Motto: “Your body do it, it’s time to convince your mind.”
The ultimate perfect dessert sau, cum sa te joci cu capsuni intr-un desert fara coacere, cu efort minim si beneficii maxime. Exact cum ii place creierului sa perceapa lucrurile. O versiune a cheesecake-ului clasic transpus in pahare, 3 la numar, iar pentru portii mai multe, cantitatile pot fi multiplicate.
Pentru blat am ales biscuiti cu cereale integrale, cu o textura crocanta, cu continut ridicat de fibre si fara zahar. Preferabil a se folosi o versiune de biscuiti cat mai light, cu cat mai putine ingrediente, ideal fara adaos de zahar. Indulcirea are loc ulterior intr-un mod mai natural. Crema de branza am compus-o din: iaurt sau brânză Skyr (am folosit de-a lungul timpului si una și alta), o “inventie” cred ca relativ noua, sau cel putin eu am dat de ea recent. Pare mai degraba o branza moale, fina, care predomina de ceva timp in frigiderul meu, si care are un continut redus de grasime si un procent mai mare de proteine. Sunt motivele pentru care aleg sa consum acest tip de brânză-iaurt, dar si pentru ca e “curat” si nutritiv. Am adaugat in crema de branza si ricotta si miere, iar astfel s-a creat un deliciu realmente savuros. Formula rezultata este mai healthy, deloc apoasa, ci chiar ideala pentru un cheesecake stratificat intr-un pahar. Am obtinut o textura groasa si cremoasa cu cele doua ingrediente, care au imitat foarte bine o crema de mascarpone. Aromatizarea a avut loc cu un strop de vanilie si 2 lingurite de miere. Am incheiat grozavia asta de desert super-healthy-style, care poate fi consumata evident si la micul dejun, intr-o nota exotico-autohtona prin imbinarea fructului pasiunii cu capsuni aromati, proaspeti si crocanti.
Acelasi preparat poate fi pregatit intr-un borcan, totul poate fi depozitat pentru 2-3 zile la frigider, cu cat stau mai mult laolalta toate ingredientele, cu atat rezultatul imbinarii lor este mai spectaculos. Conditia este sa ramana acoperit borcanul sau paharul pe durata sederii in frigider, iar fructele proaspete sa fie adaugate preferabil in momentul servirii. Fructul pasiunii a marcat finalul in mod grandios, un ingredient mai aromat nici ca puteam alege. Pe de alta parte, combinatia este reusita si cu zmeura sau afine. Intregul preparat este un “pachet” super nutritiv compus din antioxidanti, proteine si probiotice. O explozie de serotonina de care beneficiaza microbiota, dar si o multitudine de surse de antioxidanti cu rol antiinflamator, si evident, sursa excelenta de calciu. Deci, ce mai, chiar merita toate cele 10-15 minute de implicare in crearea acestui preparat ce abunda in nutrienti, culoare, hormoni ai fericirii, gust, aroma, deliciu.
No bake cheesecake with fresh strawberry, passion fruit and ricotta cheese Se pregateste baza cheesecake-ului: biscutii se zdrobesc in blender, impreuna cu fulgii de migdale, curmale si unt de cocos topit si se mixeaza. Compozitia obtinuta se aseaza intr-un borcan sau un pahar, iar cu ajutorul unei spatule de silicon se fixeaza aluatul prin tasare. Pentru cheesecake, se amesteca branza Skyr cu ricotta, vanilie si miere, si se toarna peste blatul de biscuiti, cate 3-4 linguri. Capsunii se taie cubulete si se adauga deasupra amestecului de branza. Se scoate miezul unui fruct al pasiunii si se adauga peste capsuni. Se poate servi imediat sau dupa ce a fost tinut la frigider 2-3 ore. BRAIN FOOD FACT: Fructul pasiunii este bogat in antioxidanti care imbunatatesc fluxul sanguin, in special in sistemul nervos, reduc stresul celular si reduc inflamatia in organism.Cheesecake la pahar cu capsuni si ricotta
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments