pentru creier si se prezinta cu beneficii pentru coordonatorul principal al actiunilor noastre care este: creierul. Are o multime de vitamine si minerale: magneziu, fosfor, fier, zinc, cupru, acid folic, vitamina B1 si B5. Imi place maxim sa gatesc tot felul de preparate cu fulgii de ovaz, pentru ca ofera versatilitate in bucatareala, si ii pot include in multe retete, fierte sau nefierte dar toate avand ca si obiectiv final: rapid si hranitor.
Pentru pudra de proteine am recurs la o varianta fara aroma, fara indulcitori, fara coloranti si alte minuni, ci am cautat sa contina minim 22 grame de proteine per cupa si continut ridicat de aminoacizi, iar faptul ca nu contine arome, imi permite sa includ pudra de proteine in diferite preparate. Incorporarea pudrei in aluat, nu va afecta textura si nu va influenta calitatea si aspectul pufos. Singurul avertisment pe care l-as mentiona este ca: sunt extrem de delicioase si cu greu te poti abtine sa nu le devorezi pe toate.
Pentru a obtine cele mai delicioase si mai pufoase clatite, sunt de luat in calcul urmatoarele aspecte: albusul ideal sa fie batut separat si adaugat la final, tigaia sa fie pre-incalzita, dar nu sa arda, si sa fie suficient de incapatoare pentru a pregati concomitent minim 5-6 clatite, asta ca sa grabeasca procesul si sa le poti devora cat mai repede. Din capulul locului, primele clatite nu vor fi aspectuoase, pentru ca that’s how life goes when pancake… Eventual o tigaie de fonta, ar putea salva si aceste prime clatite. Apoi, se alege un mini-polonic cu care se toarna aluatul. Vrem clatite mici si dragute, mancabile din 3-4 muscaturi (sau mai putin chiar) si pe care sa le decoram cu ce fructe ne plac de sezon, ca avem din ce alege acum, si un iaurt cremos pe care sa il asortam in decor. Am optat pentru skyr, iar ca si fructe am ales zmeura, cirese si visine prin rotatie. It’s a divine breakfast for sure! Si tocmai pentru ca sunt atat de savuroase, ar fi bine sa fie consumate imediat ce sunt pregatite. Se pot pastra o zi, doua si la frigider insa clar reincalzite vor fi alta poveste. N-am adaugat niciun fel de indulcitor, am incorporat in aluat 2 banane care au creat suficienta dulceata incat sa mai imi doresc ceva extra. Plus ca sunt aromate cu pudra de ciocolata, ceea ce adauga un plus de tentativa de desert, dar nu prea mult incat sa ma indeparteze de obiectivele mele in ce priveste alimentatia sanatoasa. Eu zic sa nu ratezi ocazia sa te rasfeti cu aceste clatite ciocolatoase, super delicioase si sanatoase.
Chocolate protein pancakes topped with fresh raspberry made with protein and chocolate powder! Ouale, bananele zdrobite si fulgii de ovaz se mixeaza un minut pentru omogenizare. Sau, cand timpul permite, albusul de preferat a se bate spuma si incorporat la final. Se adauga pudra de proteine si pudra de cacao si se mixeaza la viteza mica pentru cateva secunde. Se lasa pentru 10 minute deoparte, timp in care se incalzeste tigaia si se unge cu ulei de cocos. Se pregateste o farfurie in care se pune servet de bucatarie si unde clatitele vor fi asezate dupa coacere. Se toarna aluatul cu ajutorul unui polonic mic. Se lasa 1-2 minute pe fiecare parte. Se serveste cu iaurt cremos si zmeura sau cirese. BRAIN FOOD FACT: Zmeura contine antioxidanti puternici, precum vitamina C, quercetin si acid galic care lupta impotriva cancerului, a bolilor de inima, avand si proprietati antiinflamatorii.Clatite cu pudra de proteine
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments