Motto: ”Your goals minus your doubts equal your reality.”
Pentru momentele in care inspiratia pleaca pe dealuri si clasicul terci sau omleta traditionala nu mai sunt favoritele meselor matinale, pentru ca pur si simplu vrei ceva diferit, pentru acele clipe ai optiunea de a recurge la un wrap. Impachetarea omletei in wrap este si rapida dar necesita putine ingrediente si grad de dificultate extrem de redus. Propunerea mea este sa ungi wrapul cu ricotta, chiar daca poate parea o combinatie mai neobisnuita. In acest mic dejun portabil merita sa adaugi si niste ingrediente mai putin uzuale pentru a descatusa simturile. Neaparat sa completezi peisajul culinar si ceva verde. O salata fresh poate face diferenta intre un wrap banal si unul cel putin extraordinar, cu mult gust si savoare. Adaugi extra legume pentru a completa paleta de culori si esti deja pregatit sa incepi o zi productiva. Ingredientele se pot pregati inainte cu o seara, dimineata urmeaza doar sa pregatesti omleta care dureaza maxim 5 minute, apoi asterni totul pe un wrap sau o lipie, si inchei cu imachetarea. Mai perfect de atat, ce poate fi? In ce priveste wrapul, sunt multe optiuni sanatoase in magazine, as zice ca e sarcina cea mai usoara de gasit una potrivita in functie de preferinte. Eu am ales un wrap cu chia si quinoa si cu faina integrala. Insa si o lipie cu cat mai putine ingrediente in lista de pe spatele ambalajului, ar crea o combinatie reusita. Lipia sau wrapul pot fi incalzite pentru 2-3 minute intr-o tigaie preincalzita, chiar si fara ulei. In aceeasi tigaie in care pregatesti omleta. Daca legumele alese nu sunt favoritele tale, poti alege rosii, kale, spanac, castraveti, ardei gras, cartofi dulci, sau chiar si broccoli foarte putin fiert in apa clocotita. Aduce un iz senzational, zeama de lamaie si condimentele adaugate la final. Se completeaza perfect cu salata si sunt o combinatie reusita cu legumele. Am ales sa nu folosesc legume sotate, ci sa le asez in pachet in forma lor proaspata.
Pentru omleta am folosit doar 2 oua, dar se pot folosi mai multe si se ajusteaza si restul ingredientelor in functie de numarul de wrapuri pregatite. Ricotta poate fi inlocuita cu humus sau pesto, ori alt tip de crema de branza. Chiar si un guacamole ar merge in acest decor. Si astfel incheiem preparatul cu ceva cremos, ceva crocant, ceva savuros, multa culoare si desigur, antioxidanti. Poate fi servit cald, insa atunci cand te afli in mare graba, poti impacheta wrapul si il servesti pe unde te duc drumurile. Este ideal pentru cazul in care ai multe ingrediente prin frigider si nu ai timp sa gatesti propriu-zis un preparat consistent cu durata mai lunga de fierbere sau coacere. Introduci totul fresh intr-un wrap si te-ai echipat pentru a servi o masa nutritiva pentru care ai depus minim efort. Cum ti se pare ideea? Tu ce combinatii ai alege?
Wrap cu omleta si legume
The power of healthy cooking: pack your breakfast goodies into a wrap
Ingredients
- Oua 2 buc 90 grame
- Ulei de struguri 5 grame
- Wrap 1 buc 60 grame
- Ricotta 50 grame
- Zeama lamaie 1 gram
- Masline kalamata 15 grame
- Salata mediteraneana mix 15 grame
- Ridichi rosii 15 grame
- Sare si piper 1 gram
Instructions
O tigaie non-aderenta se unge cu putin ulei.
Se bat cele doua oua si se toarna in tigaia preincalzita.
Se mentine 2-3 minute pe o parte, apoi se intoarce omleta si se mai tine pe foc pentru 2 minute. Daca folosim capac, procesul de coagulare decurge mai repede.
Se unge un (sau doua) wrap cu ricotta si apoi se intinde omleta care nu neaparat sa fie racita complet, doar cat sa nu friga.
Se adauga ridichi rosii taiati felii, masline si un mix de salata.
Se presara cu sare, piper si putina zeama de lamaie.
Se multiplica cantitatile in functie de numarukl de wrapuri pregatite.
Nutrition
-
588.64 Calories
-
43.45g Carbohydrates
-
35.25g Fat
-
25.69g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Ridichile rosii sunt o sursa importanta de antioxidanti si vitamina C care actioneaza ca protectie impotriva daunelor produse de radicalii liberi asupra celulelor.
No Comments