Motto: ”The secret to getting ahead is getting started… the day with Pancakes.”
Cottage cheese sau un fel de branza de vaci sau perle de branza care prinde contur in retetele mele din ultimele saptamani. Si datorita faptului ca imi place maxim ca si gust si textura, dar si pentru ca are o cantitate generoasa de proteine comparativ cu proportia celorlalti macronutrienti (grasimi si carbohidrati). Drept urmare ma folosesc de acest tip de branza, intr-o sumedenie de preparate de mic dejun cu care urmeaza sa te delectez. Am ales mai dintai sa prezint varianta dulce, un alt fel de pancake imbogatit cu proteine. Textura acestor clatite este o idee mai densa fata de varianta clasica, in care se poate folosi si iaurt ca si alternativa la lapte. Am folosit cottage cheese atat in compozitie cat si ca topping. Pentru copii este un preparat excelent, benefic sanatatii si care datorita faptului ca este atat de versatil, poate fi combinat cu fructe, mai ales in cazul clatitelor dar si incorporat intr-un terci. Insa despre terci si cottage cheese, intr-o alta postare dedicata special, pentru ca intr-adevar sunt cateva aspecte (si ingrediente) de mentionat in mod special. Revenind la cottage cheese, este recomandat si in procesul de scadere in greutate, dar se consuma si cu scopul de a creste masa musculara. Contine probiotice de care avem atat de multa nevoie, dovedit a avea beneficii majore asupra sanatatii generale si in special a intestinelor. Are un continut ridicat de calciu si numar redus de calorii (98 calorii/ 100 grame), raportat la cat de multe beneficii ofera.
Avem toate motivele pentru a ingloba cottage cheese in cat mai multe preparate, de mic dejun si nu numai. O gustare in care sa combinam cottage cheese cu fructe si chiar si niste nuci, este mai mult decat perfect pentru a fi consumata de exemplu dupa efort fizic. Are beneficii si asupra sanatatii pielii si a parului. Contine vitamina A si vitamina B12 (riboflavina) indicata in mod deosebit celor care adopta o dieta vegetariana. De asemenea, contine zinc, fosfor, vitamina B necesara sanatatii mentale. Are continut redus de grasimi (4,3 grame/ 100 grame) si un procent ridicat de proteine (11 grame/ 100 grame). Un mega-beneficiu consta in faptul ca, este bogat intr-un aminoacid, numit triptofan pe care corpul il utilizeaza pentru a produce neurotransmitatori precum serotonina si dopamina, care ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la reducerea stresului si stimularea unui somn de calitate.
Cu atat de multe beneficii, vitamine si rezultate promitatoare, merita efortul de a-l implica in cat mai multe preparate. Sa incepem cu clatitele. Pe langa faptul ca se poate insera in aluat, poate fi folosit si ca topping.
Ultimate protein rich cottage cheese pancake Se aseaza intr-un blender sau pur si simplu se mixeaza: fulgii de ovaz, banana zdrobita, galbenusurile, laptele, cottage cheese si bicarbonatul. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza la final in compozitie, sau se pot mixa impreuna cu restul ingredientelor dar daca se bat separat, clatitele vor iesi mai pufoase. Se incalzeste o tigaie nonaderenta care se unge cu ulei de cocos. Se adauga cate un polonic din aluat si se lasa 2 minute pe fiecare parte, pana apar primele bule. Se servesc cu cottage cheese, afine si rodie ca topping, sau alte fructe de sezon. BRAIN FOOD FACT: Sursa excelenta de proteine care este benefica atat in scopul pierderi in greutate cat si a cresterii masei musculare. Contine probiotice ce prezinta benefice majore sanatatii.Cottage cheese pancake
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments