Motto: ”Real food doesn’t have ingredients. Real Food is Ingredients.”
Parfait-ul cu granola, fructe de padure si kefir, defineste esenta unui mic dejun regal, as putea sa afirm. Este super simplu de facut, arata demential, este extrem de delicios si cu adevarat intruneste un complex de ingrediente ale unui mic dejun cu proprietati nutritionale valoroase. Vei avea o intalnire culinara cu textura crocanta a nucilor, dar si a cerealelor coapte care vor lasa urme de arome in bucataria ta pe durata catorva ore. Vei face cunostinta cu o combinatie perfecta intre fructe acrisoare, cereale crocante si cremozitatea kefirului – totul invaluit intr-un joc de culori si multa savoare. Granola contine un melanj de nuci, fructe uscate, seminte si diverse cereale cu rol nutritional important si continut de fibre esentiale pentru o buna digestie dar si pentru mentinerea starii de satietate de durata. Va rezulta un complex de arome prin combinarea multiplelor ingrediente care creeaza un pachet de nutrienti aromati, consistenti, crocanti, dulci… Hai ca te-am convins!
Continutul poate fi servit si in bol, iar amestecul de cereale poate fi realizat din diferite tipuri de cereale, pornind de la fulgi de ovaz, orz, secara, alac si imbogatirea cu cereale fara gluten precum mei, hrisca, quinoa, amaranth. Semintele si nucile au un aport esential si se pot combina conform preferintelor, la alegere dintre: nuci de toate tipurile (pecan, braziliene, romanesti, macadamia), caju, alune, migdale, fistic, iar la seminte avem din nou varietate, plecand de la seminte de floarea soarelui si dovleac, pana la seminte de in, susan, chia si canepa.
Aromele naturale adaugate la final au de asemenea contributia lor la crearea intregului amestec. Poate fi vorba de vanilie, pudra de roscove sau scortisoara. Indulcirea provine de la curmale si miere, iar un praf de sare este practic, ca sarea in bucate.
Granola poate fi pastrata pentru 2-3 saptamani intr-un borcan de sticla, inchis etans, intr-un loc racoros, si se serveste cu iaurt, kefir, lapte, cottage cheese, sos sau dulceata de fructe, cu inghetata homemade si chiar in salate, ori ca si crumble presarat pe fructe gatite la cuptor, un alt mic dejun perfect si super delicios. Parfait-ul stratificat are un iz de desert decandent, insa completeaza perfect necesitatile nutritionale ale unui mic dejun consistent. Incheiem cu un decor fresh, adica frunze verzi precum menta sau busuiocul.
Per total este un ansamblu de proteine, carbohidrati complecsi, fibre, omega-3, probiotic, antioxidanti, vitamine, crocant din plin, dar si fresh, si dulce, si acrisor, un complex de ingrediente ce pot fi pregatite dinainte si consumate pe durata mai multor zile. Magie Curata! Un mic dejun cu stil, imbogatit cu nutrienti. Excelent pentru a fi servit ca si gustare, chiar si in varianta to go. Stiu ca denumirea poate parea prea fancy, insa practic este vorba de stratificarea unor ingrediente: fructe, iaurt, cereale cu nuci si seminte. Avantajele de a-ti pregati propriul granola, sunt incomensurabile, in primul rand pentru ca poti controla calitatea ingredientelor folosite, eviti zaharurile adaugate in cerealele din magazin, si iti creezi propriul amestec in functie de ce iti place. Il poti imbogati cu ingrediente de calitate, neprocesate, nerafinate si il faci atat de delicios precum il doresti. Iti ingadui placerea si libertatea de a puncta finalul: un topping perfect plin de arome, culoare si savoare. De parca e vacanta in fiecare dimineata in bucataria ta! Crunchy, healthy, colorful kefir, cereals and fruit flavoured parfait Cuptorul se incalzeste la 165 de grade. Se pregateste o tava in care punem hartie de copt. Intr-un bol mai mare se cantaresc fulgii de cereale, nucile si semintele. Intr-un bol separat se amesteca zeama de curmale sau miere, vanilie, untul de cocos si un albus de ou batut spuma. Se amesteca bine ingredientele uscate cu cele lichide. Se toarna intreaga compozitie in tava de copt. Se mentine la cuptor pentru 10-12 minute pana cerealele capata o culoare auriu-maronie. Se intorc si se mai tin la cuptor pentru inca maxim 10 minute. Dupa coacere, se adauga in amestec stafide, merisoare sau goji, cand inca cerealele sunt calde, sau pot fi adaugate in amestec pe parcursul coacerii. Pentru sosul de fructe de padure se adauga toate fructele (capsuni, afine, zmeura) intr-un blender si se mixeaza pentru cateva secunde pana se zdrobesc. Pentru parfait se foloseste un pahar sau un borcan in care se aseaza sosul de fructe de padure, kefirul, granola si fructe intregi dupa preferinte ca decor. * Caloriile mentionate se refera la total cantitate de granola care este suficienta pentru aproximativ 7-8 portii si un pahar Parfait pregatit cu o portie de granola, kefir, sosul de fructe si fructe proaspete. BRAIN FOOD FACT: Consumul de kefir poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale prin sustinerea comunicarii intre creier si intestin si mentinerea echilibrului de bacterii benefice din sistemul digestiv. Parfait cu granola si kefir
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes