Breakfast for Fit

Pancake cu migdale si capsuni

pancake cu migdale si capsuni

Motto: “Wake up looking forward to a Great New Day.”

Pentru ca printre motivele pentru care oamenii renunta la a mentine un stil de viata sanatos, se afla si lipsa de inspiratie dar si lipsa abilitatilor culinare, mi-am propus sa vin in sprijinul celor care au nevoie de idei pentru a crea un mic dejun super rapid, dar si hranitor si cu implicare redusa ca timp si mod de pregatire. Am ales un fruct de sezon, capsunele, pentru a reda cat mai multe tipuri de mic dejun care se pot crea folosind aceste fructe aflate acum la indemana, deci usor accesibile ca si cost, varietate, calitate. In ce priveste modul de preparare al clatitelor, exista o varietate de retete pe blog, insa cu toate acestea am ales sa expun azi o combinatie inedita. Respectiv in loc de faina am folosit fulgi de ovaz pe care i-am transformat in faina, cu rasnita. Combinatia dintre migdale si capsuni este geniala, asa incat am recurs chiar si la inlocuirea laptelui de vaca cu cel de migdale. Marimea clatitelor este usor mai mica comparativ cu un pancake clasic, insa acest detaliu nu afecteaza in vreun fel aspectul sau gustul, este doar partea care indeamna la joc si varietate. Daca vrei o versiune integral vegana, foloseste fulgi de ovaz fara gluten si exclude oul. Chiar si in acest caz, textura clatitelor va ramane usor pufoasa, pentru ca intervine bicarbonatul de sodiu in scena care va sustine pufosenia aluatului. Banana va adauga dulceata aluatului, deci nu ai nevoie de alt indulcitor. Este esential ca dupa amestecarea ingredientelor, aluatul sa fie lasat la odihnit pentru 10-15 minute. Acest proces va ajuta la inchegare si apoi la crearea texturii pufoase. Clatitele cu lapte de migdale si ovaz sunt asortabile si cu afine sau zmeura, iar toppingul de nuci se poate completa sau inlocui cu fistic sau nuci romanesti ori caju. N-as plusa cu indulcitori presarati deasupra, pentru ca mierea de exemplu, ar creste semnificativ cantitatea de carbohidrati, care oricum este destul de crescuta in comparatie cu procentul de proteine. In schimb, putem suplimenta cantitatea de proteine cu un iaurt grecesc ori cu cottage cheese adaugate ca decor. Am folosit un polonic mai mic pentru a turna aluatul in tigaie. Daca aluatul obtinut este prea dens, se poate completa cu lapte. Focul este bine sa fie mentinut la nivel mediu pe timpul coacerii. Vor rezulta aproximativ 18 bucati de clatite, depinde foarte mult de dimensiune. Intr-o tigaie de 24 cm incap chiar si 5-6 clatite, ceea ce accelereaza timpul de coacere si asta e perfect pentru ca petreci maxim 10 minute la acest stadiu. Castigi timp pentru a pregati toppingul. Desi poate ca ideea de pancakes iti induce o stare de lejereala de zi de weekend, aceasta reteta este cat se poate de rapid construibila, cu efort redus si cu un gust absolut magnific, asadar te poti bucura de pancakes si in alte dimineti din timpul saptamanii.

Pancake cu migdale si capsuni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 18 buc
Prep Time: 15 minute Cooking Time: 10 minute

Smart, healthy, easy to make almond, oatand strawberry pancakes

Ingredients

  • Fulgi de ovaz 115 grame
  • Lapte migdale 250 ml
  • Banana (1 buc) 110 grame
  • Scortisoara 0.5 grame
  • Bicarbonat de sodiu 0.5 grame
  • Ou (1 buc) 55 grame
  • Ulei de cocos 7 grame
  • Capsuni 50 grame
  • Alune de padure 5 grame
  • Migdale 5 grame

Instructions

1

Fulgii de ovaz se dau prin blender sau rasnita pana capata textura fainii.

2

Separat se adauga intr-un bol: ou, lapte de migdale, banana si se mixeaza.

3

Se amesteca fulgii de ovaz cu compozitia de lapte.

4

Se adauga bicarbonat de sodiu si scortisoara.

5

Se mixeaza cateva secunde compozitia dupa care, aluatul obtinut se lasa la odihnit pentru 10-15 minute. Ingredientele se vor inchega, proces care va ajuta la crearea de clatite pufoase.

6

Intr-o tigaia non-aderenta preincalzita se adauga foarte putin ulei de cocos. Se suplimenteaza pe parcurs cand este necesar.

7

Se adauga cate un polonic mic de aluat si se lasa la copt pentru 1-2 minute pe fiecare parte.

8

Clatitele se servesc cu capsuni, migdale si alune de padure. Optional se poate adauga iaurt grecesc sau cottage cheese.

Nutrition

  • 632 Calories
  • 108.14g Carbohydrates
  • 28.98g Fat
  • 31.55g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Capsunile ofera aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina C, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor. Actioneaza ca un antioxidant, neutralizand radicalii liberi care dauneaza ADN-ul sanatos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply