Motto: ”Everything in moderation, except avocado.”
Presupunand ca ai mereu in casa paine, oua si avocado, dar esti in pana de idei pentru micul dejun, poti face foarte rapid o compilatie intre aceste trei ingrediente, nelipsite de pe lista (mea) de cumparaturi. Poti alege variatiuni pe aceeasi tema: oul de prepelita este azi vedeta, insa oul de gaina sunt convinsa ca este prezent in orice casa. Oul este nu doar un ingredient accesibil, dar este si extrem de nutritiv si poate fi pregatit in multiple feluri: fiert simplu, posat, ochiuri, omleta – toate variantele sunt in armonie perfecta cu o felie de paine sau de orez expandat si avocado. Nu se asorteaza nici o alta combinatie mai savuros cu ou decat avocado. Spun asta nu doar pentru ca am eu aceasta preferinta, insa am primit aceleasi exclamatii de incantare si de la alti devoratori ai retetelor Feed your Brain. Oul impreuna cu avocado, fac o pereche geniala care creeaza senzatie in farfurie, si evident, incanta maxim papilele gustative. Pentru ca deja am experimentat toastul in acest format, dar cu alte tipuri de legume, am apelat la castravete proaspat azi, pentru a face melanjul si mai dinamic intre ou si avocado. Si asta pentru ca am pus in farfurie: ceva crocant si fresh exact texturile de care ai nevoie pentru a completa dish-ul unei dimineti ce se anunta aglomerata si deja esti pe picior de plecare. Mai stai 5 minute, pentru ca… balansul intre crocant, cremos si fresh – este cel mai dorit de catre majoritatea celor cu care am conversatii pe teme culinare. Oul se fierbe usor mai soft, nu tare, undeva intre tare si moale, un semi-hard care se fierbe pentru maxim 10 minute, daca folosesti un ou de gaina. Daca esti curios sa incerci provocarea cu oul de prepelita, ai nevoie de sub 3 minute pentru o textura soft spre hard. Astfel se zdrobeste si mai usor si galbenusul este mai cremos, ceea ce creeaza o adevarata bucurie a gusturilor alaturi de avocado. Pentru ca am implicat in reteta si legume si grasimi sanatoase (avocado) si proteine super-nutritive, avem un echilibru de macronutrienti si ingrediente brain food – un cadru perfect pentru a incepe ziua cu energie.
Pentru a putea decupa avocado, o activitate optionala si strict creativa, este nevoie de un avocado copt dar ferm. Atunci cand avem un avocado mai moale, acesta este si mai cremos ceea ce face dificila decuparea lui. Se pot folosi forme de dimensiuni mici, si se decupeaza dupa ce am curatat avocado de coaja, l-am sectionat in doua, si fiecare jumatate a fost taiata inca o data in doua. La fel de bine se asorteaza si un avocado mai cremos in aceasta scena, dar care mai degraba poate fi pur si simplu zdrobit si treaba merge mult mai rapid. Tot acest ”peisaj”, cu sau fara decorul de avocado decupat, se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si microplante pe care te incurajez sa le folosesti cat mai des pentru ca sunt o adevarata sursa de vitamine. Are you ready to rock your mornings?
Quail eggs & avocado = a perfect match for a fit breakfast or late brunch Se fierb ouale de prepelita pentru 2 minute din momentul in care apa a dat in clocot. Se curata de coaja si se zdrobesc cu furculita. Felia de paine se poate praji in toaster. Castravetele se taie in fasii subtiri si se aseaza pe felia de paine. Avocado se curata de coaja si se decupeaza cu forme sau se taie felii. Ouale zdrobite se aseaza pe feliile de castravete, apoi urmeaza bucatile sau feliile de avocado. Se adauga la final microplante, sare, piper si un strop de ulei de masline. BRAIN FOOD FACT: Ouale de prepelita contin minerale precum: fosfor, fier si potasiu care ajuta la buna functionare a creierului, imbunatatind memoria si reducand anxietatea.Toast cu avocado si oua de prepelita
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments