Motto: “A salad is not a meal, it is a style.”
Creatia aceasta multi-colorata s-a produs ca urmare a unei inspiratii de moment si aplicarii celei mai simple metode de creare a unui preparat simplu, nutritiv dar de efect. Am pornit cu ideea ca fructul meu preferat de sezon, se poate asorta magnific si intr-o salata. Apoi m-am gandit sa fie o versiune de salata cu care capsunele sa se impace foarte bine, mai ales ca urma sa pun in scena si ceva crocant, iar nucile pecan au punctat excelent peisajul culinar. Ar merge fantastic si cu fistic sau caju. Mai ramanea sa completez cu ceva cremos, satios, super nutritiv si am apelat rapid la telemeaua de capra care oricum ma astepta sa fac ceva cu ea. Asa a rezultat o salata de sezon, cu influente exotice pentru ca fructul pasiunii a creat exact balansul aromatic de care aveam nevoie. Bineinteles ca si otetul balsamic impreuna cu zeama de lamaie din care am creat un dressing super usor, au avut contributia lor esentiala. Daca ai capsuni din belsug si ai epuizat toate variantele de preparate pe care ti le-ai propus sa le incerci, mai ai si optiunea de a-i implica intr-o salata in care capsunii pot fi taiati cubulete. Astfel, in cazul in care, poate nu sunt in cea mai buna forma (desi cu cat sunt mai copti, cu atat sunt mai dulci si mai aromati), dar nici nu prea vrei sa faci dulceata din ei, sau cel putin nu azi, lasa imaginatia sa zburde si combina ingredientele unei salate ingenioase. Salata nici nu iti da prea multe batai de cap, pastrezi si fructul in forma lui proaspata, deci ai castigat si timp si nutrienti. Cat priveste verdele din farfurie, baby spanac poate fi un foarte bun substituit al rucollei. Dar are si rucolla un sens in poveste, pentru ca aduce picanteria care defineste si trezeste simturile.
Ar fi fost incomplet dishul fara grasimile sanatoase aruncate intre ingredientele proaspete care abunda in antioxidanti. Fie ca e vorba de nuci pecan, romanesti, migdale, fistic sau caju, oricare dintre aceste surse de omega-3, ar fi compus un perfect dinamism culinar.
Cu dressingul am preferat sa raman in zona the easiest way. Am petrecut fix un minut cu cele 3 ingrediente si m-am declarat incantata de rezultatul combinatiei. A iesit ceva de senzatie! Branza de capra se poate inlocui cu alt tip de telemea, feta sau cu cottage cheese. As zice ca salata poate fi pastrata la frigider pentru 2 zile, deci se poate pregati o cantitate mai mare, cu mentiunea ca dressingul sa fie adaugat doar in momentul servirii. Pentru un plus de proteine, salata poate fi completata cu piept de pui la cuptor de exemplu, taiat fasii. In acest context, s-ar putea combina chiar si cu sparanghel, e si sezonul, asa incat variatiuni pe aceeasi tema se pot crea fara limita. Richful salad and colorful ingredients to spark your day Branza sau telemeaua de capra se pune faramitata intr-un bol sau borcan incapator. Capsunii se taie cubulete si se aseaza peste capsuni. Se adauga rucolla spalata. Se pregateste un dressing rapid din ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, piper rosu si sare si se toarna peste rucolla. Se adauga pulpa de la un fruct al pasiune, cativa capsuni de decor si nuci pecan. BRAIN FOOD FACT: Branza de capra contine substante nutritrive benefice sanatatii precum grasimi sanatoase, proteine, minerale si vitamine. Este o sursa bogata de seleniu, magneziu, vitamina B3, calciu, fosfor, cupru, fier. Contine si probiotice care sunt benefice unei bune digestii, fiind chiar mai bine digerata decat branza de vaca. Salata de capsuni si rucolla
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments