Motto: ”Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.”
Cred ca tintesc catre aproape toata audienta mea atunci cand afirm ca ne-ar place tuturor sa ne trezim zilnic cu un mic dejun savuros, care sa ne ademeneasca cu o mireasma imposibil de ignorat. O aroma care sa te conduca direct spre bucatarie, unde te asteapta un preparat cu aspect si miros care te transpune direct intr-un restaurant in care servesti micul dejun. In restaurantul propriei tale bucatarii practic! Da, stiu, ma gandesc ca ti-ar place ca acel preparat sa fie deja pregatit pe cand te trezesti… Si pentru ca eu nu pot face asta pentru tine, adica sa fiu concomitent in zeci de bucatarii in acelasi timp, iti ofer ocazia sa vezi ca poti face rapid, un preparat gustos, si care sa te duca cu gandul, ca te afli intr-un restaurant si servesti un dish a la carte. Exista un mare avantaj in acest caz: poti alege tu provenienta ingredientelor, combinatiile si dozarea condimentelor dupa bunul tau plac. Acesta este primul mare castig. Bineinteles, salvezi si niste bani si timp pana sa te deplasezi la restaurant. Mai adaug si faptul ca, poti sa modifici combinatiile in functie de ce preferinte ai si desigur, de proviziile pe care le ai. Sau poti gati oul si in alte moduri, adica ou posat sau omleta, dar tin sa mentionez ca din toate incercarile mele, ochiurile mi s-au parut cele mai bine ”asortate” in acest peisaj. Partea cea mai laborioasa tine de pregatirea cartofilor care dureaza ceva mai mult. Dar, asa cum precizez de fiecare data, timpul in care cartofii (sau orice altceva) se coace la cuptor, te poti ocupa de alte pregatiri sau activitati, astfel incat timpul sa nu il percepi ca fiind pierdut. Apropo de cartofi, sunt mai deliciosi daca ii stropim cu foarte putin ulei, sare si ierburi, cum ar fi de exemplu rozmarin sau maghiran. Este un pas optional dar care prinde bine. Ideea este sa mentii un proces de pregatire simplu si rapid, sa nu te pierzi in detalii, si sa nu percepi ca si cum muncesti prea mult in bucatarie. Intotdeauna este cu folos si ai mereu de castigat. Preparatul poate fi usor personalizat insa te sfatuiesc sa te incadrezi in limitele pe care timpul si gusturile ti le permit. Simple, short and yummy! Daca iti place si simti nevoia de un plus de proteine (dar tine cont ca aici intra si grasimi), feta ar fi binevenita in aceasta combinatie. Sau chiar o felie, doua de panceta care se poate tine la cuptor impreuna cu cartofii pentru 5 minute. Cum spuneam, tu esti masterul in bucataria ta, tu decizi cat extrapolezi sau deviezi de la reteta initiala.
Te incurajez sa pregatesti ochiurile la foc mic si sub capac, si imediat ce au inceput sa se coaguleze albusurile, sa le retragi de pe foc. Imagineaza-ti galbenusul fierbinte care se scurge peste cartofi dulci, proaspeti copti, incinsi si savuros condimentati… Cred ca te-am convins deja! Este absolut o combinatie uimitoare si versatila si rapida si extrem de delicioasa. Iar totul se poate intampla in bucataria ta. Da-mi de stire cum ti-a iesit.
De ce Cartofi Dulci la Micul Dejun?
- Au conținut ridicat de vitamine si minerale;
- Sunt bogati in beta-caroten, vitamina E si potasiu;
- Contin antioxidanti care ne protejeaza de radicalii liberi;
- Sunt bogati in fibre benefice pentru digestie
- Sunt foarte versatili: pot fi consumati prajiti, fierti, copti sau in compozitia diferitelor prajituri sau budinci.
Mic dejun cu cartof dulce si ochiuri
Perfect fullfilling breakfast to kickstart your morning
Ingredients
- Cartof dulce copt 100 grame
- Ochiuri 2 buc 95 grame
- Salata mix (Green time) 25 grame
- Avocado 60 grame
- Seminte de canepa 1 gram
- Sare 0.5 gram
- Piper 0.5 gram
- Ulei struguri 8 grame
Instructions
1Cartoful se curata de coaja (se poate coace si cu coaja), se feliaza si se coace la 200 de grade, cu ventilatie, pentru 20 de minute.
2Dupa 10 minute, se intorc feliile pentru a se rumeni uniform.
3Intre timp, se pregatesc ochiurile intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
4In maxim 3 minute, ochiurile sunt gata daca folosim un capac pentru a se coagula mai repede.
5Avocado se sectioneaza, se scoate cu o lingura miezul si se feliaza.
6Se aseaza intr-o farfurie feliile de cartof copt, ochiurile, feliile de avocado si o portie generoasa de salata.
7Se presara cu seminte de canepa, sare si piper dupa gust.
Nutrition
-
456,33 Calories
-
28,36g Carbohydrates
-
32,41g Fat
-
16,24g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Cartoful dulce contine vitamina B6, folat care stimuleaza creierul odata cu inaintarea in varsta, fiind un stimul pentru creier si memorie avand proprietati antiinflamatorii.
No Comments