Brain Booster

Hot Tuna Sandwich

Motto:It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver.”

Imi doresc sa mentionez din capul locului ca nu este necesar sa ai un toaster, sandwich maker sau alta masinarie care sa faca realizabil acest senzational sandwich, pe care il ai gata in 4 minute fix. Chiar daca poate da impresia finala ca a trecut prin aceasta aparatura de fabricat sandwichul perfect, este doar pentru ca am folosit un truc. Poate stiai sau nu, ca imi face o placere deosebita sa ofer mancare gatita de mine celor din jur. Drept urmare, una dintre experientele de oferit Hot Tuna Sandwich s-a lasat cu aceasta prima impresie despre care vorbeam: “Este extraordinar de gustos, o adevarata frenezie a gusturilor, dar eu nu pot face acasa pentru ca nu am sandwich maker”. Bun, hai sa vezi concret de ce nu ai nevoie de nicio aparatura sofisticata si totusi vei obtine acelasi rezultat. Marturisesc ca trucul cu albusul si semintele de susan am preluat-o de la Jamie Oliver. Pentru ca mi s-a parut genial si se asorta perfect cu intentia mea de a “captusi” feliile cu seminte de susan. Asa ca am pus in aplicare solutia lui extrem de practica. In ce priveste crema de ton, am toate drepturile de autor. Versiunea pe care eu o folosesc cu feta, n-am mai intalnit-o si garantez ca nu dai gres cu ea. In plus, se face in mai putin de 3 minute. 

Pentru a obtine un sandwich presat, am asezat o farfurie mica, cam de aceeasi dimensiune cu felia, peste felia de paine, si am pus apoi capacul tigaii deasupra. In acest mod, sandwichul a fost presat suficient cat sa se prajeasca rapid semintele si sa se produca efectul care a mai produs niste minuni extra. Respectiv feliile de cheddar s-au topit, si astfel s-a creat un melanj perfect cu crema de ton. Condimentele folosite la crema sunt maxim doua: piper si patrunjel verde, insa poti adauga si altele in functie de ce te inspira momentul, incepand de la boia la fulgi de usturoi. Eu am gasit formula care imi aduce savoare la superlativ, asa incat nu simt nevoia sa adaug ingrediente in plus. Mai ales ca per total este indestulator de aromata, in plus prefer sa raman la stadiul de simplu si de efect. Ma concentrez mai degraba atunci cand realizez un preparat, si in mod deosebit micul dejun, sa includ cei 3 macronutrienti necesari unei mese echilibrate. Daca vrei sa suplimentezi doza de proteine, poti razui ou fiert in crema de ton. Asta daca ai timp, chef si mai ales daca iti place ideea. Fie ca esti adeptul servirii cu rigurozitate a micul dejun (just like me!), sau mai degraba mergi pe fasting, esential este ca aceasta masa sa fie sanatoasa si sa includa surse bogate de proteine. There you have it! Iti garantez ca nu iti va rapi mai mult decat 10 minute, cu tot cu pregatirile anterioare. Poti alterna sau combina crusta cu seminte de in.

Hot Tuna Sandwich

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 2 portii
Prep Time: 3 minute Cooking Time: 8 minute

Cheesy hot tuna sandwich for family breakfasts!

Ingredients

  • Paine de toast (de secara) 4 felii 100 grame
  • Seminte de susan 6 grame
  • Ulei de struguri 5 ml
  • Albuș de ou 20 grame
  • Ton (Nixe) 150 grame
  • Feta (Danish white) 100 grame
  • Branza Cheddar 4 felii 100 grame
  • Mix de salata 30 grame
  • Zeama de lamaie 5 grame
  • Piper rosu 0.5 grame

Instructions

1

Tonul se scurge de lichidul din conserva și se amesteca cu feta zdrobita cu furculita. Dureaza 3 minute pentru ca amestecul sa fie omogenizat bine. Se adauga piper rosu in crema de ton.

2

Se pregateste o tigaie incinsa, unsa cu ulei.

3

Feliile de toast se ung cu albus de ou, si se presara cu seminte de susan.

4

Așezam partea de felie presarata cu susan in tigaia incinsa.

5

Se unge partea cealalta a feliei cu crema de ton si se adauga 2 felii de branza cheddar deasupra.

6

Se unge a doua felie de paine de toast cu albus, se presara seminte de susan si se aseaza peste sandwich.

7

Se pune o farfurie mica (cat sa acopere felia) peste sandwich, peste care se aseaza un capac de marimea tigaii.

8

In urma presarii, se prajesc rapid semintele de susan, iar branza cheddar incepe sa se topeasca de la caldura creata sub capac.

9

Se mentine painea pentru 2 minute pe o parte, dupa care cu ajutorul unei spatule se intoarce cu grija, si se preseaza din nou cu farfuria si capacul. Intr-un minut, sandwichul este gata pentru a fi consumat.

10

Se repeta procesul pentru al doilea sandwich.

11

Se servesc calde alaturi de amestecul de salata preferat, impreuna cu un strop de zeama de lamaie, ulei de masline si putina sare.

Nutrition

  • 1357 Calories
  • 60,41g Carbohydrates
  • 97,80g Fat
  • 59,50g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Semintele de susan furnizeaza 5 grame de proteine la 30 de grame susan. Sunt bogate in metionina si cisteina, doi aminoacizi pe care leguminoasele nu le furnizeaza in cantitati mari.

You Might Also Like