Motto: “To change our eating habits, we must learn to eat mindful, being more aware of chewing and tasting what we eat, so that the brain can register the incoming nutrients.”
Un mic dejun care contine ou pregatit sub orice forma, este pentru mine similara cu relaxarea intr-o vacanta pe o insula exotica. Daca mai este si avocado in aceeasi farfurie, am incadrat preparatul la categoria Luxury-Tasty-Breakfast. Pregatirea salatei de rosii cu avocado se intampla foarte repede, chiar in timp ce ouale se afla la posat in apa fiarta. Eficienta in pregatire este maxima, asadar nu rata ocazia de a-ti pregati un mic dejun ofertant ca si nutrienti, dar si aspect estetic, lucru ce nu ar trebui neglijat pentru ca este decisiv atunci cand iti pui in farfurie preparatul si iti proiectezi niste asteptari vizavi de gustul lui. Chiar si din punct de vedere caloric este avantajos pentru ca are aproximativ 300 de calorii per totala preparat. Am imbogatit salata prin combinarea urmatoarelor ingrediente care au contribuit la savoare: parmezan, lime dar poti sa pui si zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de canepa, sare si piper rosu. Am inglobat in aceasta salata, legume rosii impreuna cu un asa-zis fruct verde, magnificul avocado, care este o sursa de vitamine C, E, K, B6, precum si riboflavin, niacin, folati, magneziu, potasiu. Mai gasim si luteina, beta-caroten, acizi grasi omega-3 si un numar destul de redus de calorii. Asa ca, iata ce mai poti face cu un avocado, dupa ce ai epuizat painea de toast cu avocado, in varianta zdrobita sau feliata. Respectiv poti opta sa incluzi avocado si in salate, cu atat de multe variabilitati incat nici nu imi ajung randurile sa le insir. Ma opresc doar la cea cu castraveti, porumb si rosii, spre exemplu. Ba chiar merge perfect si langa niste cartofi dulci taiati cuburi si un piept de pui la gratar, plus verdeturi. So countless options!
Cat priveste ouale posate, sunt nemasurate optiunile, insa m-am oprit la ceva super rapid si facubil fara implicarea multor ingrediente. Poti alege unul sau doua oua, iar daca alegi unul, poti completa cu o telemea de capra spre exemplu. Rosiile cherry de culori si arome diferite se potrivesc struna in aceasta salata, iar dincolo de aspect, aduc si un iz dulceag salatei. Poti adauga si un baby spanac in acest decor, este mai mult decat binevenit sa aduci cat mai mult verde in farfurie.
Experienta mea cu ouale posate a pornit ca si o curiozitate, apoi am realizat ca desi este o tehnica culinara aparent mai provocatoare, este usor de stapanit. Categoric este o varianta mai desavarsita a oului moale, pentru ca beneficiezi de un albus moale si un galbenus “curgator” intr-o forma mai rapida si mai stabila, in plus nu mai ai nici coaja de curatat. Daca vrei un ou posat perfect, fara zdrentuiri si perfect oval, poti sparge oul intr-o strecuratoare, apoi torni intr-un pahar si cand apa fierbe si este pregatita, poti arunca oul in vartejul de apa. Am incercat si aceasta varianta uneori, insa cel mai adesea recurg la metoda cea mai rapida, adica pur si simplu arunc oul in vartej si il las 3 minute la fiert. De multe ori micul meu dejun are loc in jurul orei 6 pentru ca de la 7 sunt in sala sport, asa incat prea multe tehnici culinare avansate, nu incap in acest interval orar. Mai multe detalii despre ce si cum am procedat la crearea unui ou posat perfect ca textura si (im)perfect ca si aspect, am scris in modul de pregatire al preparatului.
Da-ti voie sa te joci cu ouale posate, in varianta mai simple sau mai avansate de pregatire, si bucura-te de acest mic dejun savuros si multi-colorat.
Creamy, savory, simply delicious avocado toast with egg poach Se pregatesc ouale posate astfel: Se pune apa la fiert intr-o oala incapatoare pentru a fierbe 2 oua (se pot fierbe si separat). O craticioara de 2-3 litri permite oului suficient spatiu a se misca, fierbe si pluti. Se adauga putina sare si 3-4 lingurite de otet care ajuta la coagularea mai rapida a oului. Sarea din apa calda mareste densitatea si permite oului sa pluteasca mai usor. Se sparge cate un ou si se pune fiecare intr-un mic bol separat, pana apa incepe sa fiarba. Cand apa da in clocot, se inchide focul si se adauga cele doua oua (rand pe rand) in mijlocul unui vartecus format cu ajutorul unei furculite. Se lasa la fiert pentru 3 minute, cu capac. Intre timp, se spala si se taie rosiile cherry in doua. Avocado se taie si se scoate miezul cu o lingura, dupa care se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu rosiile cherry. Se adauga parmezan, zeama de lime, sare si piper. Se scot ouale din apa cu ajutorul unei linguri cu gauri care sa permita scurgerea surplusului de apa. Se aseaza peste salata de rosii si se presara cu seminte de canepa. Ouale se servesc calde si se taie usor galbenusul pentru a permite scurgerea lui peste salata. BRAIN FOOD FACT: Semintele de Canepa sunt bogate in proteine, fibre si acizi grasi sanatosi (omega 3 si omega-6) cu efecte antioxidante, neuroprotectoare si antiinflamatoare.Oua posate cu salata de rosii cherry si avocado
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments