Motto: ”Life is a combination of magic and… omelette.”
Partea extraordinara a acestei omlete este ca are un caracter versatil, ca poti sa amesteci in compozitie diverse legume, branzeturi sau ce mai ai prin frigider. Dar mai ales, este super practic pentru ca poti sa obtii un mic dejun rapid si consumabil pe durata mai multor dimineti. Mai exact cam 3-4 zile se poate pastra la frigider, iar daca faci o cantitate mai mare, respectiv dublezi cantitatile, poti congela cupele pentru cateva saptamani. Am folosit doar 8 oua, obtinand astfel 8 cupe de omleta la tava, dar se pot folosi 12 oua, atat cat are capacitatea o tava obisnuita de briose. Si astfel, ai rezolvat micul dejun pentru mai multe zile, dar este si un mod mai facil si mai sanatos de a pregati oul, in special pentru ca eviti folosirea uleiului, daca le coci in forme de silicon. Plus ca n-ai sa faci niciodata o omleta din 12 oua pe care sa o consumi pe loc, chiar daca sunteti o familie numeroasa… sau poate da? Oricum, ideea de baza pe care sa o retii este faptul ca, este o reteta pe care prinde bine sa o ai pastrata, salvata si la indemana oricand, fiind totodata utilizabila in procesul de planificare al meselor in mod eficient. Salvezi atat din timpul tau pe care il aloci in fiecare dimineata pregatind un nou mic dejun, dar contribui si la combaterea risipei alimentare pentru ca poti utiliza ingrediente sau resturi de ingrediente pe care poate in alt context, le-ai fi aruncat. In afara de faptul ca este time&cost effective, este un preparat savuros si pe care il poti adapta in functie de ce ingrediente ai disponibile. Ba chiar, ar fi o idee sa folosesti in fiecare cupa, alte ingrediente: legume si branzeturi de diferite sortimente, texturi, culori. Si astfel fiecare muscatura, va fi diferita. Practice makes perfect! Desi in opinia mea, gatitul nu este despre perfectiune, ci continuitate mai degraba. Un aspect prin care iti captez atentia, este ca are o cantitate redusa de carbohidrati, sau ca sa subliniez partea avantajoasa: are un continut ridicat de proteine. De aceea te incurajez sa servesti cupele de omleta cu mai multe legume si orez expandat sau paine cu maia. Bun, deci dupa ce adaugi culoare, savoare, proteine si multa (sau cata ai) inspiratie, decizi cat consumi pe loc, cat pastrezi la congelator, cat iei cu tine a doua zi la birou, excursie, drumetie sau oriunde vrei sa savurezi un mic dejun super nutritiv. Este nevoie sa mentionez cu orice pret, ca este un preparat absolut simplu de facut de catre oricine, cu sau fara abilitati culinare desavarsite. Arunci cateva ingrediente intr-un bol, spargi 8-12 oua, torni in tava si dai la cuptor, un proces executabil in mai putin de 5 minute. De restul se ocupa molcom dar sigur, cuptorul tau incins. Este o reteta pe care o inveti o singura data si o practici cu usurinta pe viata. The Power of Meal Prep!
A fancy andversatile way of making omlette in the owen including cottage cheese Se incalzeste cuptorul la 190 de grade si pregateste o tava de briose in care se pun forme de silicon. Se bat ouale intr-un bol incapator, impreuna cu laptele. Se adauga cottage cheese, usturoi, sare si piper. Se spala si se taie spanacul si se adauga in amestec. Se pregateste tava pentru briose, care se unge cu unt sau ulei, sau se pun forme din silicon. Se toarna compozitia cu ou in tava cu forme de briose si se lasa la copt pentru 20 de minute. Se serveste cu legume proaspete, orez expandat sau paine cu maia. BRAIN FOOD FACT: Cottage cheese este o sursa excelenta de proteine care este benefica atat in scopul pierderi in greutate cat si a cresterii masei musculare. Contine probiotice ce prezinta benefice majore sanatatii.Omleta cu cottage la cuptor
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments