Brain Booster

Pancake cu fulgi de ovaz si sos de rubarba

pancake cu sos de rubarba

Motto:It’s okay to follow your heart but take your brain with you.”

Cand vine vorba de pancake, e clar despre joaca, despre culori si despre combinatii cu personalitate. Cat despre rubarba, am incorporat-o perfect in acest scenariu, asta dupa ce a trecut prin mai multe faze, de la tarta, la prajitura, acum am ajuns sa o transform si intr-o oarecare dulceata, super comod si rapid de executat. Din capul locului, subliniez faptul ca am petrecut fix 15 minute cu rubarba, incepand de la spalat, curatat, taiat si fiert putin in tigaie. Desi cam greu de incadrat la fiert pentru ca abia ce le-am calit pana au capatat o textura moale si le-am si tras de pe foc. Secretul preparatului se afla in combinarea clatitei extra-fluffly cu sosul dulceag si aromat de rubarba. Aluatul clatitei poate fi facut si cu lapte batut sau chefir, caz in care toate calitatile benefice ale aluatului vor fi mentinute, ba chiar imbunatatite. Am experimentat ambele compozitii, atat cea cu lapte vegetal, cat si cu chefir, si clatite ies grozave si cu una si cu alta. Am facut modificari si la ingredientele uscate pentru ca e un mix intre faina alba si fulgi de ovaz. Pentru a indulci lucrurile, am folosit miere atunci cand am facut dulceata. Inca un aspect foarte util in acest context, este sa combini rubarba cu un alt fruct, cum ar fi de exemplu zmeura sau capsunii care aromatizeaza sosul sau dulceata. La capitolul arome, mai putem completa cu scortisoara sau cardamom, condimente care fac pereche senzationala cu rubarba. In loc de ulei, clatitele pot fi prajite in unt, ceea ce adauga o nota crocanta si maronie aspectului final. 

Daca esti in cautarea unei forme de relaxare prin experimentare culinara, aseaza-te confortabil in bucataria ta, citeste cu atentie detaliile retetei, pregateste ingredientele de care ai nevoie dinainte ca sa le ai la indemana la momentul ”dezmatului”. Dupa ce ai stabilit toate aceste detalii, dedica o ora din dimineata de weekend, acestui preparat. Desi e gata totul sub 50 de minute, inclusiv vasele spalate. Ai sa descoperi talentele culinaresti pe care nu le-ai scos la iveala pana acum, insa mai mult decat atat, ai sa observi ca mai putin, poate fi mai mult. Ca nu ai nevoie de pregatiri laborioase, abilitati culinare innascute sau instrumente bucataresti, pentru a crea magie in propria ta bucatarie. Daca nu mai gasesti rubarba, improvizeaza un sos de zmeura sau capsuni sau afine, folosind aceeasi metoda de pregatire. Retine doar ca se poate si din putin, sa creezi ceva senzational, gustos si de efect. Scopul final este sa experimentezi si sa observi ca poti crea un mic dejun aparent poate complicat de facut, insa atunci cand intri in procesul de creatie, totul se simplifica. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si o doza de curaj si putina indemanare. Jocul si Bucuria de a gati, vor aduce in farfuria ta, exact preparatul pe care ti l-ai imaginat de cand ai citit reteta.

Pancake cu fulgi de ovaz si sos de rubarba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 24 buc
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 20 minute

Enjoy the fluffiest decadent pancake with rhubarb sauce

Ingredients

  • Pentru pancake: Faina 125 grame
  • Fulgi de ovaz 100 grame
  • Oua 2 buc 90 grame
  • Sare un praf 0.5 grame
  • Scortisoara 1 lingurita 0.5 grame
  • Lapte de cocos 250 ml
  • Pentru tigaie: 2 linguri ulei de struguri 7 ml
  • Pentru sos/ dulceata de rubarba: Rubarba 175 grame
  • Zmeura (optional) 50 grame
  • Miere 15 grame
  • Zeama de lamaie 5 grame
  • Pentru topping iaurt grecesc 100 grame

Instructions

1

Albusul se separa de galbenus, si se pun in boluri diferite.

2

Galbenusul se mixeaza cu lapte de cocos (sau de migdale).

3

Se cantaresc intr-un bol separat faina si fulgii de ovaz, dupa care se presara treptat peste compozitia lichida, mixand pana la omogenizare.

4

Se adauga bicarbonat de sodiu si se amesteca bine.

5

Albusul se bate spuma si se incorporeaza in compozitie cu ajutorul unei spatule.

6

Intr-o tigaie incalzita, non-aderenta, unsa cu ulei sau unt, se adauga cate un polonic (mic) din compozitie.

7

Cand apar primele bule (dupa 1-2 minute) se intorc si se coc pentru inca un minut.

8

Pentru dulceata de rubarba: tijele de rubarba se spala si se curata de pielita subtire rozalie, cu ajutorul unui cutit. Se taie bucati mici de 1-2 cm si se pun intr-o tigaie impreuna cu mierea si zeama de lamaie. Optional se poate adauga si un varf de cutit de unt si zmeura. Se coace timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

9

Clatitele se servesc cu iaurt grecesc si dulceata de rubarba

Nutrition

  • 1682, Calories
  • 196,08g Carbohydrates
  • 90,29g Fat
  • 54,12g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Rubarba contine fibre si un pigment numit ”parietin”, care s-a demonstrat a fi un benefic in lupta impotriva cancerului. Contine calciu, vitamina K, vitamina C, fier si mangan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply